Vesnozaver -> RE: Ločitveni posopek (11.12.2009 6:55:58)
|
kakteja, jaz se ravnokar v postopku locitve. kolikor vem, obstajata dva nacina: 1. sporazumna ločitev in 2. ločitev s tožbo. Sama grem skozi prvi postopek. Najprej sva šla k notarju in tam smo skupaj sestavili predlog sporazumne ločitve, tam se zapiše delitev premoženja, višina preživnine, pri komu bo otrok zivel.Te papirje, ki jih dobiš pri notarju, odneses na sodisce. Potem sem dobila vabilo od csd, na svetovalni razgovor, tam te pac vprasajo, zakaj gres narazen, ce je se kaksna moznost, da bi ostal skupaj..., potem csd posreduje svoje mnenje sodiscu, potem sodisce poslje vabilo na 'razpravo' in tam potem uradno 'potrdijo' ločitev. Aja bilo je govora o nekom, ki se kao ne more locit, zaradi teh svetovalnih razgovorov,.....ne vem....mi je cudno.....ker ce se hoces lociti, se lahko.....edini razlog, ki ga 'moras' navesti je nevzdrznost zakonske zveze, pa ni vazno, iz cesa izhaja za nevzdrznost.... No, jaz sem zdaj v tej fazi cakanjana vabilo od sodisca. Stroski takega nacina: notar je stal 270 eur (ta znesek je odvisen od premoženja, ki se deli), 66 eur sodna taksa.
|
|
|
|