endrina -> RE: bacteria agalactiae, streptokok b (22.11.2009 9:58:22)
|
Test na prisotnost streptokoka tipa B se naredi v 35. do 37. tednu nosečnosti in sicer tako, da ti tvoj G s palčko vzame vaginalni bris, podobno kot za PAP test. Pol to pošljjejo na zavod za zdravstveno varstvo. Test stane 20€, razen če so morali delati še več sevov, potem pač tisto doplačaš, vendar več kot 45€ ne pride. Tiste ki so imele tekom nosečnosti več uroinfektov al pa zelo močan beli tok, pripada ta test na stroške zavarovalnice, sicer pa je samoplačniški. meni ga moja g ni niti omenila, ko pa sem bila tam in zahtevala da mi ga preventivno naredi, je posebej poudarila da je za plačat. ja pa kaj. raje dam teh 20€ kot pa da imam potem slučajno kakšne probleme z bebekom. test je prišel v roku enega tedna. pri meni je bil negativen. pri tistih ki je pozitiven pa to pomeni, da ti v teku poroda dajo antibiotik, da se prepreči prenos na otroka. mi pa je kolegica, ki je tudi g rekla, da tiste mamice, ki so nosilke streptokoka, lahko potem tudi kadarkoli drugač svojega otroka s tem okužijo, pa niti ne vejo. sicer ne vem kaj je s tem točno mislila, ker ta streptokok tipa B se nahaja v nožnici.
|
|
|
|