Anonimen -> RE: neprestano bolniška (23.11.2009 21:02:08)
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita Mislim, da večina mamic bolniške ne izkorišča, kakšna se pa - kot povsod nekateri najdejo luknje - loti tudi tega... Zase vem, da sem prve dni z otrokomoma doma, potem ju vozim k babici, ko ni več vročine ipd. Je pa res, da še nisem uradno urejala bolniške prek zdravnikov, ker sem - JUUUUHUU- s. p.,kar po Kobalovsko pomeni Sebi Prepuščen. Torej, kolikor delam, toliko dobim, državi pa vedarle vsak mesec moram dati enak (ali večji) kos pogače kot prejšnji mesec - tudi zato upam, da mi 3 tedne bolniške ne bo treba nikoli vzeti. Smo pa imeli tako obdobje, ja, ko je bil mali star eno leto, kar v evo bolezni, vse sta si izmenjvala z enotedenskim zamikom, decebmra pred 2 letoma sem imela opravljneje 4 (!) delovne dni... O temu primerni plači ne bom, rekla bom le, da sem komaj pokrila pogačo za državo...[sm=smiley13.gif] Zato se mi pa zdiu nefer, da je v JU bolniška strošek delodajalca, vam vsaj plačajo to, no, mi pa smo sebi prepuščeni....[sm=hudicek1.gif] Vsaka dejavnost ima svojo kolektivno pogodbo. Ju je negospodarska, vi ste gospodarska, je pa tako, da se vse preveč ljudi boji za službe in se zato tudi ne upajo/te spraviti v neko večjo enoto in pritisnili kaj vem, npr. na sindikaliste, podali pobudnice in stopili v bran. V tujini npr. je to drugače. Če podam, izven tega konteksta, kako gre to v tujini, ne vem več točno, v kateri državi so tudi prepovedali kajenje v prostorih, pa je veljal samo kratek čas, ker so si ljudje izborili svojo demokracijo. No, pri nas je pa pač ostalo tako kot je. Če razumeš, kaj sem želela povedati.
|
|
|
|