Hitra jed - hrenovke, fižol in testenine (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok

Sporočilo

Ekaz -> Hitra jed - hrenovke, fižol in testenine (20.11.2009 13:45:35)

Sodelavka mi je povedala dober recept (po mojem mnenju): popraži malo čebulice, dodaj na koleščke narezane hrenovke, malo se naj popečejo, dodaj fižol iz konzerve, jušno osnovo (juho iz kocke ali celo samo vodo), malo testeninic, paradižnika (svež ali mezge), malo začimb in pokuhaj. Hitro in enostavno.

miapia -> RE: Hitra jed - hrenovke, fižol in testenine (20.11.2009 16:28:58)

Po moje dobro, samo škoda, ker so same nezdrave stvari. Hitro pa je, ja.

barni -> RE: Hitra jed - hrenovke, fižol in testenine (23.11.2009 7:23:22)

No o tem govorim. Imas obcutek, da doma sam nekaj pripravis, v bistvu je pa se bolj nezdravo, kot ce bi kupil bolognese omako v kozarcu v trgovini.

Skratka, vsak po svoje, se je pa treba zavedati, da v danasnjem svetu tudi doma pridelana zelenjava ni vec to, kar je bila vcasih, BIO ne obstaja vec. Lahko se samo malo bolje pocutimo, ker ne vsebuje se dodatno skodljivih stvari, nekaj pa jih prav gotovo, saj je v ozracju toliko svinjarije, da je bolje da vsega ne vemo.

TiaSara -> RE: Hitra jed - hrenovke, fižol in testenine (23.11.2009 7:49:58)

Lahko ta isti recept malo spremeniš, pa dobiš tudi dokaj zdravo hrano. Če fižol prej skuhaš in ne uporabiš tistega iz konzerve, npr. Jušne kocke res ni treba, ker dajo hrenovke veliko okusa (in soli), paradižnik je lahko domač, hrenovke pa tudi niso vse iste - kupiš npr konjsko brez E-jev. 

miapia -> RE: Hitra jed - hrenovke, fižol in testenine (23.11.2009 7:53:17)

Ja, za bio bi moral iti res na konec sveta. Samo vseeno bolje z vrta ali iz trgovine, kot pa predelana, konzervirana hrana in hrana polna ogljikovih hidratov, sladkorja in soli.

Paštetka -> RE: Hitra jed - hrenovke, fižol in testenine (23.11.2009 19:54:29)

jezus kristus, same umetne stvari [sm=zmeden.gif]

pikipu -> RE: Hitra jed - hrenovke, fižol in testenine (17.1.2010 0:01:32)

Kot je rekla TiaSara, dober recept,  ki ga lahko malo spremeniš, ker je res malo preveč mcdonald varianta. Fižol lahko sama skuhaš vnaprej in zmrzneš, namesto jušne kocke skuhaj juho, jo tudi lahko zmrzneš v lončkih, namesto hrenovk pa bi vzela vsaj šunko, saj okus pride podoben. Pa če notri daš še malo zrezane zelenjave (korenček, por, zelena, ...) izboljša okus in doda kak vitaminček. In jaz imam tudi zelenjavo očiščeno in zmrznjeno, da ne zgubljam časa, ko pridem iz službe.

sonja_ez -> RE: Hitra jed - hrenovke, fižol in testenine (25.1.2010 10:36:53)

Katere konske hrenovke so brez E-jev?

špelin@ -> RE: Hitra jed - hrenovke, fižol in testenine (25.1.2010 10:49:34)

En kup zgražanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Ekaz, jaz delam takole enolončnico na zelo podoben način. Hrenovke, fižol (iz konzerve [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek.gif[/image]), koruza (iz konzerve [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/ocala.gif[/image]), čimveč različnih vrst zelenjave (kar se mi pač takrat valja po hladilniku: korenje, cvetača, brokoli itd.) + malo začimbnic oz. dodatkov po trenutnem navdihu. Zalijem z vodo in zakuham testenine.

Stran: [1]