Jančika_ -> RE: Kaj pomeni "kvalitetni " čas - otroci (20.11.2009 12:33:01)
|
Jaz na naš skupen čas gledam v celoti in se trudim, da je ves vsaj približno kvaliteten. Naša dva me redko potrebujeta ob sebi "aktivno", glede na celoten čas, ki ga preživimo skupaj. Ponavadi sta eden drugemu dovolj, sta super ekipa, ampak me pa rabita v bližini. Če grem iz enega prostora v drugega, mi pogosto nezavedno sledita z igro. Ali pa me pokličeta, da ugotovita, kje sem, in sta čisto zadovoljna, čeprav nisem aktivno udeležena v njuni igri. Trenutno sem recimo precej gibalno neuporabna, pa sta na srečo ravno v takem obdobju, da veliko rišemo in ustvarjamo. Ne bi mogla reči, da je kvalitetni čas samo tisti, v katerem aktivno kaj počnem z njima, ker potrebujeta tudi svoj mir, pa tudi vsakodnevna nega in hranjenje spadata v običajno družinsko življenje. Prav tako obojestransko prilaganje itd, to je vse del življenja in učenja. Ne znam si predstavljati, da bi bili samo dve uri na dan skupaj in bi takrat recimo igrali fuzbal ali delali čestitke, vse ostalo bi pa porihtali drugi namesto mene. Naučiti se morata tudi, kdaj dati mir, kdaj je primeren čas za pogovor...in tega se ne moreta naučiti v samo eni uri t.i. kvalitetnega časa. V končni fazi so pa to samo izrazi, ne.
|
|
|
|