frutka_ -> 5. ali 6. otroška bolezen?! Viroza ali alergija?! (17.6.2005 16:31:35)
|
Nič mi ni več jasno. Mali je po Murphyju prvi najin delovni dan zbolel! Ostal je doma, jaz v službo v dobri veri, da bo kmalu bolje. Od nedelje pa do srede ga je kuhalo, okrog 38-38,5C je imel vročine. V sredo mu vročina pade in v četrtek dobi izpuščaje. Torej 3dni je imel vročino. Opet k zdravniku! Dr. ni bila prepričana kaj je. Po njenem mnenju naj bi bili izpuščaji posledica viroze oz. ni izključila možnosti alergije na kakšno živilo. Jaz pomirjena, mali na dieti. V petek, torej danes, ŠOK! Mali je bil posut z izpuščaji, po trebuščku, hrbtu, manj po rokicah in nogicah, nekaj tudi med nogicami ter po vratu. Po obrazu nič. Kličem pediatrinjo in mi predlaga laboratorij. Mali še vmes doma malo spi in ko se zbudi zginejo VSI izpuščaji oz. so bili zelo slabo vidni. Nič si rečem ne greva zdaj nikamor do dr.-ja, ker itak ni imela nič za videti! Jedel je, pil je, odvajal je, dobre volje je... Štajerke se nato popoldan dogovorimo v parku in tam izpuščaji spet planejo ven. Mehurčica mi omeni neko 6. bolezen (nisem vedela da je tudi 6. poleg 5., če je še 7. mi prosim napišite!!!)in zdaj več res ne vem kaj je z malim. Prvič sploh slišim za 6.bolezen. Držim ga na dietici (res nestrogi) pa pazim da ima ohlapna oblačila, dajem mu Claritin. Dr. ga je sicer včeraj pregledala in je videla izpuščaje ampak danes so bili konkretno vidnejši pa spet zginejo in spet nastanejo! Na pomoč!
|
|
|
|