kašelj 3mesece starega dojenčka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


simonalokar -> kašelj 3mesece starega dojenčka (19.11.2009 9:00:49)

mane pa zanima imam 3m staro hčerko majo, ki od ponedeljka ima zamašen nosek - čistimo z fizološko.  v sredo pa mi je začela pokašljevati največ zjutraj. dane ponoči ko je zakašljala je tudi izbruhala celo mleko upam da je šlo tudi kaj sluzi vn. danes ima tudi zelen smrklček.

kdfaj naj grem k zdravniku al bi ve čakale - samo kašelj me skrbi da nebi se v bronhitis razvil ker se ne zna izkašljati.

hvala vam za nasvete

mamica in maja




ledenaa -> RE: kašelj 3mesece starega dojenčka (19.11.2009 9:08:51)

če ima zamašen nos potem kašlja zaradi tega in bruhnila je tudi zaradi tega ,ker ne zna izkašljati
več si preberi tukaj;:

http://med.over.net/forum5/search.php?46,search=ka%C5%A1elj+3+mese%C4%8Dnik,author=,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=46,match_threads=0

delaj še parne inhalacije ,vsake pol ure čisti nos,zvečer daj operil,položajna drenaža-tapkanje po hrbtu

Kopiram iz pediatrije postopek:

Položajna drenaža pomeni tak položaj telesa, da pripomore k temu, da sluz sama izteče iz dihal-torej z glavico navzdol. Otroka s trebuščkom položite prečno na vaša kolena (noge pokrižajte), tako da s prsnim košem in glavico malce visi navzdol, potem pa ga z upognjeno dlanjo tapkate po prsnem košu, tako srednje močno (če upognete dlan, ga nič ne boli). Po nekaj minut na vsaki strani. Otrok se izkašlja, sluz priteče iz dihal, morda izbruha, pa nič hudega. To delamo pri zelo sočnih kašljih, ko kar slišite, da bi otrok moral izkašljati, pa tega še ne zna.




jullie -> RE: kašelj 3mesece starega dojenčka (19.11.2009 14:36:25)

..meni je pri 5 tednih tako kašljala..in hropela je tudi..sem po 2 dnevih šla k zdravniku in je rekel, da je bronhitis..dobila sem Hiconcil..zdaj je pa OK..




eva Ana -> RE: kašelj 3mesece starega dojenčka (22.11.2009 10:53:25)

predlagam, da kupiš cevko za čiščenje noska. Baby center cena 9,90€. Cevka se priklopi na hišni sesalec. V nosek daš fiziološko, potem pa s to cevko sčistiš - odlična zadeva. Nam je pomagalo!!!! Smo se pozdravili brez zdravil![sm=smiley36.gif]




Stran: [1]