Katy78 -> RE: Slabša motorika dojenčka (21.11.2009 9:57:08)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09 No, da poročam, kako je bilo na fizioterapiji. Baje ima mal slabši mišični tonus, pa mal je štorasta. Drugač pa ni panike. Je kar pridno sodelovala. Glavni problem je ta, da v sedečem položaju ne obrača zgornjega dela trupa levo in desno (od pasu navzgor) ampak celo telo. Zato se tudi ne zna loviti na roke in pravilno krčit nogice. Moti pa me to, da mi je fizioterapevtka v dobre pol ure pokazala cel kup vaj, ki naj bi jih izvajali doma. Seveda si jih polovico nisem zapomnila. Tam je vse izgledal tko easy. Pa še tamala doma tud slučajno noče sodelovati. Takoj se začne dreti in se zvijati. Ah, bolj težko bo tole. Kako je pa s tem v razvojni ambulanti? A kaj bolj pokažejo? Kolikokrat na teden je treba hodit? Kje pa je to v Ljubljani? Razvojna ambulanta je pri nas v okviru ZD-ja. ZZZS plača fizioterapijo en obisk na teden, ampak kolikor slišim, ponekod v Lj. zaradi gužve pridejo na vrsto samo 1x na 14 dni. Se pa stvari, ki jih opisuješ, zelo lepo popravijo. Naš Nik je tudi imel slab mišični tonus po trupu oz. v predelu trebuha, pa se je super popravilo, sva pa hodila na fizioterapijo od njegovega 4. meseca dalje, tako da je skobacal in se vsedel že zelo kmalu. Jaz ti priporočam, da zahtevaš od P napotnico za razvojno ambulanto. Saj če želiš, greš lahko samoplačniško še vseeno, škoda je le, zakaj ne bi dobila vsaj 1x na teden fizioterapijo na napotnico, če vam, glede na stanje pripada.
|
|
|
|