RE: made in china (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

HuAnita -> RE: made in china (17.11.2009 19:06:13)

IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita

Kupovati slovensko je žal za marsikateri povprečen žep predlaro - prej Mura  imam natanko en pojirban reklc od tam, ki me je zdaj premajhen, eno obleko imam od Laboda (izpred 7 ali 8 sezon, blazno znižana na 30 eur pred meseci...?!), je bila Jutranjka iz Sevnice, smo se ne parkrat tja peljali, proppadla, je MO-JA iz Sevnice mislim, totalno draga,,, 'izvirno' perilo Re.beke Dr.emelj - propalo...
Kaj torej kupiti?
Made in Pakistan, turkey, Ukrain, China, kar je ene 7x ceneje, ali domače, slovensko?

Je pa res, da me pa me izvor hrane iz tujine res moti - pa to, ko je ena pisala o mleku - debilizem . koliko denarja gre v zrak, koliko ene logistike, da se mleko vrne tja, kjer so ga pomolzli??? koliko enih izpušnih plinov...

predrago!

resnično srečna -> RE: made in china (17.11.2009 20:01:05)

žal je tako, da je večina stvari narejena na Kitajskem...sem delala kar lepo število let v tujem podjetju...pa smo v začetku mojega dela večinoma blago imeli evropskega porekla, le kake akcije so bile s kontejnarji pripeljane iz Kitajske...sedaj je pa kontra po 12 letih...večina je iz Kitajske...ostalo pa Evropa...

najhuje je...ker ne moreš narediti tukaj nič...če bi prodajal samo blago evropskega porekla...potem ga ravno zaradi visoke cene nihče ne bi kupil...

smo si s temi konkurencami in nižanji cen sami to skuhali...pač trpi material, delovna sila, transporti...najslabše pa potem dobijo končni potrošniki...za malo denarja pofl...

sej veste...včasih si imel pralni stroj 20 let...pa sedaj???

Klaudia -> RE: made in china (17.11.2009 21:15:25)

Samo ne pozabit...

Ni vse Made in China, je tudi Made in PRC oz. People's Republic of China.

Nov trik, da ljudje mislijo, da ni iz Kitajske.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]