Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Moja pot od korita do štedilnika ni niti malo pokapljana, vedno suha, več pokaplja naš malček slino po tleh OK, to pa ne razumem, kako ti to uspe, očitno rabim učno uro . No, mi je jasno, če delaš tako kot moja tašča, ki TAKOJ vsako stvar pobere, pobriše, spuca in ima res čisto v nulo, ampak nam to ne uspeva, še posebej, če kuha tudi hčerka. Sem pa baje odlična kuharica, torej nivo natančnosti prenašanja posod brez kapljanja ne vpliva na slastnost jedi, hehe . Dejansko je z otokom tako, da je glede kapljanja na tla - torej če se prenaša z lijaka na enem delu na kuhališče na otoku, isto, kot če imaš kuhinjo v dveh linijah. Tudi tam prenašaš in (večini ) kaplja po tleh. Če je kuhališče na otoku, večino skrbi, če med kuhanjem šprica iz posode proti dnevnem prostoru. To se prepreči s poglobljenim pultom (vsaj 80cm), šankom, ipd. ter zadostno odlagalno površino na obeh straneh kuhališča. Otok je fajn, če ti je pomembna interakcija z ostalimi družinskimi člani med kuho (ali če imaš veliko zabav in te nered ne moti, temveč ti predstavlja ustvarjali kaos). Sicer je to zgolj modna muha. Torej za otok mora biti dovolj prostora (vsaj 160cmx80cm) + morajo biti za to predvidene inštalacije (elektrika v tleh, odvod in elektrika za napo v primeru kuhališča, voda, odtok in elektrika v primeru korita in pomivalca) Viseče omarice so bolj estetske, so pa manj praktične od klasičnih, večina uporabnikov se pritožuje nad istim kot Gina. Jaz imam pod indukcijo predalnik 90cm z enim manjšim predalom in dvema izvlečnima, seveda imajo vsi štoparje, ker so zelo težki, ko so polni. Glede števila omaric: čisto odvisno, koliko posode porabiš in kako nakupuješ. Če nakupuješ vsak dan spotoma, ne rabiš veliko omaric, niti če uporabljaš en set posod, krožnikov, kozarcev,... Če kupuješ na zalogo, pa je najbolje imeti shrambo direktno zraven kuhinje ali pa visoke izvlečne omarice (okoli 150cm, višje pridejo pretežke). Isto, če imaš 5 setov krožnikov ali je veliko družinskih članov, potem se porabi ulala posode in je prostora za shranjevanje hitro premalo. Malo si poglej okoli sebe, kakšen je vaš stil življenja. Če si boš delala izris, ga, preden boste načrt za hišo z arhitektom zaključili, daj pregledat še enemu dobremu prodajalcu kuhinj, da vidi, če so kje kakšne napake, ta ti lahko naredi tudi plan inštalacij. Arhitekti sicer obvladajo gradnjo hiš, praktične podrobnosti pri postaviti kuhinj (npr. ali se bodo vse omarice odpirale ali pa se bodo ročaji zaletavali skupaj) pa ne, razen če se ne ukvarjajo eksplicitno z notranjo opremo. Aja, še to sem se spomnila, kar je napisala Angel-Tian - sama postavitev, kako poteka delovni krog - ta je fajn, da se vsaj kolikor toliko upošteva, da ne delaš kilometrov. Saj če je kuhinja velika 10 kvadratov, niti ne opaziš, ampak če imaš kuhinjo veliko 30 kvadratov, se pa kar konkretno nahodiš .
< Sporočilo je popravil Ankica -- 18.11.2009 22:25:45 >
|