Sprememba namembnosti (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

Saša27 -> Sprememba namembnosti (17.11.2009 9:12:47)

Vem, da tema ravno ne paše v ta forum, pa vseeno. Včeraj sem izvedela, da nam je ministrstvo za kmetijstvo zavrnilo vlogo za spremembno namembnosti zemljišča, se pravi iz kmetijske v gradbeno parcelo. Ali kdo ve, če je sploh možno in smiselno se pritožiti. Ta naša parcela je namreč v sredini strnjenega naselja, do parcele pa vodi pot čez čisto novo naselje, se pravi niti kmetijske ceste ni do parcele, pa še vsa infrastruktura je na meji.

miapia -> RE: Sprememba namembnosti (17.11.2009 9:18:07)

Jaz imam točno enako situacijo. Na zavrnjeno vlogo se lahko pritožiš, vendar ne boš nič dosegla. Lahko pa se, če boš bolj "mirna". Fora je v tem, da je v javnem prostorskem planu določeno za to parcelo, da je kmetijsko oz. karkoli pač je. Najprej se mora spremeniti plan oz. ga morajo javno razgrniti (v Ljubljani se to trenutno dogaja in sicer mislim da že 1 leto), na ta osnutek novega plana lahko daš pripombo za svojo parcelo, ki jo ali pa ne upoštevajo. Ne vem iz kje si ampak najbolje, da se pozanimaš na mestni upravi.

Saša27 -> RE: Sprememba namembnosti (17.11.2009 9:35:36)

Pri nas je že bila razgrnitev prostorskega plana, in v tem planu je tudi naša parcela, ampak je bilo potem zavrnjeno s stani ministrstva za kmetijstvo,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Verjetno če bi bil lastnik nekdo iz njihove vlade, bi se sigurno potrudili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image], uffffff sem jezna na to bando.

ursi -> RE: Sprememba namembnosti (17.11.2009 10:00:02)

Mene pa zanima, iz katere občine si, kajti midva tudi čakava na potrditev ali zavrnitev spremembe namembnosti iz strani ministrstva v Lj in sicer že več kot eno leto. Lahko tudi na zs, če nočeš tukaj. Koliko časa pa ste čakali na odgovor ministrstva? Tudi v naši občini je javna razgrnitev že bila.

Saša27 -> RE: Sprememba namembnosti (17.11.2009 10:12:03)

maš na ZS

ursi -> RE: Sprememba namembnosti (17.11.2009 10:37:35)

Hvala za odgovor. Se seliva na zs. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

simonč -> RE: Sprememba namembnosti (13.12.2009 0:47:57)

živjo, mi smo tudi dobili negativno iz ministrstva. a kdo ve, se da kaj pritožit? sem čisto obupana [sm=smiley13.gif] pa še [sm=nosecka.gif]. lp simona

sayuri -> RE: Sprememba namembnosti (28.12.2009 7:51:37)

Še ena, ki ima čist isto situacijo. Mi smo se pritožili 3x in 3x dobili zavrnjeno. TAko,da smo obupali. [sm=smiley13.gif] Me pa resnično razjezi, ker pri nas tisti, ki so "pri koritu" delajo hiše resnično povsod, ker se jim zljubi. [sm=smiley26.gif]

Sibil_ -> RE: Sprememba namembnosti (29.12.2009 11:08:30)

Na to ne moreš nič, ker kmetijsko ministrstvo hoče obdržat čimveč kmetijskih zemljišč. Imam tudi sama to štalo in lahko samo čakaš, žal. Edina varianta je baje pri določeni površini ( ne vem točno koliko) kmetijske površine imaš pravico na 50 m2 stavbe (kao pomožne) in ko postaviš to stavbo jo čez čas lahko legaliziraš in v bistvu imaš hišo.

Aja-če pa prijaviš čebelnjak ti morajo omogočit tudi elektriko.

LP,
Sibil RR

mala zirafa -> RE: Sprememba namembnosti (2.1.2010 9:06:48)

M imamo tudi podoben primer.v Škofji loki je tast solastnik (dedič) parcele, ne vem točno kolko meri vse skupaj, v glavnem smo se dogovorili s solastniki kje bi bila naša.To je sedaj njiva, ki jo ljudje obdelujejo.Mi pa bi radi na ta naš vogalček, kjer ni obdelan, postavili bodosi brunarico 3x3m ali poč. prikolico.Kakšne papirje moramo zrihtati?Ali gre tu za spremembo namembnosti ali za uporabno dovoljenje?Načrt imamo.
Hvala.

Stran: [1]