mate0ja -> RE: problem (17.11.2009 9:18:54)
|
Tudi jaz bi bila lahko v taki situaciji kot si ti, pa nisem. Zakaj? Ker razmišljam o tem kako bom (bova) zaslužila za preživetje in ne kdo bi mi lahko kaj dal. Vsa javna sredstva, do katerih so uporavičeni socialno šibkejši so omejena, zaslužek pa je vedno nnnnneeeeeeeeeeeeeooommmmmmeeeeejjjjeeen. Ko sva bila midva v slabšem socialnem položaju sva oba delala zraven še priložnostna dela pa se je presenetljivo nabralo kar nekaj sto evrov za zraven na mesec. Če bi bla jaz takrat noseča, bi moj sigurno nase prevzel to breme in sam dodatno delal po službi. Mal povprašajta znance in prijatelje, če je kje kaka možnost za dodaten zaslužek. Moj je na primer pomagal prijatelju, ki ima gradbeno podjetje, jaz sem pomagala starejšim, kolegici v računovodskem podjetju, sregla v lokalu ... Tisoč in ena možnost ... Pa še pomembno. Za delo ne rabiš visoke izobrazbe, izkušenj, referenc. Pomembna je pridnost, volja in poštenost. In definitivno porabiš za delo manj časa kot za razmišljanje o tem kako ti bo nekaj z neba padlo. Pa še ponižaš se ne, saj je vsako delo častno.
|
|
|
|