[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.11.2009 6:29:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




CUKRČEK -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 7:14:59)

Prazniki se začnejo, ko Miklavž prinese darila. Za vse...za stare in mlade.
Drugi možje pri nas ne nosijo daril, razen Dedek Mraz pri meni v službi(prestava +darilo).
Smrekico in jaslice postavimo na božični večer. Imamo tudi božično večerjo. K polnočnici greva ponavadi sama, ker otroci takrat že spijo.

ZA novo leto smo doma ali pa pri moji sestri.




rija -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 7:23:29)

pri nas imamo samo enega moža: božička.

pripravim božično večerjo za vso družino (dediji, babice, sestre, bratje)

potem ostanemo mi doma, ena polovica pa jih gre k polnočnici.

za silvestra pa smo tudi mi doma. lani sva bila celo s tamalim sama :) čist en brezvezen dan, ko si ljudje domišljajo, da mora biti najbolša fešta v letu.




Anonimen -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 7:31:51)

Za Miklavža otroci (imamo privat varstvo) dobijo čokoladnega miklavža, mandarine...

Drevo postavljamo kaki teden pred 24. decembrom, ker takrat pride k nam Božiček in obdari otroke. Na božični večer se vsako leto dobi celotna družina pri nas, takrat se obdarujemo mi. K polnočnici ne hodimo.

Za novo leto pa kakor kdaj, včasih smo doma, včasih kam gremo. Se pa takrat ne obdarujemo, tako da Dedka Mraza pri nas ni. Petarde pa obvezne za moški del družine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 7:55:52)

pri nas miklavz prinese sadje,sladkarije, kape, rokavice...kaksno rec kot so barvice,pobarvanko... igrac NE nosi!!!

na prvo adventno nedeljo postavimo na mizo adventni vencek in pribijemo na zid adventni koledar, kiga ponavadi do druge ad. nedelje ze zmanjka.

kak teden pred bozicem privlecem na plamn vse okraske in verige in ves kič in ga pregledamo. v soboto pred bozicem postavimo smrekico in okrasimo hiso. k polnocnici ne hodimo.
za bozic se zberemo pri mojih starih starsih.
bozicek je najbolj bogat,saj on prinese naaaaajboljso igraco.
za novo leto sta bila mulca pri dediju in babi, mi2 pa sva pred polnocjo ze spala kljub nacrtom kam vse bova sla žurat. letos bomo verjetno vsi skupaj doma ali pri kakih prijateljih, ker nine se ne dajem v varstvo...(verjetno pa bomo novo leto s5 prespali)

aja...dedek mraz prinese kako majhno igracko alla avtomobilcek,sestavljanko,karte...

zdaj pa razmisljam, da bi uvedla bozicno tradicijo. in sicer, da bozicni dan in vecer prezivimo brez elektrike.in se posvetimo en drugemu. igramo druzabne igre in podobno.
bomo videli, ce bomo vzdrzali!
aja 1x v decembru se odpravimo na izlet v okraseno ljubljano.




Anonimen -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 7:57:08)

glede petard imajo vsi trije dedci strogo prepoved. spuscajo pa rakete in ognjemete.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.11.2009 7:58:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 8:02:32)

ja, sem pozabila. tudi na vhodna vrata ga pritrdimo ja.




witch -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 8:04:58)

Miklavž priense malenkost (sadje, kake nogavice, to je to)
Božič postavimo 24., imamo večerjo in se obdarujemo. Pri nas darila nosi jezušček (noben božiček ali dedek mraz), gremo k polnočnici.
Za novo leto se pa dobimo z družino proti večeru, potem pa odvisno od načrtov silvestrujemo kje pa kdo želi. Takrat se ne obdarujemo. Razen mojega dragega, ki ima silvestra rojstni dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




witch -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 8:07:24)

tudi mi imamo venček na vratih od prve adventne nedelje. Seveda pa en krasi tudi našo mizo, na kateri vsako nedeljo prižgemo eno svečo.
Tudi naši moški ne mečejo petard. Moj oče pa ne more brez raket [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 8:08:57)

dajte se napisat ali vasi otroci se verjamejo v tri dobre moze in koliko so stari. da ne bom opirala nove teme.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

moja 2 se verjameta. 6 in 8 let. vsaj mislim da verjameta.




ksenjak -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 8:15:55)

Miklavž - v našem kraju imamo fante in dekleta, ki se oblečejo v Miklavža, parjklje in angelčke. Če se naročiš, potem na petega zvečer pridejo na dom. Mi to prakticiramo že tri leta, s tem, da spodaj v preddverju pustim za vsakega otroka vrečko z malenkostmi, ki jih potem Miklavž kao prinese gor v stanovanje in otrokom razdeli ter jim da posrečeno lekcijo. Je pa res, da v stanovanje spustim samo Miklavža in angelčka, saj so za parklje otroci še premajhni. Tem dekletom in fantom pa se potem spodaj da še nekaj za spit in kakšen evro.

Božič - smrekico postavimo 24.12., potem pa gremo ponavadi k mojim na gorenjsko na kosilo in večerjo.

Novo leto - najraje sem sicer doma, se je pa lansko leto zgodilo, da smo praznovali pri prijateljih (5 parov z enako starimi otroci).  Za letos se menimo, da bi organizirali nekaj podobnega a si jaz vseeno želim ostati doma in se potem prvega zjutraj zbuditi sveža in spočita[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Aja, vmes pa pač hodim v službo.

lp




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.11.2009 8:16:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ksenjak -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 8:21:00)

Otroka sta stara 2,5 in 4,5 let in zaenkrat še v vse verjameta. V bistvu bo 2,5-letnica šele letos dobro začutila za kaj sploh gre. Lansko leto je bila še premajhna.

Pa še to sem pozabila povedati, da imamo v občini organiziranega dedka mraza za otroke od 2 let naprej - najprej je ena gledališka igrica nato dobijo darilo, prav tako imamo vsako leto dedka mraza organiziranega pri nas v službi, kjer je vedno najprej ena lutkovna ali gledališka predstava, potem pride mož in otrokom (poimensko jih kliče gor k sebi) razdeli darila, pa slikajo se skupaj z njim.

Če se mene vpraša otrokom kar malo preveč dogaja v decembru, da o preveč darilih sploh ne bi.




CUKRČEK -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 8:21:50)

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

dajte se napisat ali vasi otroci se verjamejo v tri dobre moze in koliko so stari. da ne bom opirala nove teme.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Naši verjamejo, ker so še majhni (5 let +2x 2 leti)




kaya2007 -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 8:22:07)

pri nas Miklavž prinese kakšno malenkost poleg sladkarij, največ daril prinese Božiček, smrekico pa postavimo, ko najdemo čas, ponavadi malo pred božičem. na božični večer gremo k moji familiji-pač tradicionalno, ker smo vedno hodili k moji babici, dokler je bila še živa. je včasih edini dan v letu, ko se sploh vsi vidimo, tako da se mi zdi kar prav. 
Dedek Mraz za novo leto prinese spet kaj malega,
načeloma pa mi je obdarovavnje za novo leto najmanj pomembno. mi je bolj dan/noč za žur, čeprav odkar je tamala, nam še ni ratalo pošteno proslavit prehoda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
za adventni koledar vsako leto pozabim kdaj se ga začne odpirat, lani mi je celo ratalo na pravi dan..
podiranja smrekice tudi nikoli nimamo po pravilih, ponavadi smo jo imeli predolgo, lani pa se mi zdi, da celo premalo časa. mi je gužvo delala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.11.2009 8:25:09)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.11.2009 8:26:15)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Luni -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 8:35:05)

Pri nas nosi samo Miklavž: in to samo igrače in sladkarije, mogoče kaj za oblečt, če je ravno nujno prav takrat... Igrača je tista, katero si otrok zaželi: lani lego hiša za srednjega, ta velik je dobil Sonyjev MP4, ta mala kuhinjco in baby borna. Vsak je dobila za cca 100€. Božiček in Dedek mraz ne prineseta nič, razen tamali v vrtcu. Tako delamo skoz, kar imava otroke, tudi babici in stric, nam je super, ker se takrat kupi oreng igrača in ne kar nekaj. Pa tudi midva sva bila že o doma navajena na Miklavža. Ponavadi ga gremo še v cerkev gledat, tudi tam dobijo malenkost. Za Božoč gremo vsi skupaj k otroški polnočnici, katera je ob 6-ih zvečer, pred tem imamo pozno kosilo. Ko pridemo od POLNOČNICE, SE POCRKLAMO S KAKŠNO POTIČKO IN DOBRIM ČAJEM, SE GREMO KAKŠNO IGRO upsssss, spat gremo pa definitivno pred polnočjo. Za novo leto smo doma, otroka zunaj s sosedovimi opazujejo ognjemete, petard in ostalih pirotehničnih izdelkov naša dva nimata.
Ta starejši (12 let) ne verjame več od 9. leta, svitalo se mu je že veliko prej, pa je bil glavca in je bil rajši tiho, ker so mu sošolci povedali, da ne dobijo več, ker več ne verjamejo v Miklavža, ta sreden (8 let) še verjame, vendar se mu po moje že svita, pa ne upa rečt, ker ne ve kakšne bodo posledice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], tamala pa itak še dobro ne ve za kaj se gre [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Ji še ne pomeni kaj veliko, mogoče bo drugače, ko bo prišel čas....




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.11.2009 9:03:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




kasso -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 9:14:10)

Miklavž je pri noni in v naši krajevni skupnosti, potem božiček prinese pri smučarksem klubu, dedek mraz v vrtcu, šoli in pri nas doma, pri tašči, pri svakinji, ..... ..




Ribica ** -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 9:28:41)

Smrekco bom letos postavila 1.12., mali in moj pa tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Nikoli ne cakam do bozica, je cisto premalo casa potem postavljena, pa bozica niti ne praznujemo. Miklavz prinese malenkost, nekaj uporabnega (do 5e) in sadje, Dedek mraz pa najvecja darila - tista iz seznama, Bozicek ne nosi nic, oz. letos bo prinesel za prijatelje in malega en del darila, ker gremo ponavadi tisti teden kaj po obiskih, pa je cudno, da za druge ze prinese, zanj pa ne.

Sicer pa prireditve ... 3.12. itak priziganje luck, pa na Miklavzu smo bili, pa na Dedku mrazu tudi, ce se prav spomnim.




aprilčica07 -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 9:40:49)

Praznujemo Mikavža in Božič. Za Miklavža dobijo otročki kašne malenkosti od naju in od mojih staršev, božiček je pa pr tastu in tašči doma..[sm=jezicek.gif] Jelko postavimo okrog 15 decembra, prej nikoli, takrat tudi kašne okraske poflikamo po stanovanju. Jst grem obvezno k polnočnici in za Božič zjutraj k maši..




urška76 -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 12:00:40)

Miklavž prinese kake malenkosti (razen lani, ko je prinesel akvarij, da smo ga do novega leta že lahko naselili z ribicami), Letos bosta dobila vsak eno knjigico in kaj sladkega. Pri možu v službi ju dedek Mrz povabi na ltkovno predstavo in prinese nekaj daril. Pri tašči nosi Božiček, doma in pri mojih pa spet dedek Mraz. Edino za nečaka prinese že Miklavž ta glavno darilo, ker pridejo v Slo malo pred božičem, za novo leto so pa že doma. Pa zaenkrat še oba zelo verjkameta v vse te tri može. Stara sta pa 3 in 5,5.




ajataja -> RE: Trije decembrski možje (17.11.2009 13:42:04)

Miklavž prinese sladkarije kakšno spodnje perilo ali nogavice ali kakšno knjigico nekaj v tem stilu igrač za Miklavža ni,ker so potem za božička.Smrečico postavimo dan pred božičem-popoldan imajop to nalogo otroci in mož tudi jaslice postavijo,jaz pa malo pečem in pripravljam za božično večerjo.K polnočnicam ne gremo ker so otroci premajhni,gremo pa naslednji dan pogledat v cerkev jaslice ki so pri nas čudovite.Za silvestrovo smo doma,ponavadi pride brat s punco ,dedka mraza doma ni,ker pride v moževi službi in je čist dovolj.Ko pa potem med prazniki hodimo okrog na obiske(babice in dedki,stare mame,tete....)imajo pa otroci itak pri vsaki hiši božička, miklavža pa dedka mraza .




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>