Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 18.11.2009 22:18:45
|
|
|
|
Colt
|
IZVIRNO SPOROČILO: madela Jaz pa ne razumem zakaj tako začudenje,češ kaj to tukaj razlagaš. Mislim,že res da je to starševski forum,ampak kolikor je meni znano še zdaleč ne debatiramo samo o otrocih in dojenju. Colt,meni je pa lepo prebrat in tudi tebi svaka čast,da tako javno izraziš navdušenje nad ženskim uspehom. Ja,še preveč drži tisto kar si napisal,da živimo v mačističnem svetu. Torej bravo za novi pilotki To začudenje oz. plitek odnos v smislu ''a pickice pecaš'' je tudi meni vse prej kot jasen. Ampak dvomim da je avtorica te ideje sposobna pojasniti lastne misli Pa me niti ne briga. Važno je samo to, da so se moje misli danes še enkrat potrdile kot utemeljene...kot sem že napisal, ena od omenjenih letečih punc, je pomagala poškodovanemu fantku do varnega, hitrega in čim manj neudobnega prihoda v KC. Tut to je zmaga G
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 18.11.2009 22:42:31
|
|
|
|
madela
|
Sam je pa v takih primerih,kot je tale,to med drugim tudi zelo stresno delo. Res ni za vsakega. No vsaj za mene ne...bi pa z veseljem letela.
|
|
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 18.11.2009 22:57:22
|
|
|
|
Gina
|
Ja res kapo dol pred vozniki helikopterjev! Na fantka pa že cel dan mislim, odkar mi je hči povedala, kaj se je zgodilo. Res mu želim popolno okrevanje in pošiljam dobre misli. Res lepo, da imamo ljudi, ki so mu pomagali. Pa helikopterje, da hitijo na pomoč. Sem ap enkrat že doživela en helikopter ne eno planino, ko je en padalec dol padel direkt pred mano, pa sem klicala prvo pomoč. Je zdravnica ko je prišla naročila helikopter in ne moreš verjet.... folk se ni hotel umaknit, da bi v miru pristal! Pa to ne moreš verjet. Riti. NO, saj potem so se, ko jih je nekdo ful naganjal 5 minut skup. Eh, kdo bi razumel.
|
|
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 18.11.2009 23:24:30
|
|
|
|
Colt
|
IZVIRNO SPOROČILO: madela Sam je pa v takih primerih,kot je tale,to med drugim tudi zelo stresno delo. Res ni za vsakega. No vsaj za mene ne...bi pa z veseljem letela. Spoštovana Madela, pri tej službi je še ena zadeva ki je mnogo bolj zahtevna. Namreč reševanje v hribih. Tam mora pilot(ka) lebdeti cca pol metra z eliso stran od stene (in lebdenje je daleč najtežji manever pri helikopterju) in omogočiti da gorski reševalec varno z vitlo preide v plovilo. To pomeni natančno usklajevanje vsaj treh do štirih članov posadke v nulo. Najmanjša napaka se spremeni v katastrofo, spomnimo se Okrešlja. In tu je daleč najpomembnejša vloga pilota (pilotke), ki ima v rokah pet, šest, sedem življenj. Dobesedno v rokah, nogah. Dokaj divje, res. Že najmanjša sapica vetra, najmanjša spremememba v delovanju motorja, rotorja, navora, sistemov, inštrumentarija itd itd...lahko negativno vpliva na razvoj uspeha ali tragike akcije. Ampak za vse to laična javnost ne bo nikdar izvedela, ostane samo suhoparna statistika Junaki in junakinje pa ostanejo :)
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 19.11.2009 0:13:34
|
|
|
|
r1ta
|
IZVIRNO SPOROČILO: Colt Spoštovana Madela, pri tej službi je še ena zadeva ki je mnogo bolj zahtevna. Namreč reševanje v hribih. Tam mora pilot(ka) lebdeti cca pol metra z eliso stran od stene (in lebdenje je daleč najtežji manever pri helikopterju) in omogočiti da gorski reševalec varno z vitlo preide v plovilo. To pomeni natančno usklajevanje vsaj treh do štirih članov posadke v nulo. Najmanjša napaka se spremeni v katastrofo, spomnimo se Okrešlja. In tu je daleč najpomembnejša vloga pilota (pilotke), ki ima v rokah pet, šest, sedem življenj. Dobesedno v rokah, nogah. Dokaj divje, res. Že najmanjša sapica vetra, najmanjša spremememba v delovanju motorja, rotorja, navora, sistemov, inštrumentarija itd itd...lahko negativno vpliva na razvoj uspeha ali tragike akcije. Ampak za vse to laična javnost ne bo nikdar izvedela, ostane samo suhoparna statistika Junaki in junakinje pa ostanejo :) Tole je pa zelo lepo napisano!
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 19.11.2009 7:21:20
|
|
|
|
madela
|
IZVIRNO SPOROČILO: r1ta IZVIRNO SPOROČILO: Colt Spoštovana Madela, pri tej službi je še ena zadeva ki je mnogo bolj zahtevna. Namreč reševanje v hribih. Tam mora pilot(ka) lebdeti cca pol metra z eliso stran od stene (in lebdenje je daleč najtežji manever pri helikopterju) in omogočiti da gorski reševalec varno z vitlo preide v plovilo. To pomeni natančno usklajevanje vsaj treh do štirih članov posadke v nulo. Najmanjša napaka se spremeni v katastrofo, spomnimo se Okrešlja. In tu je daleč najpomembnejša vloga pilota (pilotke), ki ima v rokah pet, šest, sedem življenj. Dobesedno v rokah, nogah. Dokaj divje, res. Že najmanjša sapica vetra, najmanjša spremememba v delovanju motorja, rotorja, navora, sistemov, inštrumentarija itd itd...lahko negativno vpliva na razvoj uspeha ali tragike akcije. Ampak za vse to laična javnost ne bo nikdar izvedela, ostane samo suhoparna statistika [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Junaki in junakinje pa ostanejo :) Tole je pa zelo lepo napisano! Res,čudovito napisano. Tisti tvoj zadnji stavek žal še kako drži,saj se svet meri samo še v statistiki.Ampak za vse tiste,ki so bili in,ki še bodo potrebni vaše pomoči,kakor tale fantek,ki ga je nova pilotka prepeljala v KC,pa vas v spominu ne bodo obdržali,kot eno samo statistiko. Za njih pa ostajate angeli na nebu in verjamem,da ostanete za vso življenje v njihovih mislih. To pa je včasih več,kot tisoč besed. In prav je,da se nas opzori na tako lepe dosežke in pridobitve,kot je tale. Za vse junake in junakinje
|
|
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 19.11.2009 8:50:39
|
|
|
|
TomTaylor
|
oki, oki, zdej pa mejhn bl v izi, no... :-P
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 19.11.2009 11:26:37
|
|
|
|
madela
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor oki, oki, zdej pa mejhn bl v izi, no... :-P
|
|
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 19.11.2009 13:23:06
|
|
|
|
IsabellaLana
|
Sej so vedno ene in iste uporabnice foruma tiste, ki jim noben post ni po volji, vedno imajo neke pripombe (v smislu kaj je tega treba), same so pa najbrž bore malo spackale v življenju. Sicer pa iz moje strani vse pohvale tema dva pilotkama, res občudovanja vredno, verjamem pa tudi, da sta se res morali mnogo bolj dokazati kot moški v istem "fohu".
|
|
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 19.11.2009 14:18:56
|
|
|
|
felicia
|
sem se spraševala kaj za vraga ste tolk na to temo napisale in sem šla brat (bolje bi bilo, da ne bi). pa še to: čestitke obema pilotkama! sicer pa lahko potem odpremo temo kako moja soseda dela kot avtomehaničarka in druga soseda vozi avtobus LPP-ja. drugače pa sem mnenja, da junake ne naredi izpit za pilotiranje ali kakšen drug izpit, ampak predvsem junaška dejanja.
|
|
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 19.11.2009 14:29:44
|
|
|
|
pf
|
Čestitke pilotkoma. Colt super je, da si dal tudi tako temo gor. Saj to je čvekanje v tri dni in tu se lahko pač marsikaj debatira. Ne vem zakaj pač nekateri klikajo teme, ki jih ne zanimajo. Jaz jih ne.
|
|
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 19.11.2009 19:27:06
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf Čestitke pilotkoma. Colt super je, da si dal tudi tako temo gor. Saj to je čvekanje v tri dni in tu se lahko pač marsikaj debatira. Ne vem zakaj pač nekateri klikajo teme, ki jih ne zanimajo. Jaz jih ne. Nisi razumela, pf. Dve babi sta pilotki.
|
|
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 20.11.2009 7:25:29
|
|
|
|
uškinamama
|
IZVIRNO SPOROČILO: Meta. IZVIRNO SPOROČILO: pf Čestitke pilotkoma. Colt super je, da si dal tudi tako temo gor. Saj to je čvekanje v tri dni in tu se lahko pač marsikaj debatira. Ne vem zakaj pač nekateri klikajo teme, ki jih ne zanimajo. Jaz jih ne. Nisi razumela, pf. Dve babi sta pilotki. baba pilot = pilotek
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 20.11.2009 10:18:22
|
|
|
|
pf
|
Kak je enim dolgcajt v življenju. A ni kaj bolj pametnega za delat.
|
|
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 20.11.2009 10:22:19
|
|
|
|
uškinamama
|
smeh je zmeraj pametno delo.
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 20.11.2009 10:56:00
|
|
|
|
Leela
|
Moj kolega vozi helikopter. V letalstvu je že od mladih nog in obvlada. Kar je najbolj pomembno poleg vsega tega znanja (pravjo, da se zaradi tega tudi "nosi", čeprav se meni to ne zdi, ker o tem nimam pojma in lahko reče karkoli) je to da v tem uživa. kaj češ boljšega, da imaš službo v kateri uživaš in še plačajo ti za to.
|
|
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 20.11.2009 15:49:26
|
|
|
|
Colt
|
Leela, po vsej verjetnosti ga poznam, ali pa sva celo kolega Sicer pa..helikopter se pilotira, vozi se samokolnica ali avto Da bi se nosil? Ja, čist možno, tut sam poznam kr nekaj prenapihnjenih pilotov...ampak ko so v službi, prevlada predvsem strokovnost, iskušnje in 200% koncentracija. Piloti v smislu TOP GUN kvazi ZF filma, nimajo tu kaj iskat. Ker so kot prvo ponavadi zelo hitro mrtvi, ali kot drugo, navadni smrtniki brez licence in z lepimi spomini na preteklost...katera bi se lahko nadeljevala, pa jih je njihov lastni ego odvzel to možnost Grega
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 20.11.2009 16:12:40
|
|
|
|
Leela
|
saj sem napisala, da nimam pojma o letečih stvareh, sem najrajši na tleh . Po moje ga poznaš, saj najbrž se vsi poznate med seboj, tako kot kitaristi naprimer. namig: eda.
|
|
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 20.11.2009 16:28:29
|
|
|
|
Colt
|
Tango Oscar Mike Alpha Zulu. Mike Echo Zulu Echo :) To je on ja. Pred dobrim tednom sva se videla v Portorožu na letališču, si stisnila roko in podebatirala. Krasen dečko in predvsem velik strokovnjak v svojem fohu. Če ga kaj vidiš, mu prosim povej da ga tist ta velk gorenjs pozdravlja ''k je skos zraven'', ko je 212ka (in ostali chopperji) v akciji Grega (govoriva o Tomažu Mezetu ane? )
|
|
RE: Dve novi pilotki v vrstah policije! 20.11.2009 16:37:26
|
|
|
|
Leela
|
IZVIRNO SPOROČILO: Colt Tango Oscar Mike Alpha Zulu. Mike Echo Zulu Echo :) to bi pa znala prebrat. Sem dala dober namig .
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?