Anonimen -> RE: Preiskave za peto bolezen (17.11.2009 13:07:26)
|
OJ. KAtera zdravnica; osebna? Verjetno NE VE. Ginekologinja tvoja sigurno ve. In na žalost imaš ti prav; pet bolezen, ki jo povzroči virus parvo B19 (tako ime ima pač [sm=smiley1.gif]) je lahko nevarna plodu! Glede na to, da delaš v vrtcu že 3 leta, si verjetno že prekužena, ampak seveda tega ne moreš vedet, dokler ne daš skozi teh krvnih preiskav. Poskusi porsit svojo ginekologinjo, če ti da napotnico za to testiranje; jaz sem iz MB konca, pa sem dala kri pa so jo poslali na naš Zavod za zdravstveno varstvo ti pa mislim da naprej v LJ (se mi zdi, da samo v LJ delajo to), izvid je bil gotov čez cca. 5 dni. (jaz sem po dveh spontanih splvih, pa mam otroka v vrtcu, pa me je skrbelo....)So mi pogledali še CMV; peto boleen sem glede na izvid prebolela, s CMV pa nisembila okužena (kar je še kar nenavadano, večina ljudi je pozitivnih, kar pomeni, da imajo protitelesa). Na žalost tvoja zdravnica pač teh zadev ne ve (jaz jih do pred kratim tudi nisem....), moji gin. pa je bilo takoj vse jasno! Samo imam tako, da se lahko kar dosti z njo zmenim..... Poskusi preko svoje ginekologinje al pa pokliči na kak Zavod za zdr. varstvo al kaj podobnega pa vprašaj, če obstaja kak možnost. da ti pogledajo kri. V vrtcu so vam potrdili, da je bila res peta bolezen? Držim pesti, da si verjetno itak že "prekužena" ..... LP! T
|
|
|
|