Petka09 -> RE: cepljenje vs. hrana (16.11.2009 12:12:17)
|
Za hrano je tko,da so dolgoletne raziskave pokazale, da kao vse te težave, ki jih imamo odrasli v zvezi s hrano - celiakija, prebavne težave, razne alergije, ki se pokažejo v kasnejših letih, težave s prebavnimi organi, s težo itd... da je to mogoče krivda tega, da smo v prvem letu življenja zaužili živila, na katera telo še mogoče ni bilo pripravljeno in so se zato posledice pokazale kasneje. Zato so potem ti normativi oz kao neka pravila po katerem mesecu naj bi se kej uvajalo. Sej pa po drugi strani lahk tut logično gledaš... Zakaj bi otrok jedel že gosto hrano pred 4. mesecem? Logično ti je, da bi to znal bit velik napor za njegov trebušček. Zato potem nekak logično lahko začneš kasneje in začneš z živili, ki ne povzorčajo težav... Pol kasneje začneš z mesom, kislo smetano, jogurti, olji, potem po prvem letu tut s kakšno sladkarijo in tko.... Pač nekak po vrsti in počasi, to je moje vodilo. Tle me ne zanima tolk, po katerem mescu kaj in tista njihova pravila... Ampak bolj nekako po logiki...Moji tamali recimo nism še dala stročnic, ker vem da napenjajo in bom mal počakala, čeprav bi jih "po normativih" že lohk jedla... Pa bom raj počakala.. zdaj je 6 mesecev stara. Kar se cepljenja tiče..... Mah, kemija, ki pride v telo... kaj pa vem... Veš kolk kemije bo še v njenem telesu... .Nikoli se ji ne bo mogla izognit. Že zdej jo dobiva, bi lahko rekli, ker se ne doji in pije AM in ker že je gosto hrano in zelenjavo kupim kar v šparu, mercatorju in ni iz bio vrta.... Pač, to je bolezen sodobne družbe, da se kemiji ne morš izognit. V cepljenja pa vseeno verjamem... Ker stranski učinki so lahko pri vsaki stvari, odvisno od otroka, od genov.... Cepljenje pa pač zagovarjam, ker verjamem, da je dobro za mojea otroka in da mu lahko prepreči hude komplikacije nekaterih bolezni itd... Ampak to je samo moje mnenje. Ne pljuvam tistih, ki pa mislijo drugače in svojih otrok ne cepijo. Odločitev vsakega posameznika pač.
|
|
|
|