Na pomoč - preveč stresa (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

pika74 -> Na pomoč - preveč stresa (17.6.2005 0:19:13)

Hojla,

Kaj naredite, ko začutite, da je preveč stresa?

Zadnje čase čutim, da je mal tu mač:zmeden: skoz se praskam po glau:ups:, premal spim (zvečer ne morem zaspat, zjutrej je treba pa prezgodej vstat)... preveč stvari mam na grbi....
pa ful enih stvari je za zrihtat od službe do privat:kuza::kuza::kuza::kuza::kuza:

Sploh ne vem, kako bo, ko bom mogoče imela poleg vsega še težkopričakovanega otroka?!? Če je že zdaj taka kriza. Kot vemo pa je stres eden najbolj zahrbtnih:hudicek: povzročiteljev mnogih bolezni.

A mate kakšen recept:zmeden2: zame?

:rozica::rozica::rozica::rozica:
Hvala
:rozica::rozica::rozica::rozica:

andrejaz -> Na pomoč - preveč stresa (17.6.2005 0:46:51)

Mogoče pomaga kakšen dolg sprehod v naravi.

Annny -> Na pomoč - preveč stresa (17.6.2005 1:23:02)

...ali pa kaka organizirana športna dejavnost (npr. aerobika) vsaj 2x tedensko...no, ko boš lahko, seveda:)

Anonimen -> Na pomoč - preveč stresa (17.6.2005 5:21:03)

Zdajle do 2. julija ti bo šlo še bolj na tesno,potem pa bo bolje, boš videla. Ne se sekirat, če ni vse tip top, pojdi prej spat - mater, mi ni jasno, kaj delate ob polnoči še pokonc :zmeden2:, tudi če ne moreš spat, vsaj leži... Imej vsak dan v glavi kakšno majhno stvar, kakšen majhen cilj, do katerega prideš sproti, brez naporov, pa te bo napolnilo z energijo...

ko bo otroček, pa verjemi, da ti bo na prvem mestu in se ne boš obremenjevala s takimi "malenkostmi" kot se zdaj.

Kratkoročna stvar, ki te bo odvrinila od stresa: vsedta se na prdalico, pridta dol na en pir, da se pofotkamo, nasmejimo...pa bo boljš. ;)

Mater, men se pa da navsezgodaj nakladat :ups:

mammika -> Na pomoč - preveč stresa (17.6.2005 7:12:27)

Probi z kakšno meditacijo.Je pa Al bina napisala tko kot je...ko bo otroček se tudi približno ne boš obremenjevala s takimi stvarmi..

LP :rozica:

Primoza -> Na pomoč - preveč stresa (17.6.2005 7:19:37)

Poskusi vskladiti psihično dejavnost s fizično. Se pravi, ko imaš zelo veliko psihičnih naporov kot kompenzacijo uporabi večje fizične napore.
Potem boš vsaj spala dobro, to je pa potem tudi bistvo regeneracije organizma.

Primoza -> Na pomoč - preveč stresa (17.6.2005 7:21:45)

Seveda ne velja v primeru če si že noseča. Potem je edini odgovor le zmanjšanje psihičnih naporov. Pa zmerno gibanje na svežem zraku.

Anonimen -> Na pomoč - preveč stresa (17.6.2005 7:28:42)

Pa glavo si oper :)-

Martina8 -> Na pomoč - preveč stresa (17.6.2005 7:32:45)

Priporočam šampon proti prhljaju!:)
Joke!
Ko bo beba na svetu, ne boš mela časa za druge skrbi.VsaJ PRI nas je blo tko..pa smo spelali..:bravo:

GoYa -> Na pomoč - preveč stresa (17.6.2005 8:06:22)

Pika, tudi jaz mislim da bo ta stres do poroke, pol bo pa vse dol padlo. Pa hanimun....nazaj boš prišla pa čist sveža in polna nove energije, da boš tudi v službi vse popedenala.

Zato pa imam jaz čist eno na izi poroko ;) (čeprav je več povabljenih kot pri tebi). Sam ne kompliciram pa čisto z ničemer :bravo: In tudi nimam kakšnih velikih del z organizacijo. Zaenkrat mi je še vse čist ravno...bomo videli v sredo :)-:)-:)-

pika74 -> Na pomoč - preveč stresa (17.6.2005 8:10:04)

Uuu ste pridni z nasveti :bravo: Hvala.

Opažam, da je res pomembno, da tud fizično začnem bolj delat. Včasih sem bila v drugi skrajnosti: sam šport šport šport. Zdaj sem pa v parih letih prešla na skrajnost v psihičnih obremenitvah in mi res manjka šport. Sam še služba-vožnja z avtom-služba... včasih mi sploh ne znese it na en 5min sprehod na dan. V glav pa že trka :zmeden:, da neki ne štima z organizmom. A sm včerej napisala, da moram zjutrej prezgodej vstat. Narobe sm napisala. Zvečer ne morem zaspat in se matram ke do kšnih enih. Zjutrej se pa zbodim pol ure pred budilko :zmeden2: (ob 5.30h).

Kriza - neki bo treba narest. Grem še enkrat prebrat vaše odgovore in danes začnem delat na tem, da bo stresa manj.

:rozica::rozica::rozica:

Primoza -> Na pomoč - preveč stresa (17.6.2005 8:31:25)

Jaz kot "športni obsedenec" vem, da bi težko zdržal psihične napore, ki mi jih ne manjka, če se ne bi ukvarjal s športom. Toliko se poznam in vem, da potem ne glede na vse spim kot medved in se zbudim svež.

Če si se ukvarjala s športom, kot praviš intenzivno, se vrni k tem koreninam, ki jih tvoj organizem zdaj očitno "zahteva" nazaj.

Sploh je pa to dobra zadeva - fizična in psihična kondicija gresta skupaj z roko v roki - povečaš si storilnost - če ne se počasi zapleteš v začarani krog izčrpanosti.

Pa ne se matrat na začetku, lahko stakneš kako poškodbo, delaj tako, da te veseli.

Joe -> Na pomoč - preveč stresa (17.6.2005 12:50:21)

Šport, (vsaj) do endorfinske faze. Brez sem kot zombi. Še kava ne prime brez njega.

Stran: [1]