karameliziran sladkor (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Janeja -> karameliziran sladkor (14.11.2009 20:47:57)

Danes sem prvič hotela karamelizirati več sladkorja na enkrat (300gr) in se mi ni ves razpustil. Večino sladkorja je bilo že karameliziranega in tekočega, vmes sem imela pa nekaj trdih grudic, ki se nikakor niso stopile. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Do zdaj sem vedno rabla le po kakšno žličko karamele in je šlo brez problema, danes pa tole. A sem kaj narobe naredila? A je pri več sladkorja kakšna druga finta? A bi bilo mogoče bolje, če bi uporabila sladkor v prahu?




somic -> RE: karameliziran sladkor (14.11.2009 21:12:49)

jaz nimam nikoli problema s tem, pa vedno karameliziram večjo količnio sladkorja. edino mogoče, da nisi bila dovolj pozorna ko si mešala. meni se tudi naredijo včasih grudice, samo se vse razpustijo. mešam pa neprestano in vse skupaj delam v nekoliko širši posodi, tako, da ima sladkor "več prostora"

nikoli pa nisem uporabljala sladkorja v prahu za to stvar, ker si niti ne predstavljam, mislim pa da bi bilo težje, ne vem...




Stran: [1]