|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mlekomat
13.11.2009 21:49:51   
škratek1
Ali za vaše malčke (po dopolnjenem 1. letu) uporabljate mleko iz mlekomata? Ker pediatri za otroke priporočajo sveže mleko s čim več maščob, je po tej logiki to najbolj primerno (s 4% maščobe) ali imate drugačno mnenje? Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mlekomat
13.11.2009 21:54:43   
bskrle
Naši pijejo sveže mleko, smetano seveda poberem, ko se mleko ohladi.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu škratek1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.11.2009 9:47:46   
Šaki
tud sveže dam ja včasih.

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.11.2009 10:17:48   
SaaS
Mi pijemo mleko iz mlekomata, kakšne pol leta, saj prej ga itak ni bilo. Prej smo hodili po mleko k sosedom, na sosedno kmetijo.
Zdaj sta stara 3 in 5 let. Pred enim letom nista pila kravljega mleka, potem pa smo počasi začeli tega, ki smo ga dobili od sosedovih krav.

< Sporočilo je popravil SaaS -- 14.11.2009 10:21:58 >

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2009 7:34:53   
lenca1
Uporabljamo sveže nehomogenizirano mleko v flaši (Planika, Bohinjka), ki ga ni potrebno prekuhavati. Kako pa je s tem mlekom iz mlekomata (način toplotne obdelaveuser posted image )? Ali ga lahko daš otroku po dopolnjenem 1.letu brez da ga predhodno prekuhaš in ohladiš?

(odgovor članu škratek1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.11.2009 17:17:21   
SaaS
IZVIRNO SPOROČILO: lenca1

Kako pa je s tem mlekom iz mlekomata (način toplotne obdelaveuser posted image )? Ali ga lahko daš otroku po dopolnjenem 1.letu brez da ga predhodno prekuhaš in ohladiš?

"Avtomat pove", da lahko piješ neprekuhanega, občutljivejše osebe pa naj ga prekuhajo. Jaz bi ga enoletniku prekuhala.
Moja dva 3 in 5 let stara ga pijeta neprekuhanega.

(odgovor članu lenca1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.11.2009 17:55:00   
Felicita
v mlekomatu je mleko standardno pasterizirano - torej segreto samo do 60 stopinj celzija. zdravi odrasli ljudje ga pijejo brez nadaljnega, za otroke bi ga jest prekuhala, kar je pa potem praktično isto kot alpsko mleko (pa ne me zdej spet s homogenizacijo napast, homogenizirano mleko tihi ubijalec sestavek je bil že večkrat ovržen).
aja, mogoče še zakaj? ker se v mleku nahajajo preživetvene oblike bakterij (lahko patogenih, lahko opurnističnih patogenov), ki jih odrasli ljudje lahko 'prebavimo' oz. jih imunski sistem odstrani, otroški jih pa navadno ne zna oz se bakterije lahko razvijejo v žive organizme in povzročijo težave.

< Sporočilo je popravil Felicita -- 18.11.2009 18:10:50 >

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.11.2009 22:10:30   
škratek1
Hvala Felicita in vsi ostali za odgovore.

Menda bo res držalo, da ga je za enoletnike bolje ali kar nujno prekuhati, če se že odločimo za uporabo. Tako nekako mi je pojasnil tudi "svetovalec" ob mlekomatu. Ker me ni ravno prepričal, da je to mleko najboljša izbira za tako majhne otroke, bom zaenkrat ostala pri svežem, nehomogeniziranem mleku iz bližnje trgovine, ki ga ni potrebno prekuhati. Mlekomat pa bo še tam tudi kasneje user posted image .

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?