Zakaj po trak v Lj? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Zakaj po trak v Lj? (16.6.2005 20:46:32)

:zmeden:Ne vem, kam bi dala to tema, pa sem jo kr sm postavila :)-

Torej...živim v kraju, ki je 45 minut vožnje oddaljen od Ljubljane. Kraj ni velik, recimo da šteje okrog 7.000 prebivalcev. Imamo trgovine, lokale (predvem to se mi zdi :zmeden2:, šolo, športni center, bazen, velik vrtec...skratka vse zadeve, ki sodijo v en povprečen kraj. Osnovne reči kupujem v domačem kraju (hrano, pijačo).
Ko pa hočem kupit ene navadne spodnje hlače, se pa že zatakne. Na izbiro maš mogoče celo 3 različne modele. In če imaš srečo, dobiš celo svojo številko. Pri barvi pa se nimaš kaj zmišljevat - bele al pa črne in se že neha :((
Kaj hočem povedat:zmeden: Da ni čudno, da se odpravim tud po ene navadne spodnjice v LJ. Si vsaj lahko kaj izberem, ogledam, primerjam. Da o oblekah ne govorim. Zase v svojem kraju ne dobim nič, ker nikjer ne prodajajo hlač podaljšanih velikosti. :zmeden2: Pa ne vem, če sem edina ženska tle, ki je 180cm velika:zmeden: Ampak ok, sem se navadila in tako cunje že leta kupujemo v Lj.
In se je zataknilo v soboto. Pihalo je, nekje smo izgubili običajen otroški trak za na glavo, drugi je bil zelo umazanan. ah nič, sem si rekla, greva midva s Filipom to kupit. V prvi trgovini nimajo.:grrr: V drugi je seveda pestra izbira (3 različne barve) in vsi trije preveliki. V tretji me prodajalka čukasto gleda in me vpraša, zakaj trak zdaj rabim??? Ja, da ga dam otroku na glavo valjda. Pa pravi..Aja, mi bomo to šele jesen dobili, gre takrat bolj v prodajo :zmeden::zmeden::zmeden:
Šibam naprej - zadnja možnost - zopet na izbiro 4 trakovi, od tega sta bila dva celo prav velika a ROZA barve. In prodajalka...samo da bi prodala...ah, če ga nujno rabte, pol pa kar tega uzemte.:zmeden::zmeden::zmeden:
Kako naj dam malemu na glavo roza trak z mašnco na sprednjem delu:zmeden:

V glavnem...razočarana. in potem se sprašujejo, zakaj se pri nas trgovine zapirajo, na vsakem vogalu pa cveti posel gostilni:zmeden:

Tako sem lepo usedla v avto in v Lj izbrala trak, kakršnega sem želela.
Saj ne vem, zakaj sem to hotela povedat, ampak sem vam.:)-
Mogoče zato, da boste vedele, kako vam je luštno v velikih mestih. :)-
Tlele verjetno vse nosijo enake spodnje gate :)-:)-:)-
Pa pozdravček:rozica:

Maxica -> Zakaj po trak v Lj? (16.6.2005 20:53:55)

Kristina, te čisto razumem. Živim sicer v res manjšem kraju, kjer je ena trgovina z živili, pa dve gostilni, pa OŠ za štiri leta-se pravi, da se moram čisto po vsako stvar, ki jo rabim za :duda:, odpraviti v mesto. Ok, ampak to ne v malo večje mesto, ki bi bilo oddaljeno 10km, ne, prav v Ljubljano moram iti, da kaj dobim:grrr:. In sem imela čisto enako izkušnjo kot ti, ko sem iskala trak za :duda:. Mi prodajalka začne kazati vijola in roza trakove, pa sem mislila, da verjetno misli, da je Max punčka. Ji povem, da je fantek, pa kar nadaljuje s podobnimi barvami in pentljicami, tako da smo se samo pobrali iz trgovine in se za trakom pač obrisali pod nosom:(. Pišuka, se človek res zamisli:zmeden:. Ma ja, vse ima svoje prednosti in slabosti. Kljub enakim spodnjim gatam:)-:)-:)-.

Lunca1 -> Zakaj po trak v Lj? (16.6.2005 20:54:18)

izgleda, da imate drugače kar nekaj trgovin z otroško robo:)-, bo treba poslovodje zamenjat.

tesa -> Zakaj po trak v Lj? (16.6.2005 20:58:05)

Jaz zelo dobro poznam te reči. Čeprav je v našem malem mestu kar pestra ponudba ampak se tudi, kdaj zašteka pri kakšni malenkosti.
Tudi pri nas cvetijo bifeji , vse ostalo pa se na žalost zapira:zmeden:
Saj za nas potrošnike je bolj enostavno, da hodimo v velika trgovska središča. Tam je vse na kupu, ugodneje in izbira je pestra.
Če pa pomislimo, kakšna bodo mesta brez teh prijetnih malih trgovinc je pa žalostno.
Sama sem videla, ko sem veliko na terenu(delo)kako umirajo najlepši deli mest. Še posebno stari deli kot so v Škofji Loki, Kopru in še kje.
Res škoda:(

Petra P. -> Zakaj po trak v Lj? (16.6.2005 21:00:52)

No, sicer živim v LJ, ampak zdaj sem na "počitnicah" v MB. Ti povem - še tu ne dobiš v trgovini istih stvari kot v LJ! Kar verjemi. Punce na plavanju npr. so mi zagotovile, da take kape, kot sem jo jaz našemu nabavla v Baby centru v LJ ni za dobit v MB. Pol sem šla še sama pogledat, pa je res. Pol pač nekaj vzameš...

CatJa -> Zakaj po trak v Lj? (16.6.2005 21:03:47)

Ne se sekirat. Jaz zadnjic v celem Intersparu nisem nasla primernega klobucka za Jana. Ali so mu bili preveliki ali pa so bili roza, cvetlicni ipd. Tako, da sem mu nazadnje pac kupila prevelikega in upam, da mu bo cez poletje tako zrastla bucka, da mu bo prav. Ali pa ga bom vrgla v susilc (kot prejsnjega) in se bo skrcil :)-

CatJa -> Zakaj po trak v Lj? (16.6.2005 21:06:03)

:ups: Klobucek bom vrgla v susilc, da ne bo pomote! :ups:

bskrle -> Zakaj po trak v Lj? (16.6.2005 21:06:58)

Jaz pa sem vsak dan v LJ, pa grem dostikrat po nakupe kar v sosednjo vas, sta 2 trgovinici - ponavadi dobim tam, je pa res, da imam 2 punčki!!!!;)

Lunca1 -> Zakaj po trak v Lj? (16.6.2005 21:15:17)

CatJa, saj če bi tamalga vrgla v sušilc, potem bi bil pa klobuk sploh prevelik.:)-:)-:)-

CatJa -> Zakaj po trak v Lj? (16.6.2005 21:33:06)

Ja, sej....eh, trenutek slabosti :ups:

Gina -> Zakaj po trak v Lj? (16.6.2005 22:03:01)

Hecno, jaz pa sploh ne pogrešam Lj. Na živce mi gredo veliki centri, v katerih se drenjaš, sploh pa BTC, ker me prime nostalgija, ko se ga spomnim iz njegovih zlatih časov, ko je bilo res vse poceni in ful robe, pa nobene gužve.
Zdaj pa itak dobim v našem kraju vse. Od hlač zame, do kape za malega. Cene so iste ali nižje od Lj., še naš Mercator ima tako nizke cene kot hipermarket v Lj., v Tušu imajo itak vseskozi akcije... tako da ....hvala lepa, ne pogrešam nič.

Anonimen -> Zakaj po trak v Lj? (17.6.2005 5:45:29)

Zdej bom najbrž spet zoprna, ampak me ne čudi, da te je vprašala: zakaj zdaj rabiš trak? Zakaj pa res, pa saj ne piha mrzla sapa, pa tudi če, vnetje ušes pride od prehlada in zamašenega nosa in ne od vetra :zmeden2:

Videvam mnogo staršev, čigar otroci nosijo trakove, pa se vedno vprašam: zakaj :zmeden2:

Naš je imel prvo zimsko sezono v vrtcu enkrat začetek vnetje ušes, ker sva šla k dohtarju zaradi prehlada, pa je sproti pogledal še ušesa, trakov ni nikoli imel, pač pa pozimi kapo.

Pa saj poleti tudi ne prodajajo bund in dolgih gat...

Anonimen -> Zakaj po trak v Lj? (17.6.2005 14:47:54)

Albina, prejšji teden je bilo zelo mrzlo. Zjutraj je bilo pri nas 3 stopinje. Z malim pa že ob 6h odideva ven. Ker nam rihtajo cesto in dvorišče, imam avto parkiran na parkirišču, ki je kar nekaj oddaljen od nas. Ni šans, da pri tako mrzlem vremenu malega brez traka dam ven.
In v Lj je naprodaj ogromno različnih trakov. Se tudi meni smilijo otročki, ki so pri 25 stopinj s kapo na glavi. Ampak v primeru, ko je res mrzlo :zmeden2:

Sicer pa verjetno veš, kaj sem s temo hotela povedat.

Stran: [1]