Pregled pri alergologu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Mici7 -> Pregled pri alergologu (13.11.2009 9:51:33)

Pozdravljene!
Imamo sum na alergijo KM, saj so se v času, ko sva uvedla rižek z AM v blatu začele pojavljati krvave nitke. Prvič čisto malo, naslednjič ogromno, potem manj in sledila je zaprtost, ki se je še vedno ne moremo znebiti (cca 1,5 meseca)
Ker vem, da vas je tukaj kar nekaj, ki ste svojimi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] že bile pri alergologu, me zanima naslednje:
1. Katere stvari testirajo takoj?  (naj bi testirali ene 10 stvari ali kako?
2. Ali recimo testirajo živilo, za katerega povemo, da je po njih otrok dobil drobne mozoljčke po obrazu, drugje ne (in npr. jabolko-po uživanju jabolka ogromno polival)?
3. Ali tudi krvne teste naredijo avtomatsko ali zgolj, če so kožni "mejni" oz. negativni?

Hvala in lp!

simonalokar -> RE: Pregled pri alergologu (13.11.2009 10:33:29)

hoj pr 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in sedaj tudi imamo sum na kravje mleko. testirajo tako da dajo na kožo in nato počakaš mensezdi 5 minut in pogledajo če je reakcija. no pr našem ni pokazalo tko da ti ne znam povedati kak zgleda. ti pa lahko natančno povem 23 ki imamo test z našo 3 m majo. - upam da ni alergije. jaz sem na strogi dieti

ledenaa -> RE: Pregled pri alergologu (13.11.2009 10:37:59)

testirajo to na kar sami sumijo in na to kar starši sumijo
Vse naredijo krvne in kožne

Mici7 -> RE: Pregled pri alergologu (13.11.2009 10:41:37)

Hvala!
Potem najbolje tudi jabolko, marelice ipd. Že komaj čakam, da gremo na pregled, ker je to ena velika kriza, ko nič ne veš, kaj je in kaj ni. Pa polivanje, pa krvave nitke (sicer je od zadnjega zaužitja AM pri njem že več kot tri tedne), ki se še vedno sem pa tja pojavijo....to pa najbrž ne bi smelo bit več, če bi bla alergija....
No, bomo videli. Res že vsi komaj čakamo, da vidimo pri čem smo.

obayifo -> RE: Pregled pri alergologu (13.11.2009 12:38:24)

našemu (2,5m) sinčku so vzeli samo kri pred dvemi tedni, izvidov še ni in sem klicala, kdaj bojo - odgovor v roku 2 mesecev!
tako da ne gre hitro niti potem, ko misliš, da boš končno izvedela, kaj je narobe in kako naprej

Stran: [1]