|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj bi ve naredile?
13.11.2009 9:38:28   
diana 28
Tudi jaz mislim, da bi bilo bolje, da se z možem in otroci odselite in zaživite stran od staršev, vsak na svojem. S starši bi se morala tudi lepo in v miru pogovoriti, da bodo razumeli tudi tvojo oz. vašo stran....

Verjamem, da se mož mogoče počuti ''zapostavljenega'' in neupoštevanega. Mogoče se ni počutil dovoj spoštovanega ali pa gre zgolj za njegovo trenutno ''muho''. Vsekakor pa se lahko zadeva stopnjuje in ni dobro, da se prepiri dogajajo pred otroci. Če mož drugače ni agresiven in se dobro razumete je res bolje tako. Saj ni potrebno, da to takoj storite...postopoma in z premislekom lahko najdete primerno stanovanje ali hišo.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
13.11.2009 9:39:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ery)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
13.11.2009 9:42:55   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ery

JA je otrok ampak pove kot čuti, tako bi ti tud no sej komaj čakaš, da bi se midva pogreznila v zemljo, škoda da živ ne moreš, potem naj pa tvoj pove kaj ga moti, ne more pa kr delavnico imet al karkol, če ni nobenga prostora, midva sva bla 11 let v stari hiši pa sva jo skoz vzdrževala, belila, brisala, kopal zaradi vode pa še mnogo drugega, pa je moj ati pršu sva komaj dam pršla kaj je za delat na njivi ali travniku, pa smo se lepo razumel en spoštovanje je bil najprej od mene hčerke nato pa še od zeta. KER GA TI NIMAŠ DO NAJU, GA TUDI M. NIMA. ENE STARE STARŠE MATA N. IN ŽI. PA ŠE TO BI RADA DA NAJU BRIŠETA. Z veseljem sva šla v Hoffer in Lidl kupt za N. in Ž., potem pa bum. Tud jest bi lahko pisala ampak mi tastar smo tastar tud ti boš čez 10 let ali 12. te bodo tudi pošiljal tam kamor ti mene pošiljaš že celo življenje.

To mi je mami poslala na mail.

a te mama večkrat takole šunta in ti nabija slabo vest? tud jaz bi popizdila, če bi bila ali na tvojem ali na moževem mestu.

(odgovor članu ery)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
13.11.2009 9:53:59   
Mateja4
če imaš moža rada pojdite na svoje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
13.11.2009 11:30:47   
luan

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

IZVIRNO SPOROČILO: ery

JA je otrok ampak pove kot čuti, tako bi ti tud no sej komaj čakaš, da bi se midva pogreznila v zemljo, škoda da živ ne moreš, potem naj pa tvoj pove kaj ga moti, ne more pa kr delavnico imet al karkol, če ni nobenga prostora, midva sva bla 11 let v stari hiši pa sva jo skoz vzdrževala, belila, brisala, kopal zaradi vode pa še mnogo drugega, pa je moj ati pršu sva komaj dam pršla kaj je za delat na njivi ali travniku, pa smo se lepo razumel en spoštovanje je bil najprej od mene hčerke nato pa še od zeta. KER GA TI NIMAŠ DO NAJU, GA TUDI M. NIMA. ENE STARE STARŠE MATA N. IN ŽI. PA ŠE TO BI RADA DA NAJU BRIŠETA. Z veseljem sva šla v Hoffer in Lidl kupt za N. in Ž., potem pa bum. Tud jest bi lahko pisala ampak mi tastar smo tastar tud ti boš čez 10 let ali 12. te bodo tudi pošiljal tam kamor ti mene pošiljaš že celo življenje.

To mi je mami poslala na mail.

a te mama večkrat takole šunta in ti nabija slabo vest? tud jaz bi popizdila, če bi bila ali na tvojem ali na moževem mestu.

Ja se strinjam.Zavedaj se, da si si ustvarla svojo družino.Katera naj bi ti pomenila največ.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
13.11.2009 11:33:07   
valentinčica30
IZVIRNO SPOROČILO: Mateja4

če imaš moža rada pojdite na svoje

Edino pametno in pravilno.

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 31
13.11.2009 11:42:40   
Anonimen
Nisem prebrala vsega ampak, po prebranem, bi se tudi meni odpeljalo. Nima kaj tvoja mama hodit gor in jemat otroka, vi ste svoja družina, one2 svoja in če hoče priti gor, naj pokliče, če lahko pride na obisk, to je osnova spoštovanja, kjub temu, da je hiša njuna. Pa to, da mož nič ne sme narediti sam je tudi zelo grdo, takoj se mu, da vedeti, da mu ne zaupata. To, da ti pa mama pošilja mejle, in te po eni strani hujska proti možu je pa višek... Pojdite na svoje, pa bo mož miren in nasploh bo vse bolje, no razen finančno stanje.

(odgovor članu **Tinkara78**)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
13.11.2009 12:03:48   
Vijoličarka
Kolikor sem razumela, tvoji starši tvojega moža nikoli niso sprejeli. Niti niso sprejeli, da si ti odrasla in samostojna oseba, še manj, da imaš svojo družino. Nekako si predstavljajo, da mora tvoja družinica živeti tako, kot so si oni zamislili. Ker stanujeta pri njih in imata pri njih varstvo, si pač na takšen način predstavljajo 'plačilo'.

Napaka je bila storjena takoj v začetku, ko niso bile postavljene meje.

Tvoja mati nima kaj hoditi gor v vajino stanovanje in jemati otroka očetu - tvojemu možu, ker se ji je ravno tako zahotelo. S tem je pokazala, da zanjo intimnost vašega stanovanja ne obstaja, da ji za zeta gladko dol visi, on tam sploh ni človek, ampak nekdo, ki je opravil biološko funkcijo in ker živi pri njih, mora ubogati. To se prav gotovo ni zgodilo prvič. In sama nimam občutka, da mož znori vsakič, ko 'ni po njegovo', ampak se v njem nabira in nabira in potem neracionalno izbruhne. Očitno nihče ne opazi, da njemu kaj ni prav oziroma nikogar ne briga za njegove občutke. Potem pa vsi čudno gledate, kaj mu je, pa kakšen je in kako se obnaša.

Tukaj gre za tisto potrebo babic in dedkov, da bi imeli vnuke zase. Ne le tvoj mož, tudi ti si odslužila svoje. Samo za vnuke gre, pravzaprav ne za vnuke, ampak za njuno potrebo, da jih imata pri sebi. Pri tem pa ne pomislita, kaj je za njune vnuke resnično dobro.

Tvoja mama je svoj odnos do moža pokazala, ko mu je, meni nič, tebi nič, odnesla otroka, lahko bi rekli tudi, da ga je iztrgala, pa čeprav ne fizično.

Tvoj oče je svoj odnos do moža pokazal, ko ga je nagnal od hiše. Ne le do moža, ampak tudi do tebe in do vnukov. Tvojega očeta čisto nič ne briga, če imaš ti mogoče moža rada ali da bi bili vnuki nesrečni, ker ne bi živeli z očkom. Želja tvojega moža, da bi živel s svojo družino pa sploh ni važna.

Kar se tiče maila tvoje mame, mislim da gre za navadno čustveno izsiljevanje. Pred ničemer se ne bo ustavila. Tudi otroke, ki jo imajo, kot babico radi, bo preobračala sebi v prid. Tebe naj bi ganile otroške solze, da naj bi ostali tukaj, njo pa nič ne ganejo otroške solze, da želi biti tudi z očijem.

Pogovori se z možem. Če je vajin odnos v redu in je problem samo vmešavanje vajinih staršev, potem pojdita na svoje. Tvoja starša nikoli ne bosta spoštovala vajine intimnosti. Morda se bodo potem odnosi celo izboljšali. Vama bo vsekakor koristilo, da se bosta lahko sprostila, ker ne bo več nevarnosti, da mama vsak hip plane v stanovanje. Tebe mogoče to niti ni tako motilo, je pa motilo moža, ki ni navajen, da nekdo kar naprej vdira v njegov intimni krog.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
13.11.2009 12:07:48   
FLASK_A
Meni bi se na moževem mestu tudi scufalo.

Upam, da se boste odločili tako, da bo tvoja družina (mož, ti in otroci) srečna!user posted image
Starši so bili tvoja družina dokler nisi odrasla. Sedaj pa je situacija drugačna... Upam, da boš to lahko čimprej sprejela...

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 34
13.11.2009 13:02:57   
MAŠKA
Ne razumem, kako se lahko sploh sprašuješ, če bi šla s svojim možem ali bi ostala doma.

Tvoji starši imajo očitno v glavi, da je "cela hiša njihova" in da imajo pač vedno pravico vstopit v vajino stanovanje in tam početi karkoli... tudi odpeljati otroke kadarkoli.
Če bi imeli vsaj malo kulture in spoštovanja do cele tvoje družine, bi se zavedali, da se pred vstopom v stanovanje potrka in da se vpraša, če lahko prideta otroka k njima. In tukaj sploh ni pomembno čigava je hiša... gre le za fer odnos nega do drugega.
In če ti kaj pomeni tvoja družina boš možu olajšala življenje čimprej in se boste skupaj odselili na svoje in lepo zaživeli v miru. Če se boš odločila, da ostaneš, je s tvojo družino konec... starši ti bodo pa solili pamet dokler bodo živi... in nekega dne,  bo začelo to iti tudi tebi na živce, mogoče že celo kar prvi teden, ko boš ostala brez moža.

Sicer pa je že Vijoličarka zelo dobro napisala!

< Sporočilo je popravil MAŠKA -- 13.11.2009 13:05:32 >

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 35
13.11.2009 14:03:50   
ronja
ery, z njim bi šla! Vsekakor in takoj, ko bi si to prvič resno zaželel, če pa ne takrat, pa vsekakor zdaj! Denar nikoli ne odtehta sreče! Nekak bo že ratalo, saj nista brezposelna.

preberi si vse teme o taščah, pa ti bo hitro jasno, samo da je tu obrnjeno. Tudi meni bi bilo grozno, da bi tast ali tašča prišla in kar vzela otroke k sebi, pa čeprav v  spodnji štuk! če je starš doma, se valjda vpraša! Ni prav, da ga ne upoštevata! Meni bi se tudi zmešalo!
Stari starši vedno vsaj mislijo, da hočejo samo dobro - vendar je dostikrat dobro najprej njihovo dobro, potem pa šele od ostalih... Včasih pa je treba mislit tudi na druge, sploh če živiš z njimi. Zato je najboljše omejit kontakte na toliko, da ne poka po šivih - torej se preselit.

V omenjeni situaciji vidim predvsem napako tvoje mame- šla je v "tuje" stanovanje.

pa še odpeljala njegove otroke - meni bi tudi padel mrak na oči!

Glede na tvoj drugi post, kjer je not mail od tvoje mame pa sploh  nimate kaj skupaj iskati!

kot jaz vse skup razumem tvoj ljubi mož nima prav nobene pravice v tej hiši in ni čudnega, da mu poči film. Ne sme si uredit prostorov po svoje, karkoli bi rad naredil, se tast meša zraven, gor v vaše stanovanje hodita kadar jima paše in jemljeta otroke, kadar jima paše! Sori, ampak to ni prav nobena ljubezen, to je nespoštovanje mlade družine! In nima veze, kaj tvoja starša kupita vnukom, če mate take odnose!
Rajši se odselite, zaživite skup, verjetno bo moža tudi njegov bes minil, ker očitno vzroji samo zaradi tega, saj nisi napisala, da bi se sicer tako obnašal. Prav za nikogar ne dam roke v ogenj, da ne bi vzrojil do konca, če bi mu nekdo nekaj let zapored krojil življenje...

Potem pa hodite na obiske, bosta imela otroka več od babice in dedka. Ne ostajat zaradi nekega občutka dolžnosti in krivde... Ker to, da se ti srce trga, da bi morala proč nekak ne gre vkup z mailom, ki ti ga je mama poslala - da ima občutek, da bi se ju najrajši znebila... Pokaži jima, da to ni res, da lahko mirno živita v svoji hiši, kjer imata vse tako, kot si sama zamišljata, vidva pa sta samostojna in lepo živita v najemu, tako kot vama paše in vama nihče otrok ne jemlje, ne hodi not nenajavljen itd...

Nekako ne verjamem, da je tvoja mama kar prišla in brez besed vzela otroka. Ali pač.

hehe, verjetno je rekla, bom odpeljala tamaladva dol. Ni se pa menila zato, kaj je imel oče o tem za povedat - kar bi bilo edino pravilno! Ne smeš otrok kar jemat staršem, pa ppika!!!!

pa najde naj vzrok, zakaj ga vse tako jezi.

Pa saj že ve vzrok! In je že predlagal rešitev! ni mi jasno: če bi bila ženska v tej situaciji, bi ji vse rekle, da naj spoka od te grozne tašče in da možu ultimat, da gre z njo ali ostane sam doma! Tu je pa identična situacija! Ni na vrat na nos - on je to že pred leti predlagal in verjetno ves čas to želi, samo zdaj mu je pa dojadilo. Jaz ga čisto razumem...

Kaj pa je narobe, če babi pride izkat vnučka? ziher ni prišla zato, da bi tvojega jezila, ampak da bi ga razbremenila in seveda vnučka pocartala.

Prekleto narobe je, če se babi nič ne meni za očijevo mnenje! Narobe je, če vnučko kar odpelje in oče nima kaj za govorit! Bi tebi bilo vseeno, če bi tast malo kar odpeljal, kadar bi se mu zljubilo? Mogoče ste tako navajeni, samo niso vsi - enim to ne bi bilo všeč.

otrokom delata gotovo večjo škodo, če živite skup s starši, s katerimi se ne razumeta in potem gledata dretje in razbijanje! Če živite mirno na svojem in pridete z veseljem na obisk, je veliko boljše. Ko da otrok zgubi babico in dedka, če ne živijo skupuser posted image

Uh, nataša, če bi znala jaz tako lepo na kratko povedatuser posted image . POdpis, skratka! Isti občutek sem dobila, pa že s tisto košnjo in spoštovanjem starejših, itd... to si je pač treba zaslužit - s tem, da hodiš po mladih, jim jemlješ otroke itd... si ga pač glih ne zaslužiš!

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 36
13.11.2009 14:09:45   
ronja
Meni bi se na moževem mestu tudi scufalo.

Upam, da se boste odločili tako, da bo tvoja družina (mož, ti in otroci) srečna!user posted image
Starši so bili tvoja družina dokler nisi odrasla. Sedaj pa je situacija drugačna... Upam, da boš to lahko čimprej sprejela...

flaška, podpis!

vijoličarka, podpis, spetuser posted image pod vsako besedo! Isti občutek o tem možu sem dobila: vsi hodjo po njem, potem mu pa enkrat prekipi, se pa spogledujejo, kaj je pa zdaj to? ja, kaj le! Zadetek v polno, skratka.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 37
13.11.2009 14:19:44   
rija
druge rešitve kot iti na svoje, jaz tu ne vidim.

iz distance so tudi odnosi potem boljši. preverjenouser posted image

agresivno obnašanje tvojega moža pa bo rdeča nit zgodbe, ko boste na svojem.user posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 13.11.2009 14:20:18 >

...vox populi...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
13.11.2009 14:27:52   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Kolikor sem razumela, tvoji starši tvojega moža nikoli niso sprejeli. Niti niso sprejeli, da si ti odrasla in samostojna oseba, še manj, da imaš svojo družino. Nekako si predstavljajo, da mora tvoja družinica živeti tako, kot so si oni zamislili. Ker stanujeta pri njih in imata pri njih varstvo, si pač na takšen način predstavljajo 'plačilo'.

Napaka je bila storjena takoj v začetku, ko niso bile postavljene meje.

Tvoja mati nima kaj hoditi gor v vajino stanovanje in jemati otroka očetu - tvojemu možu, ker se ji je ravno tako zahotelo. S tem je pokazala, da zanjo intimnost vašega stanovanja ne obstaja, da ji za zeta gladko dol visi, on tam sploh ni človek, ampak nekdo, ki je opravil biološko funkcijo in ker živi pri njih, mora ubogati. To se prav gotovo ni zgodilo prvič. In sama nimam občutka, da mož znori vsakič, ko 'ni po njegovo', ampak se v njem nabira in nabira in potem neracionalno izbruhne. Očitno nihče ne opazi, da njemu kaj ni prav oziroma nikogar ne briga za njegove občutke. Potem pa vsi čudno gledate, kaj mu je, pa kakšen je in kako se obnaša.

Tukaj gre za tisto potrebo babic in dedkov, da bi imeli vnuke zase. Ne le tvoj mož, tudi ti si odslužila svoje. Samo za vnuke gre, pravzaprav ne za vnuke, ampak za njuno potrebo, da jih imata pri sebi. Pri tem pa ne pomislita, kaj je za njune vnuke resnično dobro.

Tvoja mama je svoj odnos do moža pokazala, ko mu je, meni nič, tebi nič, odnesla otroka, lahko bi rekli tudi, da ga je iztrgala, pa čeprav ne fizično.

Tvoj oče je svoj odnos do moža pokazal, ko ga je nagnal od hiše. Ne le do moža, ampak tudi do tebe in do vnukov. Tvojega očeta čisto nič ne briga, če imaš ti mogoče moža rada ali da bi bili vnuki nesrečni, ker ne bi živeli z očkom. Želja tvojega moža, da bi živel s svojo družino pa sploh ni važna.

Kar se tiče maila tvoje mame, mislim da gre za navadno čustveno izsiljevanje. Pred ničemer se ne bo ustavila. Tudi otroke, ki jo imajo, kot babico radi, bo preobračala sebi v prid. Tebe naj bi ganile otroške solze, da naj bi ostali tukaj, njo pa nič ne ganejo otroške solze, da želi biti tudi z očijem.

Pogovori se z možem. Če je vajin odnos v redu in je problem samo vmešavanje vajinih staršev, potem pojdita na svoje. Tvoja starša nikoli ne bosta spoštovala vajine intimnosti. Morda se bodo potem odnosi celo izboljšali. Vama bo vsekakor koristilo, da se bosta lahko sprostila, ker ne bo več nevarnosti, da mama vsak hip plane v stanovanje. Tebe mogoče to niti ni tako motilo, je pa motilo moža, ki ni navajen, da nekdo kar naprej vdira v njegov intimni krog.

zelo lepo napisano!!!user posted image user posted image user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
13.11.2009 14:29:33   
blaža
Poslušaj vijoličarko, ronjo in še njima podobne, ki lepo razmišljajo, na lep , miren racijonalen način. Če boš na strani svojih staršev, boš izgubila moža, partnerja in otroci očeta. Če se bosta skupaj odselila, boš najbrž obdržala vse.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 40
13.11.2009 14:40:21   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Kaj pa je narobe, če babi pride izkat vnučka? ziher ni prišla zato, da bi tvojega jezila, ampak da bi ga razbremenila in seveda vnučka pocartala.

Prekleto narobe je, če se babi nič ne meni za očijevo mnenje! Narobe je, če vnučko kar odpelje in oče nima kaj za govorit! Bi tebi bilo vseeno, če bi tast malo kar odpeljal, kadar bi se mu zljubilo? Mogoče ste tako navajeni, samo niso vsi - enim to ne bi bilo všeč.

eNOSTAVNO NE VERJAMEM, sorry črke, da je babi tako prišla po otroka. ne verjamem!!!!!!!! Kje bi si pa upala, poleg takšnega agresivneža, kot je eryn mož....razbil je taščino in tastovo mizo, šipo na vartih v njunem stanovanju....ronja, a bi se ti upala takšnemu moškemu gor postavit in brez besed vzet njegovega otroka...ne bi. zato ne verjamem, da je mama to naredila.

in tale mamin stavek:
Tud jest bi lahko pisala ampak mi tastar smo tastar tud ti boš čez 10 let ali 12. te bodo tudi pošiljal tam kamor ti mene pošiljaš že celo življenje.
pove samo to, kako grd odnos ima tud ery do nje. Najbž se niti ne more z njo pogovorit, ker ji grdo govori, tako da tale e-mail ne vidim kot izsiljevanje. Očitno je ni stvari, ki bi jo tale mama naredila dobre, bo vedno izpadla slabo.

Tako da Ery, res se izselite....čimprej.... zato da boš svojim staršem končno omogočila mirno življenje. Zate....pitaj boga kaj bo pa to pomenilo zate....mogoče si jih že dobila od moža, pa zato nočeš od doma,ker te je strah.

Ronja, moj tast odpelje hčerko kadarkoli hoče...res kadarkoli.
In kolikokrat ste tukaj glasne, da možje oz. partnerji niso naša lastnina. Kaj pa otroci? A jokajočega otroka je prav trgati od babice? A to je prav? Ni bil čas za spanje, ne zakosilo....samo zato, ker se je psihotičnemu fotru tako zazdelo. To je pa prav, ker je njegov otrok.

Pa dajte se zresnit, no.

Še enkrat preberite mamino pismo in to iz njenega spektra....pa vam bo zgodba bolj jasna.

< Sporočilo je popravil mika -- 13.11.2009 14:42:30 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
13.11.2009 14:42:01   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Poslušaj vijoličarko, ronjo in še njima podobne, ki lepo razmišljajo, na lep , miren racijonalen način. Če boš na strani svojih staršev, boš izgubila moža, partnerja in otroci očeta. Če se bosta skupaj odselila, boš najbrž obdržala vse.

...skupaj z razbijanjem in udarci

< Sporočilo je popravil mika -- 13.11.2009 14:43:12 >

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 42
13.11.2009 14:45:02   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: mika

eNOSTAVNO NE VERJAMEM, sorry črke, da je babi tako prišla po otroka. ne verjamem!!!!!!!! Kje bi si pa upala, poleg takšnega agresivneža, kot je eryn mož....razbil je taščino in tastovo mizo, šipo na vartih v njunem stanovanju....ronja, a bi se ti upala takšnemu moškemu gor postavit in brez besed vzet njegovega otroka...ne bi. zato ne verjamem, da je mama to naredila.

in tale mamin stavek:
Tud jest bi lahko pisala ampak mi tastar smo tastar tud ti boš čez 10 let ali 12. te bodo tudi pošiljal tam kamor ti mene pošiljaš že celo življenje.
pove samo to, kako grd odnos ima tud ery do nje. Najbž se niti ne more z njo pogovorit, ker ji grdo govori, tako da tale e-mail ne vidim kot izsiljevanje. Očitno je ni stvari, ki bi jo tale mama naredila dobre, bo vedno izpadla slabo.

Tako da Ery, res se izselite....čimprej.... zato da boš svojim staršem končno omogočila mirno življenje. Zate....pitaj boga kaj bo pa to pomenilo zate....mogoče si jih že dobila od moža, pa zato nočeš od doma,ker te je strah.

Ronja, moj tast odpelje hčerko kadarkoli hoče...res kadarkoli.
In kolikokrat ste tukaj glasne, da možje oz. partnerji niso naša lastnina. Kaj pa otroci? A jokajočega otroka je prav trgati od babice? A to je prav? Ni bil čas za spanje, ne zakosilo....samo zato, ker se je psihotičnemu fotru tako zazdelo. To je pa prav, ker je njegov otrok.

Pa dajte se zresnit, no.

Še enkrat preberite mamino pismo in to iz njenega spektra....pa vam bo zgodba bolj jasna.

Mika, tudi sama sem dobila točno tak občutek. Če je nasilne narave, ne izbira tarče. In verjamem da je nasilen tudi samo v zgornjem štuku.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 43
13.11.2009 14:46:48   
3Sonček3
Strinjam se s tem kar je napisala janapan da se lepo pogovorte in v miru odidite na svoje, ni pa lahko vem, tut sama načrtujeva gradnjo hiše kjer bomo živeli v ločenem gospodinjstvu z njegovo mamo, ampak je zelo teško v teh časih z financami, sploh pa če nimaš nč pršparano (kako pa lahko navadni smrtniki kej pršparajo ob vsej ekonomski zmedi). Je pa še neki kar se mogoče eni ne "zavedajo". Ti živiš v hiši ki je last tvojih staršev in ne tvoja zato si lahko samo hvaležna da ti dovolita živeti v tej hiši onadva bi lahko hladnokrvno rekla da se čimprej znajdite, zato js nebi nekih jakih pravil postavljala, čeprou se je do neke meje treba zavzet za svoje (družino, osebnost itd.) Upam da se bo use rešilo tako da boste usi zadovoljni.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 44
13.11.2009 14:48:08   
blaža

Evo primer, kako smo si različni.user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 45
13.11.2009 14:55:11   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

[ In ful me je strah, da bi se tastu kaj zgodilo, ker ne vem, kako bi potolažila otroka in bi mi bilo težko, da sta prikrajšana za nekaj zelo dragocenega v njunem življenju.

Dajte se odrasli malo zamislit, komu delate škodo in malo manj samo nase mislit!!!

Pety, pred pol leta je tasta rahla, ampak HB res rahla srčne kap...in takrat sem tudi jaz razmišljala kako bi pupi sploh lahko razložili in jo potolažili....Ko smo bili na morju sta se obvezno morala slišat zjutraj in zvečer...vedno in povsod je samo njen dedi na prvem mestu, potem smo ostaliuser posted image
Upam da bo še dooooooooooolgo z namiuser posted image .

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 46
13.11.2009 14:57:01   
mika

Evo primer, kako smo si različni.user posted image

Smo ja....nekateri pač ne vidite pravega problema. Sedaj sta kriva eryna starša, pol ko se bodo odselili, pa bo za vse kriva ona sama ali pa še otroci

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 47
13.11.2009 14:59:44   
rija
se zelo strinjam mika....

...vox populi...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 48
13.11.2009 15:06:50   
ronja
eNOSTAVNO NE VERJAMEM, sorry črke, da je babi tako prišla po otroka. ne verjamem!!!!!!!!

Jaz verjamem! Mislim, da on ne vzroji tako vsakič, ko se skregajo, do zdaj je znorel 2x! V **** letih! Tudi jaz sem že več kot 2x znorela in se drla (ne na lubija, ker se da z njim drugače zmenit, na svojo mamo pa recimo sem, ker še nisem našla načina, kako bi me začela poslušat brez tega, kadar se ona odloči, da neuser posted image ) - ok, ne razbijam, ampak kaj naj ena 50 kilska punca razbija, se bo vsem samo smešna zdelauser posted image .

Mislim, da njen mož ni nasilnež - je samo do konca pohojen človek, ki ga nič ne spoštujejo in ne upoštevajo in potem ko mu poči film, znori. Jaz bi tudi.

Mislim, da se ga tale njena starša prav nič ne bojita, vse, kar je napisala, jasno kaže, da se ga ne! Torej ni nek tiran, v bistvu je zatiran.

Hm, mamino pismo je mene najbolj zbodlo: ker če imaš svojega otroka rad, potem si želiš, da se odnose pošlihta - in potem ne nabijaš slabe vesti: ja, pa sva bila dobra, pa sva šla kupit to pa to za tamale, pa včasih smo bili boljši, smo fejst delali, pa spoštovali starejše... To nima kaj iskat v neki ljubezni do otrok!

No, meni pa ne bi bilo prav, da bi mi nekdo (kdorkoli) kar vzel otroka kadarkoli bi se mu pač sprdnilo. seveda sva midva odgovorna zanje in zato zaenkrat pač midva odločava o njiju, vključno s tem, kdaj bomo kam šli, recimo.

poleg tega, mika, ti iz lastnih izkušenj povem, da otroci posesivnih babic nimajo tako radi in se jim začnejo izogibat. Tak da ni nujno, da bi bilo to vse skup tako slabo za otroke, če bi se odselili...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 49
13.11.2009 15:08:05   
ronja
Smo ja....nekateri pač ne vidite pravega problema. Sedaj sta kriva eryna starša, pol ko se bodo odselili, pa bo za vse kriva ona sama ali pa še otroci

Včasih ni fora v karakterju ampak v okoliščinah. Lej, če bi bila vojna in lakota, bi se gotovo tudi prodajala, da bi mela hrano za otroke. Vendar se v mirnih okoliščinah ne bi niti pod razno - ker se mi ni treba.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Predsednik in porodniška
Admin

Za kako dolg porodniški dopust bi se moral zavzeti novi predsednik Slovenije?

takšen, kot je sedaj (24%)

krajši (34%)

daljši (42%)

Število vseh glasov: 192

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!