melanija -> RE: Seznam za novorojenčka (12.11.2009 22:48:51)
|
Če ti nima kdo kaj posodit, je fajn paket na socilani-tisti ki ima največ oblekic. Drugače pa: - 20 do 25 tetra plenic - tistih tavelikih (rabiš povsod, ko dojiš, ko preoblačiš, ko kopaš, da ga obrišeš) - jaz sem imela tudi 10 ta mičkenih tetra pleničk ( mere so tam 15x15 cm približno) rabila pa sem jih za kopanje in umivanje. - vata - umivanje obraza - palčke za uha - 1 brisačo (kvadratna z kapuco) za kopanje - potem sem dobila dodatno še dve za darilo tako da jih je bilo čisto dovolj - kupila sem 10 bodijev ( dva ali tri št 56 ostalo večje ker hitro prerasejo) - mako majčk nisem kupovala so bodiji bolj praktični -sploh tisti ki se popolnoma odpnejo in jih ni treba slačit čez glavo - kupila sem 3 pajace (enega št.56, ostalo 62) - 3 komplete majčka, hlačke - vse pliš, ali podložen bombaž - rabiš tudi kapo za ven, pa bundo oz. pajaca št 62. - imela sem tudi 3 navadne bombažne kape za v hiši(patronažna mi je rekla naj otroku jih stavim na glavo ko ga okopam - vendar ne vidim smisla in tega nisem počela - odvisno od kje si - tudi žabe za pod hlače - nogavičke vsaj 8 parov ali več - pa tolažilno dudo sem nabavila že prej - flis odeja manjša - meni je prišla prav za čez dan ga pogrnit v košku. Sigurno sem še kaj pozabila, če te kaj še zanima pa vprašaj. Približno toliko sem si jaz nabavila, samo nisem vedela spola tako da je bilo vse bolj nevtralnih barv. Ko pa sem enkrat rodila in sem lahko šla ven sem potem nabavila še kakšne cortaste cunjice za mojo dušo. Trenirke kot za velike, pa žametne hlače, puloverčke.... Je pa res da sem tudi veliko dobila oblačil za darila, in to predvsem za takojšnjo uporabo predvsem manjše št. tja do 68. Odvisno od sorodstva kakšne navade imate samo malo računaj tudi na to.
|
|
|
|