Anjuša -> RE: nuhalna svetlina in dvojni hormonski test (13.11.2009 9:46:59)
|
Ojla! Stara sem 22 let in rezultat NH je bil 2,0 mm, kar je vodilo do rezultata 1:3121 (pri merjenju možna minimalna odstopanja). Nato sva se odločila še za DHT in po ponovnem izračunu je bilo tveganje 1:944 za DS. Rezultati so me močno presenetili glede na mojo starostno skupino, saj so imele vse kolegice, ki so sedaj noseče ali pa so bile pri teh letih "boljše" rezultate kot jaz. Nato pa sem se malo pozanimala in ugotovila, da se rezultati razlikujejo zaradi tega, ker sem imela eno neuspelo nosečnost za sabo (srček je prenehal biti, kar je načeloma posledica kromosomske napake) in me obravnavajo v isti starostni skupini vendar "druga kategorija" zaradi preteklih težav. Sicer je pa tako da je NH 85-90% zanesljiva, DHT (kot sam hormonski test) je BAJE v 70 % lažno pozitiven, vedar skupaj - NH & DHT- tvorita 94-97% realne oz. resnične podatke! Tako, da je vse skupaj en [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image] in je še najbolj zanesljiva AMNIO. za vse tiste res res skeptične mamice. V glavnem se ti zmeša če samo to razmišljaš!!!!
|
|
|
|