suhec (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

CIPRESA -> suhec (16.6.2005 14:16:28)

NO jaz sem od ginekologa in sem kar malo žalostna. G mi je rekla da se moram čez 14 dni spet pokazat, da otroček sicer raste ampak da je za te tedne ful suhec in majhen.
Nevem zakaj????? Drugega mi itak ni nič povedala saj veste že tako sem čakala 1 uro da sem prišla na vrsto, pol pa še vse za mano pa se ji je malo mudilo in ni nič kaj govorila le da je otroček kar malo majhen.

Mene pa ful skrbi!!! A ima katera izkušnje s tem??? A bom mogla prej rodit če nebo bolje????

Zaskrbljena CIPRESA :nosecka:

valentina. -> suhec (16.6.2005 14:22:11)

Zdaj te itak mora naročat na 14 dni. Po mojem ti naši G včasih kaj rečejo bolj tako, ne pomislijo pa, da se me potem žremo od skrbi. Probaj se ne ne obremenjevat (ja saj vem...), po mojem je vse v redu, če ne bi bolj paniko zagnala.

LP, valentina

Talči -> suhec (16.6.2005 14:28:13)

Jaz tudi mislim, da bo vse v redu.
Saj veš, da se lahko pri meritvah tudi mimogrede zmotijo.
Poglej, podatke od Bobek05, ki je morala na CR, ker naj bi imela prevelikega otroka za naravno rodit, pa je mali Anej imel 50 cm in menda 3,6 kg.
Čez 14 dni boš zagotovo slišala spet kaj drugega.

LP
Talči

kimi -> suhec (16.6.2005 14:28:41)

Moji prijateljici so tudi rekli da je otrok suhec, ko se je rodil je bil pa čisto ok.

pepelka -> suhec (16.6.2005 14:29:55)

Jaz bi ti tudi rekla, ne se sekirat, saj je tudi meni ginikologinja rekla da naj več počivam, ker je fantek izredno drobcen, potem sem pa rodila 3850 dkg in 52 cm velikega fanta.

LP pepelka

Magi* -> suhec (16.6.2005 14:35:29)

moji prijateljici so celo sprožili porod, ker so rekli, da je zahiran in mora ven. pa se je rodil čisto normalen fantek (50cm; 3,5kg).

res bi lahko kdaj pomislili, preden zinejo:hudicek:

babylove -> suhec (16.6.2005 14:39:20)

Meni je vso nosečnost in še teden pred porodom ginekolog govoril, da nosim zelo majhnega fantka. 3,3kg in 49cm je imel ob rojstvu, to je povprečje.

lan -> suhec (16.6.2005 14:47:45)

Meni so tudi grozili,da bo majhen in lahek in res je bil.16 dni prej nas je presenetil in meril 46cm in 2510g,ampak bil je popoln.Brez skrbi,ce bo pa majhen bo pa majhen,ga bos plunila ven.Sicer pa pikci vse nadoknadijo.

sky -> suhec (16.6.2005 16:01:21)

Samo sekiraj se ne!
Meni je moja G tudi pri koncu 31.tedna ugotovila ful suhico, pa je potem v treh tednih pridobila skoraj kilo. Poleg tega tudi sami G priznavajo, da so ful odstopanja in te meritve ponavadi niso niti priblizne.
Jaz imam jutri G, pa mi bo spet delala UZ, ker je imela pa pri prejšnjem pregledu stopalce prevec zvito (k nogici).
Na koncu bomo tako videle, da je vsak naš otroček popoln.
LP, Saša:rozica:

Grascakinja -> suhec (16.6.2005 16:08:02)

Zato moja G ne da veliko na te tabele in ocene, ker pravi, da so nezanesljive. Tko da ne se sekirat, verjetno je spet ena neumestna. Bo naslednjič preverila, če je še vedno res, do takrat pa ne skrbi!

Primoza -> suhec (16.6.2005 16:16:52)

Če je suhec sigurno ne boste morali roditi prej, kvečjemu bodo počakali še par dodatnih mesecev.

Šalo na stran;

mojo ženo so stalno nekaj strašili s tem in onim, med drugim tudi s suhostjo. Ugotavljajo jo itak z ultrazvokom, ki se velikokrat zmoti. Pa še razvoj je zelo različen, tiste kartice so narejene na osnovi povprečnega razvoja.

dvojčica -> suhec (16.6.2005 16:19:51)

Blagor vam, jaz sem dobila nos.diabetes že v 4.mesecu, sedaj sem na insulinu in sladkor še kar raste. Zato mi je meritve naredila dr.Sketljeva v porodnišnici (moja G je izmerila glavo večjo za 5 tednov od telesa???) in ugotovila, da je otrok popolnoma v "sorazmerju":)- , vendar nad povprečji. Težak naj bi bil že 3.300, pa imam rok šele 25.7.!!! In sedaj naj bi otrok pridobival po 200g/teden - lahko si samo predstavljam. Drug teden imam pregled in upam, da bo kaj bolje.

Ali je bila morda katera na PDC poslana? To je nek predporodni dnevni center, kjer mi bodo delali razne preiskave (koliko naraste sladkor, pa UZ, pa še kaj, moram priti zelo zgodaj na tešče in naj bi ostala do nekako 15. ure). Pa me že sedaj vse boli in tišči, pa še utrujena sem za znoret...

Tolažim pa se z vašimi besedami, da te meritve niso ravno zanesljive, samo skrbi pa verjetno vse enako. Držte se pupe moje!

Lp, dvojčica

san -> suhec (16.6.2005 16:45:01)

moji prijareljici je G celo nosecnost govoril, da je otrok majhen, da ne raste in ne napreduje kot bi moral. se dan pred porodom so ji rekli, da bo cisto majhno dete, pa je bila dolga dojencica 49 cm in 3300 g tezka.

no meni so pri prvi ravno tako 2 dni pred porodom v porodnisnici izmerli da ima 2 kilograma, pa se je rodila tezka 3480 g in dolga 51 cm, pri drugem pa je moja G rekla da je velik plod, pa so v porodnisnici rekli, da je cisto povprecno velik, rodil se je pa 4220 g tezak in 58 cm dolg. tako da jaz ravno ne verjamem v te naprave, oziroma vprasanje je, ce znajo z njimi vsi pravilno rokovat.

ne prevec skrbet in vso sreco vam zelim
lp s

CIPRESA -> suhec (16.6.2005 17:03:37)

Hvala punce za vaše odgovore, so me malo pomirili, saj drugače zelo nerada komplicram, pa tudi sama se ne zanesem nevem koliko na te naprave, ampak vseeno se pa malo ustrašiš.
Danes mi je v materinsko še celo napisala da vaga 1900-2000g se pravi za 32t ne pa za 34 2/7, po vaših trditvah pa vidim da se lahko tudi v teži zmotijo. Jaz sem mislila da to lahko s tistim UZ določijo natančno otrokove grame pa vidim da se velikokrat zelo zmotijo.

Drugače pa se počutim čist fajn nobenih težav, tudi naš :duda: non stop brca.

Še enkrat hvala za spodbude.

Aja pa še odgovor Primozi zakaj je rekla G da naj bi šla prej rodit? Če bi začel zelo zaostajati v rasti oz se nebi več redil, to je meni pa čisto jasno da potem pa sprožijo porod.

Primoza -> suhec (16.6.2005 17:07:21)

Prvič slišim, da je zaostajanje v rasti povod za predčasen porod? Zakaj bi ga pa sprožili?

Meceno -> suhec (16.6.2005 17:07:29)

HOJLA CIPRESA
No, jaz sem pa izvedela pri G. da se mi je maternični vrat skrajšal, morem počivat da ne bi prej rodila, sicer si želim da bi, ampak ene tri tedne bi pa mogla zdržat :zmeden2:
Delale sva tudi UZ, beba raste, se je skrivala ko smo hoteli potrditi če je res :roza:, ravno ko je htela G. pogledat se je premikalo in ni bilo več vidno :)-:)- Malo smo še skeptični, če je res punčka, ker nazadnje je kazalo da je, sam nam je rit kazala, se pravi,... nikoli ni bila obrjena proti nam in je lahko nazadne samo presenečenje :modri::roza: , bomo videli ,...

Pa ne se sekirat če je manjši, bo že zrasel ;)
Imam pa tudi jaz sedaj naslednjič pregled čez 14.dni z CTG, potem pa vsaki teden + CTG ,...

Lp Meceno

LONA13 -> suhec (16.6.2005 17:43:16)

Cipresa ne se sekirat,
men so pa za mojga ugotovil, da je večji kot bi moral bit. v 30t je imel okoli 1800g; g. mi je rekla da sem prej zanosila in mi prestavla rok. Jest se pa samo bojim, da ni večji zaradi mojga basanja s sladkarijami...

Meceno -> suhec (16.6.2005 17:51:36)

Primoža
Ti bom jaz odgovorila zakaj ,...;)

Sicer ni nujno oz ne v vseh primerih , vendar ko na UZ npr. ugotovijo da dobiva :duda: premalo kisika ti sprožijo porod, CR ,....
To pa nima veze z tem če mati premalo je, ampak je lahko kaj z plodovnico narobre, nap. se zavozla ,...

Upam da sem malo pomagala ,...:)

Meceno -> suhec (16.6.2005 17:53:50)

Sem htela še napisat da lahko zaradi premalo količine hrane tudi sprožijo predčasni porod

Primoza -> suhec (16.6.2005 17:56:43)

To je pa povsem drug primer - povezan z negibnostjo zarodka oziroma izostanki brcanja, ki ga naročajo, da jih štejemo. V tem primeru gre pa za živahnega suhca, ne za nekoga ki se davi s popkovino.

cit. Drugače pa se počutim čist fajn nobenih težav, tudi naš non stop brca.

Gina -> suhec (16.6.2005 18:48:55)

Ne, primoža, če ima otrok pravi vozel na popkovnici, je sicer zahiran, se pravi, ne dobiva dovolj snovi ne kisika, amapk premika se pa ravno tako, saj je živ, a ne. Zato je takrat za otroka boljše, da ga spravijo ven, da se ne bi kaj zgodilo. Ampak Cipresa, nič se ne boj. To vse G kontrolirajo in zihr bi ti zmerila pretok kisika, če bi se to bala.

Drugače so bili pa vsi moji pri 30.t majhni in suhi. Prva dva sta se taka tudi rodila, cca 3kg, malo manj, pri zadnjem pa se mi zadnji mesec ni ustavil apetit, pa se je zredil na 4kg, kljub temu, da je imel pri 30.t. menda samo 1300g. No, hotela sem povedati, da večino teže otrok dobi zadnji mesec. Če boš takrat nehala jest, bo otrok zihr bolj suh, kot če se še naprej normalno prehranjuješ. Zadnji mesec gre vse v otroka.

Primoza -> suhec (16.6.2005 18:52:11)

No, pa spet vem nekaj več. Hvala za komentar.

Meceno -> suhec (16.6.2005 18:56:44)

To zopet ne drži povsem, saj :nosecka: ki ji otrok zaostaja v rasti ne kažejo nobenih zunanjih znakov, ki opozarjajo na otrokovo slapše stanje .
Vzrok ki sem ga napisala ne pomeni da se otrok davi, lahko se je samo popkovina zamašila oz čudno zvila ,...
BOM DRUGAČE NAPISALA
Vzroki :
- težava z posteljico , kjer plod ne dobiva dovolj hranil in kisika ( to sem že napisala kot primer , je pa pri :nosecka: kar se tiče zastoja plodove rasti najbolj pogost pojav )
- kajenje matere
- različne okužbe matere
- podhranjenost matere
- narkomanija in alkoholizem
- različne kronične bolezni matere

To je ostalo v spominu iz zdravsteene šole , če kaj ne štima , me naj katera kar popravi ali pa kar G. vpraša zakaj nap. ( otrok ne dobiva dovolj hrane kljub temu da lepo jem ali pa kisika ,.... )

To je to ,...

Lp Meceno

Meceno -> suhec (16.6.2005 19:00:44)

Gina,...si me prehitela , jaz še likam , pa vmes se morem ponovno prijavit na RR...

V glavnem, problem je rešen a ne ;) ?

Annny -> suhec (16.6.2005 21:28:21)

Veliko ginekologov po nepotrebnem zganja paniko in pojma nimajo, kake skrbi lahko povzročijo nosečnici!!
Brez skrbi!!!:rozica::rozica::rozica:

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>