mucica2 -> enkratna denarna pomoč od občine ob rojstvu otroka (11.11.2009 13:39:53)
|
Imam eno vprašanje, pa če katera kaj ve o tem, pa mi naj prosim svetuje oziroma odgovori. Glede enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka, ki jo dajejo občine (pač nekatere dajo kaj nekatere pa nič, odvisno od vsake posamezne občine). Tam, kjer sem zaenkrat še prijavljena jaz znaša ta pomoč 104 EUR, v občini, kjer pa je moj prijavljen (pa bomo ko končamo hišico živeli vsi, to pa je recimo v roku 1 leta) pa da občina 200 EUR denarne pomoči. Vprašanje, ki ga imam je v primeru, da jaz otroka prijavim kar na njegov naslov, sama pa ostanem zaenkrat še prijavljena tam ko sem ali lahko potem on uveljavlja to pomoč v svoji občini ali ne. Pač v pravilniku piše, da pomoč lahko uveljavlja tisti pri katerem otrok živi. Sej dejansko bo živel z obema, ampak zaenkrat še pri meni doma (kjer sem jaz prijavljena), ker pač tam še ne moremo živeti. Jaz se zaenkrat še ne mislim prijavljat tam kot na stalnem prebivališču, vsaj dokler tam ne bom dejansko živela. Zdej me pa zanima vaše mnenje, ideje...
|
|
|
|