Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 8:30:27
|
|
|
|
Katjusa
|
Dojenje: punce ve se ne strinjate o tem koliko časa dojit jst bi pa vse dala za en sam samcat podoj pa mi ni bil dan in vsak dan ko katerakoli karkoli napiše o dojenju meni tečejo krokodilje solze..... tako me to razžalosti, da če bi vedla, da katera piše o dojenju sploh nebi tist dan gledala te teme....... noben mi ne more dat tega kar nisem imela in tud če bom imela še enga in mi bo tega ratal dojit bom imela v sebi nek občutek "slabe mame" za moja Florčija in Benija. pri florjanu vem da sem se ful trudla no pri beniju se nisem tolk ker sme se bala depresije, ki me je zajela pri florjanu in sem zato bla 3 mesece kot da me ni.... samo najnujnejše sem delala ostalo pa vse možek ko je bil doma..... noben mi ne more dat tega kar mi manjka in nobena beseda me ne more potolažit...... vem da boste pisale, da jima nič ne fali in da nisem slaba mama ampak jst jokam v srčku, ker mi manjka in vsaka k je dojila mesec ali 2 ali pa 10 je dobila to kar jst nisem nikoli in kar bom do groba nosla kot bolečino v sebi..... Prosim vas ne se prerekat kdaj je pravi čas za konec dojenja vsaka pri sebi ve kdaj je to in mislim da tud otrok nazorno pokaže..... jst vas občudujem in ste zame vzor in upam, da mi bo v tretje uspelo ker drgač me bo razneslo od same žalosti
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 8:32:13
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 Katjuša dobro jutro Kako Florijan? hvala, malo boljši pa tud vročine nima, ampak dons za spremembo od včeraj siten k muha in tečnari, da bi šel v vrtec in nič se mu ne da igrat kr neki bi sam delal in po svoje... zdej je šel k babiki
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 8:36:00
|
|
|
|
Urša08
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 Katjuša dobro jutro Kako Florijan? hvala, malo boljši pa tud vročine nima, ampak dons za spremembo od včeraj siten k muha in tečnari, da bi šel v vrtec in nič se mu ne da igrat kr neki bi sam delal in po svoje... zdej je šel k babiki Oh Katjuša pri nas je pa včeraj sitkov in upam, da ga danes spet kej ne prime jah tole so naši zakladki, ko so pridkani al pa malo manj pridni
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 8:38:15
|
|
|
|
baki
|
dobro jutro...kako ste?jst sem že skuhala kosilo .spekla sem štrudelj,juhica(zelenjavna)se pa še kuha.tk da se ne rabim več obremenjevat kaj naj kuham
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 8:41:27
|
|
|
|
baki
|
glede pandemske gripe........fulllll me je strah,sam za cepit........ful ne vem kaj naj naredim.sej sploh ne znajo povedat kolk je varno tole cepivo.
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 8:43:30
|
|
|
|
Jutta
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa Dojenje: punce ve se ne strinjate o tem koliko časa dojit jst bi pa vse dala za en sam samcat podoj pa mi ni bil dan in vsak dan ko katerakoli karkoli napiše o dojenju meni tečejo krokodilje solze..... tako me to razžalosti, da če bi vedla, da katera piše o dojenju sploh nebi tist dan gledala te teme....... noben mi ne more dat tega kar nisem imela in tud če bom imela še enga in mi bo tega ratal dojit bom imela v sebi nek občutek "slabe mame" za moja Florčija in Benija. pri florjanu vem da sem se ful trudla no pri beniju se nisem tolk ker sme se bala depresije, ki me je zajela pri florjanu in sem zato bla 3 mesece kot da me ni.... samo najnujnejše sem delala ostalo pa vse možek ko je bil doma..... noben mi ne more dat tega kar mi manjka in nobena beseda me ne more potolažit...... vem da boste pisale, da jima nič ne fali in da nisem slaba mama ampak jst jokam v srčku, ker mi manjka in vsaka k je dojila mesec ali 2 ali pa 10 je dobila to kar jst nisem nikoli in kar bom do groba nosla kot bolečino v sebi..... Prosim vas ne se prerekat kdaj je pravi čas za konec dojenja vsaka pri sebi ve kdaj je to in mislim da tud otrok nazorno pokaže..... jst vas občudujem in ste zame vzor in upam, da mi bo v tretje uspelo ker drgač me bo razneslo od same žalosti Katjuša - jaz te res razumem Če pa boš kdaj pri volji, je na www.dojenje.net veliko napisanega o tem - veliko je mamic, ki so si srčno žežele dojit in ni uspelo in se počutijo podobno kot ti. Mogoče te bo kaj potolažilo, če si prebereš... Meni se zdiš res super mamica in ne bi želela, da si očitaš!!! Je pa včasih na mamice res velik pritisk, če ne dojijo. Žal je danes dojenje nekakšen trend. Čeprav je po drugi strani s strani generacije naših mam tudi veliko obsojanja, če dojimo predolgo, češ mi smo dojile samo tri mesece... Vsaj moja izkušnja je taka... Velikokrat me kdo vpraša če še dojim pri tej starosti in me potem gleda, kot da sem malo trčena Kot da se več ne spodobi Zato jaz ne obsojam nobene... Samo želim si, da se ne bi okrog dojenja spletal nek mit zaradi katerega bi bile mamice nesrečne in pod pritiskom, ker jim tega dandanes ni treba, saj otroci niso lačni in jim tudi ne manjka bližine, če so na Mcflaški (Ajvy )
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 8:44:32
|
|
|
|
Jutta
|
Onasiss - kaj na ti rečem Po moje je najbolje, če poslušaš nasvet zdravnikov in se potem glede na to odločiš ali Vita cepit ali ne.
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 8:46:05
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: baki glede pandemske gripe........fulllll me je strah,sam za cepit........ful ne vem kaj naj naredim.sej sploh ne znajo povedat kolk je varno tole cepivo. mi se ne bomo cepli.... gripa je manj smrtonosna kot navadna ampak razlika je v tem, da jih/nas bo veliko več zbolelo, zato bo smrtnost večja je pa ful manjši procent drugače..... kar se tiče pa cepiva pa delajo veliko propagando in paniko med ljudmi ker cepivo so nabavli zdaj ga je treba pa prodat...... kolk je varno pa sam bog vedi sej ste verjetnod obile maile kako je cepivo nevarno.... no komu in kaj verjet nimam pojma, mi smo precenli, da manj tvegamo, če se ne cepimo......
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 8:46:11
|
|
|
|
Jutta
|
IZVIRNO SPOROČILO: baki dobro jutro...kako ste?jst sem že skuhala kosilo .spekla sem štrudelj,juhica(zelenjavna)se pa še kuha.tk da se ne rabim več obremenjevat kaj naj kuham Baki - ti si pa takoooooo pridna Zdaj imaš pa še čas, da prideš k meni Šnicle sem že dala iz zmrzovalnika.
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 8:47:12
|
|
|
|
Jutta
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: baki glede pandemske gripe........fulllll me je strah,sam za cepit........ful ne vem kaj naj naredim.sej sploh ne znajo povedat kolk je varno tole cepivo. mi se ne bomo cepli.... gripa je manj smrtonosna kot navadna ampak razlika je v tem, da jih/nas bo veliko več zbolelo, zato bo smrtnost večja je pa ful manjši procent drugače..... kar se tiče pa cepiva pa delajo veliko propagando in paniko med ljudmi ker cepivo so nabavli zdaj ga je treba pa prodat...... kolk je varno pa sam bog vedi sej ste verjetnod obile maile kako je cepivo nevarno.... no komu in kaj verjet nimam pojma, mi smo precenli, da manj tvegamo, če se ne cepimo...... Tudi to je čist možno, da drži. Farmacija je ful močen lobi
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 8:48:21
|
|
|
|
Onasiss
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jutta Onasiss - kaj na ti rečem Po moje je najbolje, če poslušaš nasvet zdravnikov in se potem glede na to odločiš ali Vita cepit ali ne. P je rekla, da JA...proti obema, lani sem ga tudi proti navadni in ni bil nič bolan, razen ušes, ko sem šla rodit, ampak je bilo to deloma tudi na bazi psihe..... Zdaj čakam še mnenje enega zdravnika iz pediatrične...on mi je tudi priporočil cepljenje proti pneumokoku in gripi..... še dobr, da imam veze na pediatrični...
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 8:50:04
|
|
|
|
Onasiss
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: baki glede pandemske gripe........fulllll me je strah,sam za cepit........ful ne vem kaj naj naredim.sej sploh ne znajo povedat kolk je varno tole cepivo. mi se ne bomo cepli.... gripa je manj smrtonosna kot navadna ampak razlika je v tem, da jih/nas bo veliko več zbolelo, zato bo smrtnost večja je pa ful manjši procent drugače..... kar se tiče pa cepiva pa delajo veliko propagando in paniko med ljudmi ker cepivo so nabavli zdaj ga je treba pa prodat...... kolk je varno pa sam bog vedi sej ste verjetnod obile maile kako je cepivo nevarno.... no komu in kaj verjet nimam pojma, mi smo precenli, da manj tvegamo, če se ne cepimo...... Jaz sebe ne bom dala....pri Vitu pa je stvar čisto drugačna, ker je pljučni bolnik in je v rizični skupini...in gripa najprej napade dihala....
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 8:53:24
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jutta IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa Dojenje: punce ve se ne strinjate o tem koliko časa dojit jst bi pa vse dala za en sam samcat podoj pa mi ni bil dan in vsak dan ko katerakoli karkoli napiše o dojenju meni tečejo krokodilje solze..... tako me to razžalosti, da če bi vedla, da katera piše o dojenju sploh nebi tist dan gledala te teme....... noben mi ne more dat tega kar nisem imela in tud če bom imela še enga in mi bo tega ratal dojit bom imela v sebi nek občutek "slabe mame" za moja Florčija in Benija. pri florjanu vem da sem se ful trudla no pri beniju se nisem tolk ker sme se bala depresije, ki me je zajela pri florjanu in sem zato bla 3 mesece kot da me ni.... samo najnujnejše sem delala ostalo pa vse možek ko je bil doma..... noben mi ne more dat tega kar mi manjka in nobena beseda me ne more potolažit...... vem da boste pisale, da jima nič ne fali in da nisem slaba mama ampak jst jokam v srčku, ker mi manjka in vsaka k je dojila mesec ali 2 ali pa 10 je dobila to kar jst nisem nikoli in kar bom do groba nosla kot bolečino v sebi..... Prosim vas ne se prerekat kdaj je pravi čas za konec dojenja vsaka pri sebi ve kdaj je to in mislim da tud otrok nazorno pokaže..... jst vas občudujem in ste zame vzor in upam, da mi bo v tretje uspelo ker drgač me bo razneslo od same žalosti Katjuša - jaz te res razumem Če pa boš kdaj pri volji, je na www.dojenje.net veliko napisanega o tem - veliko je mamic, ki so si srčno žežele dojit in ni uspelo in se počutijo podobno kot ti. Mogoče te bo kaj potolažilo, če si prebereš... Meni se zdiš res super mamica in ne bi želela, da si očitaš!!! Je pa včasih na mamice res velik pritisk, če ne dojijo. Žal je danes dojenje nekakšen trend. Čeprav je po drugi strani s strani generacije naših mam tudi veliko obsojanja, če dojimo predolgo, češ mi smo dojile samo tri mesece... Vsaj moja izkušnja je taka... Velikokrat me kdo vpraša če še dojim pri tej starosti in me potem gleda, kot da sem malo trčena Kot da se več ne spodobi Zato jaz ne obsojam nobene... Samo želim si, da se ne bi okrog dojenja spletal nek mit zaradi katerega bi bile mamice nesrečne in pod pritiskom, ker jim tega dandanes ni treba, saj otroci niso lačni in jim tudi ne manjka bližine, če so na Mcflaški (Ajvy ) juta hvala.... mogoče se kdaj opugumim it na tole stran ampak, za zdej nebi ker mi je preveč hudo in o svojih občutkih glede tega ne rada pišem vsaj zdaj ne ker sem srečna in jokam za stvari, ki jih ne morem spremenit..... mogoče sem bila preveč prepričana da bom dojila (sem bla 100%) in je pač potem toliko večje razočaranje, pri beniju sme bla manj preopričana ampak si očitam, da se nisem dovolj potrudila..... kar se tiče pa tega do kdaj je čas.... ne vem poznam eno k je pri 4 latih dojila in potem razlagala kako ji je narodno v družbi k tamali pride pa ji majico gor potegne in se dere da hoče zizo pri 4 letih ne vem to je pa mal preveč.... dober če se že cerkljata sam tak otrok že lahko razume, da je to samo zvečer pred spanjem in ne na obisku..... tud če je 2 lati star se mi ne zdi lepo da mamici majico gor vleče pač mal mora tok star otrok vedet kdaj je čas oz. mu mora mamica dat vedet kdaj je ta čas in če to ne vem od 1 leta prakticiraš samo zvečer po umivanju in ko si pripravljen na spanje mislim, da se otrok kaj hitro nauči kje in kdaj se lahko pocarta....
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 8:55:29
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Onasiss IZVIRNO SPOROČILO: Jutta Onasiss - kaj na ti rečem Po moje je najbolje, če poslušaš nasvet zdravnikov in se potem glede na to odločiš ali Vita cepit ali ne. P je rekla, da JA...proti obema, lani sem ga tudi proti navadni in ni bil nič bolan, razen ušes, ko sem šla rodit, ampak je bilo to deloma tudi na bazi psihe..... Zdaj čakam še mnenje enega zdravnika iz pediatrične...on mi je tudi priporočil cepljenje proti pneumokoku in gripi..... še dobr, da imam veze na pediatrični... upam, da se ti pomagajo pravilno odločit in da ne boste zboleli
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 8:58:09
|
|
|
|
Katjusa
|
evo to smo včeraj babiki zrihtal...... je bla ful presenečena ni pričakovala, da ji bomo uslišali željo, ki jo je čisto slučajno izustila, ko je videla, da mi urejamo svoj akvarij
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 9:05:58
|
|
|
|
Jutta
|
Uau ful lep akvarij. Katere ribice so pa to?
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 9:06:53
|
|
|
|
Katjusa
|
jutta ker sem imela malo časa sem pogeldala tole stran in sem našla zgodbe mater in lahko še samo , dober da se je beni zbudil, da morem nehat......
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 9:11:46
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jutta Uau ful lep akvarij. Katere ribice so pa to? ena je zlata ribica, 2 pajčolanki.... ena barvna in bela (ta ima rdečo kapico).... to so ribice, ki ne potrebujejo ogrevanega akvarija in vode ni treba imet 2 tedna prej pripravljene
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 9:17:25
|
|
|
|
Urša08
|
Katjuša jaz pa mislim da je sedaj brez veze dregat in brat o dojenju. To poglavje je zaključeno do naslednje nosečnosti. Sedaj pusti solze in obžalovanja ter obtoževanja (ki je btv brez veze ker si super mama) za sabo ter deli te srečne trenutke s svojima fantoma
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 9:17:54
|
|
|
|
Urša08
|
Sedaj pride prjatelca na kavico tako da se za sedaj poslavljam
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 9:25:30
|
|
|
|
antonia
|
Hej, jaz se javljam bolj redko, ampak danes se kar moram. Cepljenje proti novi gripi - z mojim sva se cepila že 4. novembra (sva se zagrebla ) - stranskih učinkov razen boleče rame in rahle rdečine na mestu cepljenja ni bilo. Cepila sva se zato, ker je moj non stop v kontaktu z ljudmi in nočeva, da bi kdo od naju zbolel in posledično okužil malega. Saj gripa sama je blaga, ampak bojiva se morebitnih komplikacij. Kar se tiče propoagande za/proti cepljenju - absolutno preveč - mislim, da cepivo, razen virusnega dela ni nič drugačno kot običajna. Zanimivo, da antipropagando proti cepljenju delajo v strokovnih krogih popolnoma neznani ljudje - npr. neki mikrobiolog, ki je na POP TV zastopal stališče proti cepljenju - še nikoli prej slišala zanj ali prebrala kakšen njegov članek...pa sem zaključila univerzitetni študij te smeri? Tako, da moje stališče - vsak cepljen je prenašalec manj in s tem zmanjša možnost širjenja.
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 9:25:59
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 Katjuša jaz pa mislim da je sedaj brez veze dregat in brat o dojenju. To poglavje je zaključeno do naslednje nosečnosti. Sedaj pusti solze in obžalovanja ter obtoževanja (ki je btv brez veze ker si super mama) za sabo ter deli te srečne trenutke s svojima fantoma sej bi pustila za sabo, sam k k vam tle pogledam in me na to spomnite že zjutraj, ko vas želim prebrat.....
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 9:26:03
|
|
|
|
Šaki
|
se podpišem pod uršo.zdaj je kar je bolj misliš na to slabšše ti je. jz mam glih kontra. jz sem komaj čakala da bi mala kaj začela jest pa tko ker se mi že skoraj ni več dalo je dojit. pa sem jo kljub temu kar sem jo pol sem jo pa počas odstavljala ker mi je že itak blo premalo. se je pa dojila do 7 meseca. glej: bodi vesela da ste zdravi in srečni. morate bit, predvsem ti.če se sekiraš in pišeše teme o dojenju in pol napišeš da nebi rada vidla in brala o tem,seveda moramo napisat kaj tudi v odgovor. in ja SI dobra mamica.in pa kaj če nisi dojila pa si hotla. bodi srečna zdaj in tukaj.ker si fantastična!!!
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 9:28:17
|
|
|
|
Onasiss
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 Katjuša jaz pa mislim da je sedaj brez veze dregat in brat o dojenju. To poglavje je zaključeno do naslednje nosečnosti. Sedaj pusti solze in obžalovanja ter obtoževanja (ki je btv brez veze ker si super mama) za sabo ter deli te srečne trenutke s svojima fantoma SE PODPIŠEM.... dobro napisano....
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del 18.11.2009 9:28:29
|
|
|
|
baki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jutta IZVIRNO SPOROČILO: baki dobro jutro...kako ste?jst sem že skuhala kosilo .spekla sem štrudelj,juhica(zelenjavna)se pa še kuha.tk da se ne rabim več obremenjevat kaj naj kuham Baki - ti si pa takoooooo pridna Zdaj imaš pa še čas, da prideš k meni Šnicle sem že dala iz zmrzovalnika. evo me že prihajam
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?