sjmm -> RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 8.del (14.12.2009 12:00:21)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 IZVIRNO SPOROČILO: sjmm IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 sjmm a je tale jogurtov peciv s koščki čokolade kej na hitrco? A pride v poštev jedilna čokolada al morjo biti tisti koščki kupljeni? Dej če si tok dobra pa če se ti da napiši recept mam dons voljo kak pecivček spečt bo šlo k fižolovi juhici [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] oj, urša...zlo na brzake..čokolade..sploh ni važn čist prosto po prešernu: EVO RECEPT: 1 lonček jogurta po želji, jz dam kr navadnega ali vanilijevega...ta lonček je tud merica za ostale sestavine 1 lonček sladkorja, jz dam rjavega, ker pač tega uporablamo + vanilin sladkor 2 lončka moke ( jz namešam 1 l bele in 1 lonček polnozrnate pirine..drgač po želji!!)+ pecilni 4 cela jajca naribana lim bio limone...če želiš, lahk tud pomaranče..sploh pa ni nujno 1dl sončničnega ali kokosovega olja ali mleko..po želji zaradi maščobe dodatki : npr. koščki čokolade, naribani jabolko, pretlačena banana, koščki suhega sadja, rozine........ipd POTEK: jajca in sladkor penasto umešaša, dodaš olje ali mleko, nato jogurt ...mixaš bolj počasi in nato po žlicah še moko, brez miksanja na koncu narahlo umešaš poljubne dodatke Zliješ v namaščen in pomokan pekač nekje tak kot za torto ali kak kolaček ali pa napolniš posodice za mufinse, seveda v papirčke....po želji na konco, ko je pečeno in ohlajeno poliješ še s stopljeno belo ali črno kuverturo ideja...jaz včasih pol moke zamenjam z rožičevo ali kokosovo in je prov fajn sprememba PA DOBER TEK!!!!!!Rabiš glih ene 15 minut in ene pol urce, da se speče!!!!!!! sjmm tole bom pa jaz dons nardila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Zvečer poročak kako so bili zadovoljni. Kok koščkov čokolade pa približno daš? Npr: 100g? no..da še jst pokomentiram...da boste vidli kako je lahko kuha zakomplicirana...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] KOlk časa se peče na kolk temperature...kako veš da je pečeno... kaj je to kuvertura peče se pol urce na 180 stopinj, če je ventilatorska pečica lahk na malo manj...beri 160, pečeno je lepo lato rjavo in robovi malo odstopijo od pekače...kuvertura pa je fina čokolada za razne oblive ali za osružke za okrasitev
|
|
|
|