zmajaz -> RE: cepljenje proti pnevmokokom (10.11.2009 13:24:35)
|
Jaz se tudi ravnokar odločam, da bom dala cepit oba otroka - stara 6 in 22 mesecev. Bom pa počakala, da bo ta mali star 7 mesecev, ker po 7 mesecih dobi samo 2 odmerka (prej pa 3). Ta mali bi torej dobil 2 odmerka synflorixa ali prevenarja (cena 62-74 eur za 1 odmerek - odvisno tudi od zavoda, ki cepi) v razmaku 2 mesecev + en odmerek pnevmo23 (cena 25 eur) po 2. letu starosti, ta večja pa en odmerek synflorixa ali prevenarja + pnevmo23 čez 2 meseca. Če otrok ne sodi v rizično skupino, je vse samoplačniško. Cepivo naj bi naročil izbrani pediater in tudi cepil, sem pa brala na med.over.net, da so se eni pritoževali, da pediater ni hotel cepiti. Pediatrinja, ki svetuje na tem forumu, jim je nato svetovala, da naj grejo v takem primeru pač cepit k drugemu pediatru, ker ti lahko to naredi kateri koli pediater. Jaz sem ravno danes spraševala pri našem pediatru in mi niso vedeli nič kaj povedati o tem, češ da oni tega ne delajo, da naj se pozanimam na zavodu, so pa dodali, da če bo treba, bodo pa tudi naročili cepivo. Zdaj sem se pozanimala, kako to gre, in jih poklicala, da naj bi oni to uredili, pa so rekli, da bodo.
|
|
|
|