miapia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sreča in ljubezen Jst sm enkrat nehala kadit ( pol leta) ,kr na bruhanje mi je šlo! Sm mislila da sm pa NE! Druge sm poslušala kako so se zredile ko so nehale kaditi, pri meni pa ni šans! Ampak ko bom noseča, sigurno ne bom kadila! Ja, jaz sem se zredila kot balonček, samo to je bilo zato, ker sem bila noseča. Seveda se jih mnogo zredi, ker namesto cigaret bašejo v usta vse, kar je mogoče, sploh pa prigrizke. Vsaka stvar je v glavi in če se nečesa lotiš, sploh pa, če je v užitek in hkrati škodljivo, še zdaleč ni lahko in rabiš dobro psihično pripravljenost. Jaz sem v glavi "končevala" s kajenjem dve leti, nakar sem zanosila in pač prenehala, ker nisem pristaš kajenja v nosečnosti in med dojenjem. Ko pa nekaj "slabega in škodljivega" končaš, prenehaš jemati, uživati, pa je umetnost, kar je spoštovanja vredno. Vedno sem občudovala ljudi, ki so prenehali kaditi in nikoli več prižgali, sedaj občudujem tudi sebe in sem prav zadovoljna, ker povem, da ne kadim. In da bom na rednem sistematskem za službo lahko obkrožila NE KADIM. Sem pa v tisti manjšini, da me sogovornik, ki kadi, ne moti. Če se kadi v mene, mu povem, da naj se obrne tako, da ne bo. Sicer so kadilci po moje zelo uvidevni do nekadilcev, sploh v prijateljskih krogih. Če pa me "tuje" kajenje moti, se pa raje odmaknem. Ne prenašam pa cigar, cigarilosov in pip, ker mi gre vonj na bruhanje.