|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: hisa-eno resno,zakomplicirano vprasanje
9.11.2009 10:30:24   
anitka7
miška nared spremembo...jaz sem tud za ekstremne podvige...res je težko zdaj prodat bajto,tud mi smi jo prodajal pa obupal,zdaj jo bomo dal v najem in začel zidat novo. Ekstremno ful ker nimamo denarja,vzel bomo hipoteko,sam jaz rabm spremembo,tko kot jo želiš ti. Najprej razmisli zakaj bi se preselila...a je bolš za otroke,je oš bližje pa avtubusna povezava kakšna je,a bojo imel otroci v novem okolju družbo,pozanimaj se kakšni so tam sosedej,da ti ne bojo skoz težil,če boš kaj delala okol bajte...ne preveč razmišljat preveč o denarju,tistga se najde če se znajdeš in greš za svojimi sanjami...

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
9.11.2009 10:33:26   
tintin
Pri takšnih pogojih se ne bi nikoli spustila v menjavo hiše....tudi banke zdaj bistveno bolj komplicirajo kot so včasih. Moja lastna, nedavna izkušnja pri nakupu stanovanja. Pa imava oba kar dobre službe za nedoločen čas v državni upravi pa niti ne prevelikega zneska kredita. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
9.11.2009 10:33:52   
Anonimen
anitka, hvala....
kje pa boste, ko bo vasa hisa v najemu? ker imam v mislih tudi to varianto. pri nas je polno teh delavcev iz bivse juge in slovaske. pa lahko dam bajto v najem 10im delavcem in iz najemnine pokasiram 1000€ na mesec. sam tko mi ostane se zmer hipoteka na bajti, se ene pa si ne mormo privoscit. razen ce bi banka upostevala najemnino...
alpa ce gremo za par let tudi sami v najem.user posted image
ahhhh....

(odgovor članu anitka7)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
9.11.2009 10:35:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

o, pa ne se mi smejat....

user posted image

Glede kreditov in tega ne vem dosti ... samo glede na to, da imate zgoraj še neizdelan štuk pa da lahko vrt povečate za 700m2, bi jaz kar tu ostala kjer ste ... pomisli, 700m2 je precej veliko (na tolk velikih parcelah ljudje hiše zidajo), tvoja razporeditev protorov je pa prav fajna, če še zgornji štuk zrihtate ... iz dnevne pač narediš eno veliko vežo s stopnicami in vhod v kopalnico iz vetrolova prestaviš v to novo vežo. Iz kuhinje in otroške sobe narediš en velik skupen prostor (kuhinja, jedilnica, dnevna), v spalnici imaš pa pisarno, utility, shrambo ali kaj podobnega ... zgornji štuk pa spalnica, otroške in kopalnica ... a rabiš še kaj več?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
9.11.2009 10:38:27   
Anonimen
ker tale varianta:
na hipoteko mava se 34000€.zaplacat. brez obresti.pac se zdaj izplacava 34.000€ je hisa nasa in kredit odplačan.
zdaj varianta: ce dobim recimo 1000€ od najemnikov.(taka je cena trenutno pri nas za delavce-100-150€ po enemu)
200€ od najemnine dam za kredit. ostane se 800€. 34000:800=42 obrokov/mescev

se pravi imam v 4ih letih hiso odplacano...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
9.11.2009 10:39:46   
Anonimen
otika....tocno tak razpored imam v mislihuser posted image
sam zdaj je res vprasanje al  naj ostanemo tuki, al gremo na varijanto, ki sem popisala zgorajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
9.11.2009 10:39:55   
anitka7
ja pr men je lažje k mam "samo" še ene 10.000 eurov stare hipoteke,tko da bom z novo najprej poplačala staro. Živel bomo pa še čim dalj tle k bomo delal,saj bi šla lohk k babici sam mam ful rada svoje živce user posted image
kaj pa leasing,tam mislim da ne gledajo velik na prihodke...pa saj zdaj obstajajo tud neki krediti za brezposelne in ti s svojo podporo in otroškimi dodatki bi dobila kr precej,sploh pa ker bi mela zaledje-hišo...mal se to pozanimaj

s kje pa si,če smem vprašat...

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
9.11.2009 10:41:19   
Anonimen
anitka, notranjska. okolica cerknice

(odgovor članu anitka7)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
9.11.2009 10:58:39   
anitka7
pa si že dala kakšen oglas za prodajo hiše
kolk te pa pride ta nova ogledana hiša

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
9.11.2009 11:01:59   
Anonimen
nisem dala se oglasa. ta "nova" pride 69.000€
sam najraj bi sla v oddajo nase stare, ce dobim najemnika, pa potrpimo slabih 5 let v najemniskem stanovanju. pol izplacamo staro bajto, smo fraj pufov. vzamemo novega in ga odplačujeva iz najemnine....user posted image
se bom verjetno kar za to varianto odlocila. sam da najdem stik od tega sloveka, ki ima delavce čez...

(odgovor članu anitka7)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
9.11.2009 11:08:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

ker tale varianta:
na hipoteko mava se 34000€.zaplacat. brez obresti.pac se zdaj izplacava 34.000€ je hisa nasa in kredit odplačan.
zdaj varianta: ce dobim recimo 1000€ od najemnikov.(taka je cena trenutno pri nas za delavce-100-150€ po enemu)
200€ od najemnine dam za kredit. ostane se 800€. 34000:800=42 obrokov/mescev

se pravi imam v 4ih letih hiso odplacano...

Kaj pa najemnina za stanovanje v katerem boste vi tačas živeli?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
9.11.2009 11:11:47   
anitka7
pa bo šlo v najemniškem stanovanju...

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
9.11.2009 11:20:44   
Anonimen
Miška, ni vse zlato kar se sveti. Pri vas je precej teh Slovakov in ostalih šlo domov zaradi zaprtja tovarn.
Od sestre mož ima celo hišo v okolici Postojne, poseljeno  s takimi, pa niti približno nima te cene za zaračunat. 100-150 € mal previsoko cilaš. In tukaj ti bo potegnilo vse za sabo, ne pozabi tega. On je dobil poračuna elektrike skor 4000€. Kaj misliš, da so oni plačali? Oni plačajo 80€  s stroški vred na mesec. Kurjava bo kakšna? Ja, gret se morajo, oni se najraje na eletriko veš. So mi znane take zadeve, zato ti svetujem da greš iz te smeri stran. Pa tudi posrednik, ki ima čez Slovake in ostale na Notranjskem tebi ne bo kar tako dostopen. Saj veš, kje večinoma živijo in s kom imajo opravka, ne? Živijo v vaši bivši hiši.user posted image
Jaz ti svetujem, da si kjer si, sploh ker si brez službe. Vlagajta postopoma v to hišo kjer sta, sej nimaš slabih idej o prerazporeditvi prostorov.user posted image

pa brez zamere.user posted image

(odgovor članu anitka7)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   [Brisano sporočilo]
9.11.2009 11:22:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
9.11.2009 12:14:28   
eee35
miška: a tebi je malo dolgčas, pismo?user posted image Jaz sem mnenja, da bi morali ostat kje ste, pa delat na povečavi bajti, pa prostora naokrog, še zlasti, ker lahko. Če vama uspe nadstropje naredit, tudi prostore, ki so spodaj boš lahko preuredila drugače, sicer ne boš imela hodnika mogoče (daj si ga v 1.nadstropju narediuser posted image ), ampak bo tudi prostora več za vse.
Pa mirno, mirno razmišlji še enkrat o celi zadevi, ker je resna, ne z glavo naprej letet, ker boš buško dobila!user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 65
9.11.2009 12:42:35   
HuAnita
V razmislek - naša parcela je velika 426 m2, pa imamo gor hiško - cca 127 m2 bivalne površine, pa nekaj zelenice, vsaj proti jugu smo 'sami', verjetno bo trako še dolgo, ker je tam sosedovo kmet, zemljišče 1. kategorije,.,..,

Premisli pa, koliko ti pomeni 'samota' - ja, je super, kot vidim pri tašči, ampak zdaj, ko je že v penziji, pa še malo dela, je pa kriza, do kraja ima nekaj km, peš je v obe smeri malo daleč, pa premisli glede avtobusov, bližine šole, trgovine ipd. Razmisli, kaj to pomeni glede infrastrukture - to ko$ta toliko, da glava peče, mi smo tam kar nehali seštevati - se hitro uračunaš....user posted image , pa še in še...
Je pa res, da če vam finančno znese, go for it....
Zase vem, da bi raje živela v svojem kot v najetem, četudi par let, če to možnost imaš, pa res iskala potem kak vikend - za mir in odtujitevuser posted image

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 66
9.11.2009 13:47:22   
Anonimen
oila!
jap, vse imate prav!!!user posted image user posted image user posted image
nalin tudi ti! mal sanjam, ja.... tko da....ja, bom kar ostala tam kjer sem. v bistvu mi nic ne manjka. v petek grem po laminat, in ga polozimo. malo drugace bomo zamesali sobe in bo takoj bolje! za mojo dusouser posted image user posted image user posted image pa stene mal prebarvam in bim s5 srecna in zadovoljna v svoji hisici...
ne, pa nobeni nic ne za,erim...dalec od tega!
ja, ena je vprasala, zakaj smo jo sploh kupli, ce mi je user posted image ...talrat mi ni bila...zdela se mi je sanjska hisica, ki rabi samo malo estetskih popravkov. in hvala, ker sem se spomnila tistih obcutkov!!!user posted image user posted image user posted image
kdo pa rabi 2taužnt kvadratov zemlje????samo kosit bo treba!!!
ja, letos postimam tko na hitro na oko spodnji stuk, da bo zadosceno moji dusi, spomladi nardimo ploščo(po mojem ni to kak grozno velik denar, sploh ker bo narejeno v lastni reziji) potem pa postopoma naprej!!!
hvala punce, ker ste me streznile.
mogoce pa....mogoce pa mi kdaj pade kaka res sajnska varianta na glavo!

in ja....lahko sem srecna, da sem na svojem z 200€ pufa na mesec. kar pa niti ni tako grozna vsota!user posted image

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
9.11.2009 16:27:20   
TomTaylor
cute mousika, kva ga pa serješ?user posted image Mal ti je dolgčas, priznajuser posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
9.11.2009 17:03:47   
Anonimen
pha....ja...mal mi je pa res ze vec ko pol leta sem doma, pa dobivam lude ideje....nek bo treba...
pa itak sem taka, da morm vsake pol leta komplet bajto raz**kat pa drgac narest, ce ne sem zivcna!user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
9.11.2009 17:55:33   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Ne, ne in še enkrat ne.user posted image
Ostanite kjer ste. V staro hišo, ki je potrebna prenove bo šlo denarja, da glava boli. Takšne hiše samo žrejo in žrejo.Samo okna vas bodo stali  ogromno, če jih pa ne boste zamenjali, boste pa pokurili ogromno.
Jaz bi na vašem mestu še nekaj let potrpela, odplačala še nekaj kredita, potem pa ko bo situacija boljša, kupila hišo, ki ne bo potrebna velikih popravil.V tejle situaciji, ki je danes se ne bi špilala z nekimi krediti in se preveč zadolževala. Važno, da imate kje biti.

Podpis. V staro bajto vržeš več denarja kot če bi zidal novo. Govorim iz popolnoma lastnih izkušenj.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 70
9.11.2009 18:01:19   
Anonimen

picilo me je, da bi prodala hiso in kupila drugo.

Daj si protistrup user posted image user posted image .

Zanimivo, da ti je hodnikov premalo...ponavadi jih je ravno prevec.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
9.11.2009 18:17:17   
K_a_t_i
S takimi prihodki in kreditom bi razmišljala kvečjemu, da bi se iz bajte selila v blok... user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
9.11.2009 18:21:45   
jakaracman

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

S takimi prihodki in kreditom bi razmišljala kvečjemu, da bi se iz bajte selila v blok... user posted image

Se strinjam.Z minimalnimi prihodki se jaz v sanjah ne bi upala igrati.A si kdaj pomislila kako boste, če mož ostane na bolniški?Ko ne bi bilo več na roko?

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 73
9.11.2009 18:46:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Se strinjam.Z minimalnimi prihodki se jaz v sanjah ne bi upala igrati.A si kdaj pomislila kako boste, če mož ostane na bolniški?Ko ne bi bilo več na roko?

1.aha....in ce gremo v blok, bo pa dosti vsega? pa povej, v katerem bloku bi dobili 2 alpa 3 sobno stanovanje za 200€ kolkor je zdaj kredit. pa rajsi placujem kredit, kot pa najemnino. mogoce, mogoce bo pa 1x hisa naša naša...
2. ce gre pa na bolnisko, pa nam se zmer ostane 1200€ na mesec. kar pa tudi ni za od lakote umret....lahko pa gremo tudi v blok...
user posted image

(odgovor članu jakaracman)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
9.11.2009 19:35:00   
jakaracman
Lej saj življenje je tvoje in ga prostovoljno razgaljaš na javnem forumu.Meni je za vas popolnoma vseeno kje živite in s koliko denarja.Odgovor je bil namenjen vprašanju kaj bi kdo drug naredil na tvojem mestu.Gre za to, da so stroši v hiši ogromni v bloku pa pač manjši.Kje je popravilo strehe, kurjava in podobno?Pa v življenju niso samo stene je treba še živeti.
Sicer pa vsak naj si na krožnik naloži kolikor lahko poje.Pa srečno kakorkoli se boste odločili.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?