Kihanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

smej -> Kihanje (8.11.2009 10:18:56)

Moj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kar naprej kiha. Praktično že od rojstva. Pa veliko si mane oči in nos. Pa ne vem, ali zato, ker je zaspan(ker je res velik zaspanec). Buden je 1.5ure pa je že zaspan. Ali si tudi vaši dojenčki pogosto manejo oči in nos in pogosto kihajo? Sem razmišljala, da ni mogoče alergičen na hišni prah ali pa pršico. Bi imel rdeče oči, če bi bil alergičen?

PC Baby -> RE: Kihanje (8.11.2009 11:23:07)

Dojenčki si s kihanjem čistijo nos, zato je to čisto normalno. Oči si pa pomoje mane, ker je zaspan. Vsaj pri našem je tako - ko si začne oči mencat bo v roku 10min zaspal.

Petka09 -> RE: Kihanje (8.11.2009 11:28:31)

Smej, možno je vse. Če že od rojstva pogosto kiha sta lahko vzroka dva:
- ali je med tistimi "nesrečnimi " dojenčki, ki imajo vedno moker nosek in ga draži sluznica in zato kiha, da si čisti,
- ali pa bi bla res mogoče alergija na prah, samo verjetno bi bil zraven še kak drug znak (ne vem, ti bo povedala katera, ki ima s tem izkušnje)

Naša si tudi mane očke pogosto v dnevu, pa to ne pomeni vedno, da je zaspana. Mogoče jo zasrbijo, mogoče je malce utrujena, ampak ne gre vedno spat zaradi tega. Verjetno je to normalno.

pokica_ -> RE: Kihanje (8.11.2009 11:28:42)

kako pogosto naj bi bilo tole kihanje, da bi se smatralo kot normalno kihanje? Jst tudi sumim da ima naš 6-mes alergijo na pršice, tudi sama sem alergik, ni nas pa P napotila k alergologu. Je pa to kihanje po max 10x dnevno, več ne. Opazit je tudi suho dihanje, ker ima premalo sluznice v nosku, zato mu špricam noska z Sterimar pršilom za nosek-morska voda. Da pridobi malo sluznice v nosku.

smej -> RE: Kihanje (8.11.2009 12:28:02)

Naš tudi kihne približno 10x na dan. Si pa mane tudi nos in ne samo oči. Kihne tudi vsakič, ko pogleda proti soncu.

Stran: [1]