|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009 2.del
16.12.2009 15:26:05   
meti21
ojla,

no k ste glih pr datumih, moj partner-fant ima tut 25.6. rojstni danuser posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
16.12.2009 15:37:51   
kaminek
no, pa da še jst pristavim, sm imela PDP 25.6., a je user posted image  malo pohitela, je hotla bit  deklina prvega poletnega dne-21.6.user posted image

(odgovor članu meti21)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
16.12.2009 16:31:25   
bačko
No mi ima že 2 zobka.V nedeljo jo pokukala druga enka.Jaz uporabljam kar olivno olje.Sem ga tudi pri Žani.
Smrketa lepe fotke.user posted image user posted image user posted image Pravi navihanček.
Vidim da kar hodite v toplice in da vaši srčki uživajo v vodi.Jaz upam da bomo tudi mi kaj kmalu šli v kake toplice ker sem potrebna malo odmora.
Manna naša Žana fredovega obroča ni prenesla.Je tako jokala.Je bila najraje brez vsega .Samo lepo sem jo držala in je bila čisto navdušena.Mani osebo je bolj všeč obroč s hlačkami.Takega kot je Hanuši dala na link.
Žana ima pri 2 letih in pol 17 kg.Samo je pa tudi imela porodno težo veliko in zato ima skos več kg kot njeni vrstniki.user posted image
Majana hvala na skrbi!user posted image Ni bilo časa da bi se javila.
No toliko zaenkrat!

(odgovor članu meti21)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
16.12.2009 16:35:24   
lenika
Moj Matic pa pri treh letih in pol še nima 16kg.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
16.12.2009 17:16:59   
Mala_princeska
Končno se vam uspem javiti - ko je dragi doma, ne pridem do compa . Še dobr, da je Nino na Božička peljal, imajo v okviru vrtca eno predstavo.

Imeli smo 3.cepljenje .

Manca pri cepljenju na srečo ni jokala, ker je bila sita in naspana.
Mere pri tednu manj kot 6m: 7510g in 67 cm (sicer se skrijejo pred fanti in že ob rojstvu težjim puncam )

vode in krvi nisva dajali, je naša P rekla da pri 9m to naredi, če vidi da ni posebnosti (res vidim različne prakse v Nm ZD in drugod po Slo).

Edino en "problem" imamo: NE SMEMO naše punce posedat, ker se preveč nagiba - nagne naprej, ko jo damo v sedeči položaj in logično se takoj prevrne. Zaradi tega moramo dajati dozo 6 kapljic vitamina D3 na dan, je rekla da pri naši niti ena kapljica ni odveč. Bom poslušala nasvet P, čeprav se zgodi, da kapljice kdaj pozabim dat . Me je kr malo zaskrbelo, a me je P lepo potolažila, da to ni tako zelo hudo, ker se lepo sama dviguje, ko jo damo na trebuh.

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 16.12.2009 17:19:53 >

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
16.12.2009 17:42:20   
lino
Lana in Tara VSE NAJBOLJŠE!!!!user posted image user posted image user posted image

Te posodice v pleničko zavijem in potem pač pod paro pogrejem....oziroma, če ni full ledeno niti ne kompliciram...

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
16.12.2009 17:44:15   
manna
mala princeska; kako vezo ima D3 s posedanjem? D3 je za kosti, sedenje pa je po mojem bolj stvar mišic, čvrstosti, genov...? Sicer pa samostojno sedenje je "normalno" med 6. in 9.mesecem. Hočem rečt - če do 9.meseca otrok še ne sedi sam, potem je treba na fizioterapijo. Tako so rekli nam. 

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
16.12.2009 18:12:20   
mini86
nš se tud kr dost naprej nagne k sedi..tko tud sam brez pomoči ostane kar nekaj časa..zdj pa ne vem..a je to kej narobe..sm mislna da je to pač faza pred sedenjem..a mislte da bi me mogl skrbetuser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
16.12.2009 18:21:11   
Goldy

user posted image

Ena slikca z okvirčki.....user posted image

Danes sva bile pri P, Alja ima 7,160 g in 66,5 cm za na seznam). Vse BP. Sicer se obrača glih kadar se ji zazdi, tako, da je rekla P naj malo telovadiva - to sicer že zdaj.  Je pa rekla, da krasno sedi sama, se nič ne nagiba. Ker smo do sedaj jemali D3 kapljice gremo zdaj na AD3 postopoma do 10 kapljic. Dale sva tudi kri.
P je tudi meni rekla, da ven, zadekat , daji ne piha in da ne sme imeti mrzle nogice in to je to.
mala princeska - a vam je rekla pa 6 kapljic? Meni pa da 10. Pol pa vedi.user posted image

user posted image  za vse bolne otročke.

mk8 - midve sva malo na tleh, malo na postelji, malo na sedežni, pojeva, bereva, pleševa, kakšne izštevanke se greva. Trenutno je zakon Pametni kuža in en star daljinc za TV....

Ponoči imamo mi tudi že 3 tedne pravo zmešnjavo. In pomagam samo jaz in moja ziza.user posted image  Do ene 11 ali polnoči se zbuja ali na pol ure, uro , 2 uri, mislim ni dani. Prej pa ponoči ni bilo nobenih problemov. Ob 21 je šla spat in spla tja do 5, ali pa tudi do pol osmih. Naju je razvadila....user posted image

Šibam....

Pa smo 4!!!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
16.12.2009 18:26:41   
mini86
goldy-mislim da mala princeska govori 6 kapljic za D3..tamauček je od začetka tud jemal D3 ampak 3 kapljice..zdj pa jemlemo AD3 pa so mi rekl 7 kapljic..zdj pa vedi kaj je prov..cla zmešnjava

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
16.12.2009 19:14:15   
MONY25
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

nš se tud kr dost naprej nagne k sedi..tko tud sam brez pomoči ostane kar nekaj časa..zdj pa ne vem..a je to kej narobe..sm mislna da je to pač faza pred sedenjem..a mislte da bi me mogl skrbetuser posted image

mislm, da je to čist neki normalnega...naš se tud kr dost naprej nagiba...

Za dežjem vedno posije sonček....:)

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
16.12.2009 19:27:51   
Tira
Ste tolk načvekale, da sem imela kar velik za prebrat user posted image

Sedenje... tudi našega nese naprej, ampak se ujame na rokice, zvrne se pa na stran. Čakava pa razvojno, ker se še vedno nič ne obrača.

Tudi pri nas načrtujemo drugo leto novo bebico user posted image  Pa upam, da bo vsaj pol tako pridna kot je Marcel zadnje čase.... najin ritem je sedaj super
ob 6h zjutraj steklenička mleka
ob 9-10 sadje
ob 12h steklenička mleka
ob 15-16h zelenjava oz kosilo
ob 19h steklenička mleka
ob 19.30 spanje user posted image

Meni je patronažna rekla, da ko bo že jedel, lahko prestaviva kosilo na popoldne, ko še midva jeva... in tako bom tudi naredila, kosili bomo vsi skupaj okoli 16h.

Me pa ful skrbi, ker se mu koža na obrazu, kar ne pozdravi. Ima take čudne rdeče flekce, ki sploh nočejo izginit. Sedaj jeva Aptamil Allergy.... mleko, upam, da bo pomagalo.

Pri nas imamo smrekco že postavljeno in če so lučke prižgane jo mali gleda kot deveto čudo user posted image

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
16.12.2009 19:29:25   
kaminek
glede št. kapljic ne skrbet, da se je povečalo. ker so pač otročki že stari pol leta ali več, zato se mora doza povečat. me mormo tud zdej devat 3 kapljice oleovita, nič več eno. tko, da nč se bat. so večji otročki in zato večje potrebe. prav tako se mora počasi uvajati meso, zaradi vsebnosti železa. v povezavi s tem pa ni priporočljivo, da otročki pijejo te hipp ali podobne čaje, ker vsebujejo tanin, ki pa nase veže železo in ga sistem zato ne vsrka celotne vnešene količine. samo, naša ne popije gore čaja, pa tud ji nardim čist rahlega, tko da ni panike, moje mnenje.

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
16.12.2009 19:31:32   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: Tira

Pri nas imamo smrekco že postavljeno in če so lučke prižgane jo mali gleda kot deveto čudo user posted image

user posted image user posted image komaj čakam petek, ko jo bomo tud mi postavljal, kaj bo to novga. mamo pa smrekco plastično, veliko 2,3m, tko da je velik lučk. ka bo to norouser posted image

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
16.12.2009 19:45:28   
mini86
če boste mele čs prebrat..prporočam

http://med.over.net/forum5/read.php?94,1978731,1978738#msg-1978738

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
16.12.2009 19:48:13   
kaminek
pa še malo idile, topline in prisrčnosti, da pride v vaše domove

user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
16.12.2009 20:00:07   
ronja1a
a ga mate že vse? a majo vsi stolčki za prvezatuser posted image , ker namreč Alex še ne sedi čist sam...sm pa gledala mal za njih in so mi kr dragi! čez 100€? a ve kera za kkšnga k bi bil kej cenej, pa v redu???

Jaz imam samo trip trap stolček. Pa mislim, da ni sto evrov, ampak kr neki cenejši. Zdej sicer še ne sedi notri, ga futram tko, da ga imam na rokah, ko bo pa ornk sedel, ga bom pa uporabila. Sem se posvetovala s kolegicami, je kr neki otrok zraslo samo ob tem stolčku in tudi stroka jih kolikor vem najbolj priporoča.

< Sporočilo je popravil ronja1a -- 16.12.2009 20:05:37 >

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
16.12.2009 20:59:35   
manna
mini86 zanimivo tole branje!! Veliko kompliciramo, meni recimo še na pamet ni padlo, da bi dala Manci v ročico kos kuhanega krompirja in jo pustila da sama raziskuje. Preveč reda ji hočem uvest že takoj na začetku, sem se zdaj kar malo zamislila... Žlička, pa slinček, pa brisat, pa tarnam zakaj ni pojedla, pa na tri ure jest, pa nevemkaj... moram malo bolj u izi!! V  bistvu se strinjam s tem ko pravi da je v prvih par mesecih GH samo kot dodatek, 75% prehrane je pa še materino mleko. Pa tudi s tem, da je treba otroka opazovat kdaj je zrel za GH, ne pa samo poslušat tet in tašč in pediatrov !! Naša punčka očitno ni še tak jedec da bi snedla celo porcijo, pa nič hudega. 

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
16.12.2009 21:06:00   
ronja1a
mini86 zanimivo tole branje!! Veliko kompliciramo, meni recimo še na pamet ni padlo, da bi dala Manci v ročico kos kuhanega krompirja in jo pustila da sama raziskuje. Preveč reda ji hočem uvest že takoj na začetku, sem se zdaj kar malo zamislila.

Mini, ja zanimivo izgleda, vendar ker je tako dolg tekst sem samo preletela... bom pa enkrat prebrala.

Manna, ja fino je da otrok tudi majčken packa. To, da nese hrano sam v usta so prvi koraki k njegovi samostojnosti, zato je fajn malo zamižat na eno oko.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
16.12.2009 21:07:21   
tecka
Živjo, punce.
Bolj kot berem, večje strahove vidim. Naš malček ima kot kaže atopični dermatitis (po ličkih, obeh rokicah in obeh nogicah). Ni še potrjen pri zdravniku, mogoče paničarim. Ker imava oba tastara alergije ne bi bilo nič čudnega, če bi bil alergičen tudi malček.
Zdaj pa ne vem, ali naj sploh gremo v toplice, ker za ekceme namakanje ni dobro.
Najbolj bi mi bilo pa hudo, če mu škodi mleko in ga zavrača, jaz pa mu ga kar naprej "tlačim". Zdaj ko ne dojim več šele vidim kako malo poje. Včeraj npr.750 ml mleka in eno porcijo zelenjave, danes pa samo 600 ml mleka in pol hruške.
Danes bom bolj slabo spala....

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
16.12.2009 21:49:48   
ronja1a
Tecka, pa si opazila, da ima pikice po kakšni hrani ali jih je imel že prej. Naš je bil pri kakem mesecu ves pikčast in pol se mu je po ličkih še neki vnelo. Je bil čisto bogi, ker sem mislila, da je alergija sem črtala s hrane vse mogoče. Pediatrinja nam je rekla, da to za zdaj še ni alergija. Je dobil diagnozo seboroični dermatitis in ima skoz mal probleme s kožo, je tudi malo pikast, ampak pediatrinja pravi, da je to suha koža in da bo bolje, ko se bo začela bolj mastit. Upam in držim pesti pri tebi, da ni kaka atopija. A ste ga dali kaj testirat?

Glede hrane pa ne vem, kaj rečt, ker ne vem, koliko naš mali poje. Jaz sem se sekirala pa da preveč, ker ima že devet kg. Mamice smo nagnjene, da nas skbri, če kaj ni po reglcih. Sej, če je mali živahen in se lepo razvija, se ti po mojem ni treba preveč skrbet. Ugotavljam, kako so ti dojenčki različni. Naš je vlekel že v porodni sobi in bi skoz neki papcal, eni so pa manj zainteresirani za hrano... Morda pa ima kak malo manj ješči dan, pri nas je tko, da kak dan ful velik je, kak dan pa precej manj...

< Sporočilo je popravil ronja1a -- 16.12.2009 21:50:49 >

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
16.12.2009 22:00:15   
10ka
joj, kolk napisanega, sploh ne sledim user posted image . prav fino, da smo take klepetulje.

tečka - tudi če ima atopični dermatitis oz./ali alergijo na mleko, boste to premagali. zdaj se dobi ogromno izdelkov brez laktoze, pa v vsaki trgovini dobiš kruh brez mleka in jajc (mislim da je Krajcar takšen). hčerka od kolegice je hud alergik na mleko in jajca, pa čisto dobro sfolgajo. itak pa v večini primerov do 3 leta izzveni. no, upam, da sem te vsaj malo potolažila.

stolček - za katjo imamo antilopa iz ikee (cca 10 €) in je super. ko bo zrasla, bo šla pa na triptrapa user posted image . za prehodno obdobje priporočam antilopa
user posted image

tira - rdeči flekci na obrazu so lahko tudi od tega, ker ima dudo na sprehodu. pod dudo se slini, ker je mraz pa nastanejo flekci. samo še vedno je boljše to, kot pa da skozi usta diha mrzel zrak. poskusi ga namazati s kakšno mastno kremico (npr. vazelin od mustele) okoli ust preden gresta na sprehod. sicer pa ne vem niti ali se sedaj kaj sprehajata? ker če se ne, potem sem pa čisto falila s tem odgovorom.

d vitamin - aaaaaaaaa sem čisto pozabila!!! imam kar slabo vest. zdaj imam toliko dela s tjašo (ta starejšo), da katja dobi samo osnovno nego. najprej smo imeli norice, potem malo moje paranoje zradi gripe, pa bruhanje, včeraj je pojedla košček stekla (smo bili cel dan na pediatriji), danes je dobila alergijske pike. men se bo kar zmešalo. in čez eno leto bom imela dve malčici !!!!! sploh ne sfolgam več, resno...

bačko - dobro kilažo ima žana user posted image . sej naša tjaša ma pa pri dveh letih 14 kg, je bila tudi bolj velika ob rojstvu in res rada je (žal tudi steklene kozarce). na srečo tudi katji paše gosta hrana (nesteklena seveda).

lahko noč, uživajte.

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
16.12.2009 22:03:05   
MIŠEL09
Ronja1a, tak urnik sva prilagodile malemu ker jaz nimam *težav* z spanjem, mi spi 3x na dan po cca pol ure, v glavnem mi je rekla da se nekako 5 obrokov razdeli čez dan ter naj ga dojim do enega leta.
Glede dojenja sem se že enkrat opekla in spet rinem v isto smer, sem si rekla da ko bom drugega otroka imela da bom šla v porodnišnico s flaško ker mi je bilo pri prvem 5 let dojenja čez glavo. Se spomnim pri taprvem ko je imel nekje 3-4 leta, sem bila pri sosedi na kavi, on pride za menoj in mi reče mama, daj ziz.
Sem jo povprašala glede spanja da zakaj mi mali tako malo spi čez dan in je rekla da je pač tak otrok kateremu se zdi škoda časa za spanje ko pa je okrog njega toliko zanimivih stvari in da tu ne morem nič narediti , če ne prej bo bolje ko bo shodil.

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
16.12.2009 22:48:30   
Tira
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

glede št. kapljic ne skrbet, da se je povečalo. ker so pač otročki že stari pol leta ali več, zato se mora doza povečat. me mormo tud zdej devat 3 kapljice oleovita, nič več eno. tko, da nč se bat. so večji otročki in zato večje potrebe.

Meni je pa P očitno pozabila povedati, kako je z D vitaminom... sama sem pa tudi pozabila vprašat user posted image  Mi imamo Oleovit... a potem moram sedaj dajati kar po tri kapljice, prej sva po eno user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
16.12.2009 22:55:39   
Tira
Tecka upam, da se motiš glede dermatitisa... jz sem tudi misilia oz me je bilo ful strah, da nima Marcel tega. Ampak glede na to, da ima samo po ličkih in da P tega ni niti omenila....

10ka veliko sva zunaj ja, tudi sedaj ko je tak mraz... tudi jz upam, da je samo od mraza. Kupila sem mu pa eno kremo po nasvetu P, Eczeane. Je čist naravna brez konzervansov, dišav... Sem ga šele danes mazala, tako da rezultatov še ni videti. Je pa tudi P omenila, da naj poizkusim še s katero drugo dudo, da lahko, da je od tega.

Grem spat... nočko vsem...

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.