|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009 2.del
8.12.2009 11:31:15   
Anonimen
pozdrav po dolgem času!

nisem vas brala za nazaj ker res ni časa. sem začela še delati in mi kar zmanjka časa za vse ostalo.
no tudi nam je pokukal prvi zobek in še eden gre takoj za njim. ju3je že 6mes. ne morem verjeti kako leti čas. pa 3cepljenje imava ju3 in še tehtanje da vidimo koliko se je kaj zredila in zrasla. nisva še začele z uvajanjem GH- se kar nekako ne spravim. tak da čez vikend bova verjetno začele. se pa še vedno polno dojiva.

upam da mi uspe kaj za nazaj prebrati in da se vam še kaj oglasim pred prazniki.

LP!

(odgovor članu bjondi)
  Neposredna povezava do sporočila: 851
8.12.2009 12:26:31   
mita21
Tudi jaz čestitam vsem polletnikom!!user posted image Seveda Bjondi me daš lahko na seznam in hvala za lep sprejem med čveke.user posted image
user posted image Matija je bil rojen 21. 6. 2009
PT: 3470, dolg 52
1.      mesec: 4190, 54,5
2.      mesec: 4960, 57,5
3.      3. mesec: 6190, 62
4.      4,5 m: 7340, 67
S petim mesecem sva začela z uvajanjem goste hrane, vendar se nama je sedaj zaradi bolezni vse podrlo in zopet samo ziza. Ko bo user posted image posrkal mlečne zaloge, bomo spet uvajali. Bil je dvakrat cepljen, tudi proti rota virusu. Odločili smo se pa zato, ker je bil starejši pri enem letu full bogi, tud tko je bil velik bolan in nonstop na antibiotikih. Ko je sedaj Matija prvič zbolel, sem zagnala celo paniko. Upam da se zvlečeva brez antibiotikov, je že boljš HB. Po drugem cepljenju je fasal vročino.
Prvi zobek smo zagledali 4. 12.user posted image , sedaj čakamo še drugega!!

Tudi jaz sem preko neta naročila bio polnozrnate kaše od sunvala in dobila eno že s skoraj pretečenim rokom in v trdem stanju.user posted image Takoj sem se pritožila preko njihove kontaktne strani in so se mi takoj opravičili in rekli, da je do napake prišlo zato, ker določenih kaš nimajo trenutno na zalogi. Poslali so mi drugo in še eno gratis.
Matija spi, jaz kuham kosilo in se psihično pripravljam na pomivanje kopalnice.
Lep dan vsem!

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 852
8.12.2009 12:39:57   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: mita2

Tudi jaz sem preko neta naročila bio polnozrnate kaše od sunvala in dobila eno že s skoraj pretečenim rokom in v trdem stanju.user posted image Takoj sem se pritožila preko njihove kontaktne strani in so se mi takoj opravičili in rekli, da je do napake prišlo zato, ker določenih kaš nimajo trenutno na zalogi. Poslali so mi drugo in še eno gratis.

Pravilno, da si se pritožilauser posted image ...upam, da bodo zdaj malo pogledali, kaj dajo od sebe!?

(odgovor članu mita21)
Neposredna povezava do sporočila: 853
8.12.2009 15:06:26   
manna
živjo,
ja tale sunval si dela slabo reklamo s temi kašami user posted image
Sem naredila pol torte za našo čmrliko ampak močno sumim da se bo vse sesedlo ko bom dala ven iz modela. Zda je namreč še v hladilniku v modelu... Je pa njami skuta pa gozdni sadeži mmm
Drugač pa pri nas dežuje ful, lije kot iz škafa in smo noter že cel dan zato ima Manca seveda čist zbrkan urnik ker ni bilo vozičkanja da bi zadremala. Potem tudi kašice ni hotla ker je bila preveč zmatrana, potem mi je na rokah zaspala, ko pa sem jo odložila se je valda zbudila...skratka ... Komaj sem uvedla malo več reda z obroki in dopoldanskim ter popoldanskim spanjem, pa se mi je danes vse porušilo. Kako ve rešujete to - a se vam tudi kaj zmeša urnik ko kam greste/ne greste ? Mislim glede prehrane in spanja sončkov.

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 854
8.12.2009 18:15:18   
Hanuši
manna, jaz moram rečt, da danes, ko sva bila notri, je več spal, ker pri nas je ravno kontra, v vozičku zelooo, ampak res zelo redko spimo, je absolutno preveč firbčen. Zato imamo tudi naklon že skoraj čisto dvignjen. Moram rečt, da tudi, če se nama urnik malo podere, ni kake panike, srček je zelo potrpežljiv in prilagodljiv. Je pa res, da je danes malo bolj razdražljiv, tako, da sva prej kar dežno prevleko, pa anorak vzela, pa en hiter krog naredila. Da sva vsaj malo svežega zraka zadihalauser posted image .

deja, a ti imaš privat, a ne? Mislim glede na to, da že delaš. Sem se ravno spomnila, da sem jaz pri Hani tut z njenimi 8. meseci začela delati user posted image . So me prosili, če lahko hodim za 4 ure, a so te že po enem tednu postale 8 oz. včasih tudi 10. Sedaj pa jaz še ne bi šla. No res pa je, da mi je bil tisti job sanjski, na kožo pisan.

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 855
8.12.2009 18:18:45   
mini86
manna a zaupaš recept za tole tortico k se še men sline cedijouser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 856
8.12.2009 20:35:15   
Tira
Ojla!

Mi smo imeli danes posvetovalnico. Podatki za seznam:
6 mesecev: 9470g, 72cm, 45 cm (obseg glavice)

Naša pediatrinja je manjkala in je bil en upokojeni pediater, po mojem mnenju malo čuden user posted image  Od glutena sem ga spraševala, pa mi ni nič pametnega znal povedati oz se me je znebil z odgovorom, naj se to pogovorim s sestro. Rekel je naj čim več pase kravice, da utrjuje mišice. Pa kri pa vodo smo mogli dat, pa se ni hotel polulati in sedaj moram čim prej it nazaj po novo vrečko.

Sem bila pa kar malo presenečena, ker je bil cepljen (3. doza). Sem mislila, da je to pri 9. mesecih user posted image  Ker drugo dozo je dobil slab mesec nazaj.
Mi je pa še rekel, da lahko začne tudi meso probavati. Povedala sem mu tudi, da noče več piti mleka in mi je samo rekel, da je to kar pogost "problem", ko začnejo z GH in naj mu to nadomestim z kakšnimi skutami in navadnimi jogurti. A katera že daje skuto in navaden jogurt ?

Močno upam, da ne bo spet kakšna reakcija na cepljenje.

Aja še to: vprašala sem ga kako je sedaj s tole novo gripo, ali je pametno, da se cepiva in je rekel, da ja, ker tako ne bova prenesla na malega. A ste se ve kaj cepile in kaj mislite o tem??? Jaz sedaj razmišljam, da bi pa mogoče se cepila... zaradi Marcela, ker me res skrbi, da ne bi kaj njemu prenesla.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 857
8.12.2009 20:56:33   
10ka
bačko  - glede podaljšanja porodniške; načeloma oddaš vlogo na CSD z dokazili o zdravstvenem stanju otroka. zraven pa spremno pismo, v katerem razložiš, kako boš bolje poskrbel za otroka. razlogi so ponavadi zaostajanje v motoričnem razvoju, alergije pa tudi slabokrvnost. najbolje, da se za podrobnosti postopka obrneš na svoje CSD.

tira - kakšno olje za dojenčke uporabljaš pri kuhanju? jaz namreč prič slišim za to, pa me zanima kaj več.
tale tvoja zgodba s pediatrom je res čudna, verjetno še dobro, da ni vaš reden pediater. dve leti nazaj je veljalo, da se izdelkov iz kravjega mleka ne daje direktno dojenčkom (skut jogurtom) do dopolnjenega leta. meni osebno se zdi to pretiravanje, samo pri 6 mesecih si pa dojenčku res ne bi upala dodati neprilagojenega mleka. dodaš mu lahko kakšne kašice, v katerih je že adaptirano mleko. dobra je vanilijeva iz DM-ja (njihova znamka Babilove). držim pesti, da reakcije na cepljenje ne bo. jaz moram po navodilu zdravnice po cepljenju vedno dati dojenčku pol žličke calpola, tudi če nima vročine.

cepljenje proti gripi - mož se je cepil, amapk veliko dela z ljudmi pa še v dveh rizičnih skupinah je. jaz se zaenkrat še nisem, saj dojim pa še v izolaciji sem že tri skoraj tri tedne zaradi tjašinih noric. se bom pa verjetno cepila, ko neham dojit. takrat bom začela tudi spet malo kaditi. samo jaz sem tip osebe, ki zagovarja cepljenja, smo vsi v familiji bolj taki.

mita21 - DOBRODOŠLA

manna - katja se zbudi med 7-8 uro, potem gre pa čez dobro uro še malo spat. preko dneva na vsake tri ure za kakše pol urce zadrema in še to, ko res ne more več gledat. zdaj je v fazi, ko ji je vse tako zanimivo, da se ne splača spat. še posebej, ker je velika sestrica ves čas doma in zganja vesele vragolije...

katja je začela že malo ritko dvigovati ko pase kravice in se bojim, da bo kmalu na vseh štirih. ko pa vidi svoj najljubši predmetem pošelenja (avion iz lego kock), se je sposobna kot gosenica priplazit do njega, pa če je to zadnja stvar na svetu. prav smešna je, jaz pa tudi, ko skačem naokoli in umikam "prepovedane igrače". jao, kaj bo šele potem ko se bo zares začela plazit.

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 858
8.12.2009 20:56:59   
Hanuši
IZVIRNO SPOROČILO: Tira

Aja še to: vprašala sem ga kako je sedaj s tole novo gripo, ali je pametno, da se cepiva in je rekel, da ja, ker tako ne bova prenesla na malega. A ste se ve kaj cepile in kaj mislite o tem??? Jaz sedaj razmišljam, da bi pa mogoče se cepila... zaradi Marcela, ker me res skrbi, da ne bi kaj njemu prenesla.

Niti slučajno. Saj verjetno ste dobile kak mail o upokojenem angleškem raziskovalcu. Mi je pa zelo zgovoren podatek o cepljenju na ljubljanski Polikliniki. Mamina prijateljica je tam rentgenolog in je rekla, da se je od celega osebja, cepilo par med. sestr. Pa še podatek iz Švice, kjer zdravstvo ne cepi mlade in starejše, samo srednjo populacijo, ker so stranski učinki lahko preveč nevarni pri nas pa nosečnice nagovarjajo naj seuser posted image  WTF

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 859
8.12.2009 21:09:06   
manna
'čer
smo pojedli torto in je bla prav dobra! slikice prilepim jutri, ker se mi jih zdaj ne da dajat dol s fotoaparata user posted image
mini86, recept ni nič posebnega; biskvit narediš kot za vsako torto (jajca, koruzna in pšenična moka, sladkor, limonina lupinica, ščepec soli). Vmes je pa krema: skuta, grški jogurt, gozdni sadeži (kupiš zmrznjene), stepena sladka smetana. Potem na vrh daš drugo plast biskvita in še namažeš z premazom (spet gozdni sadeži pokuhani s sladkorjem, da rata kot žele). Drugače je pa ta recept iz knjige Mala velika kuharica. Drugač pa jaz obožujem skutne torte user posted image
10ka s spanjem je pri nas tudi tako kot pri vas. Ampak zdaj zadnje dni (razen danes) je bilo boljše; je spala dopoldne od 11h - 12h in popoldne od 15.30h - 17h. Zgleda pa da je bilo samo začasno ker danes je bil spet kaos s spanjem user posted image
Hanuši, naša pa na sprehodu vedno lepo oddrema. A kaj ko je grdo vreme...
Je pa drgač tud naša ful firbčna, sem ugotovila da ji je ful všeč če jo imam v kengurujčku obrnjeno proč od sebe in potem nekaj delam (zlagam posodo, perilo, pospravljam, sesam, delam torto...) in potem ona hoče pri vsem "pomagat" in steguje ročice za vsako stvarjo user posted image

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 860
8.12.2009 21:09:59   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši

Niti slučajno. Saj verjetno ste dobile kak mail o upokojenem angleškem raziskovalcu. Mi je pa zelo zgovoren podatek o cepljenju na ljubljanski Polikliniki. Mamina prijateljica je tam rentgenolog in je rekla, da se je od celega osebja, cepilo par med. sestr. Pa še podatek iz Švice, kjer zdravstvo ne cepi mlade in starejše, samo srednjo populacijo, ker so stranski učinki lahko preveč nevarni pri nas pa nosečnice nagovarjajo naj seuser posted image  WTF

res je zmešano vse skupaj. sam filat se je treba z nekimi tujimi snovmi, pa bomo zdraviuser posted image

res, WTF

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 861
8.12.2009 21:52:33   
mk8
IZVIRNO SPOROČILO: manna

je spala dopoldne od 11h - 12h in popoldne od 15.30h - 17h.

Manna naša točno tako vsak dan spi, pa se zaenkrat kar drži tega urnika. Pa VSE NAJBOLJŠE ZA POL LETA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Drugače smo pa bili danes pri P. Podatki za seznam: 6 mesecev 6500g in 63,5cm. Aja pa GH smo začeli uvajati pri 5. mesecih.
Dobili smo še napotnico za fizioterapijo in napotili so nas tudi v razvojno ambulanto zaradi njenih nogic. Pa ne bi bilo nič iz tega, če nebi sama vprašala in malo zatežila, da to Veronika rabiuser posted image  Tudi mi smo dali kri in vodo, če bo kaj narobe, oni pokličejo. Bili smo drugič cepljeni in je imela zvečer pred spanjem mičkeno vročine, merjeno v ritki, je imela 37,8. To se še ne zbija ane? Glede hrane je sestra povedala, da gluten lahko že, meso po 7.mesecu, sem jo pa še za mleko vprašala in je rekla, da tam po 10. oziroma 11. mesecu. Da naj do takrat je kar te kupljene mlečne kašice. P je rekla, da je ne smemo še nič posedat, da sme sedeti samo ob opori. Se mi zdi, da vsak nekaj drugače rečeuser posted image . Povedala sem ji, da mamo kar burne noči, pa mi je predlagala, naj jo okoli 23.00 še enkrat podojim, da je mogoče lačna in se zato zbuja. Bom probala še to, čeprav ne vem, kako bom to izvedla, da se ne bo zbudilauser posted image . Mogoče bo pa kar v spanju pojedla. Tudi nas je spraševala, če bomo Veroniko cepili, pa sem rekla da nikakor ne in je potem rekla, da morava pa midva razmisliti o cepljenju, da ne bova kaj nanjo prenesla. Pa sem ji tudi za to povedala, da nikakor ne pride v poštev.

Mita21 dobrodošla še z moje strani!!user posted image

Tudi naša že ful dviguje rito med pasenjem kravic. Včasih je tok smešna, z glavo se zakoplje v tla oz. puzle na tleh, dvigne rito in se poskuša z nogicami odrivat. Pa to probava in probava nekaj časa in seveda nikamor ne pride, potem pa začne jokat in se jezituser posted image

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 862
8.12.2009 22:14:09   
mini86
mk8-tudi če se bo zbudila bo itak takoj ko bo pojedla nazaj zaspala oz med dojenjem..js sm tud ene dvakrat k je po čudežu prej zaspal in sem mu hotla dt jest takrt k sm šla spat ga hotla zbudit in mu pač dj jet in je biu taka koma da se nikakor ni mogu zbudit, pa sm ga dvignla dala na pojstlo in ko je zgleda "zavohu" mleko oz joško je v spanju odpru usta in jedu..pol k je meu dost je sam nehu vlečt in spal naprej..dala sm ga nazaj v pojstelco in to je blo to..use v spanju

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 863
8.12.2009 22:26:20   
*alina*
Joj punce, ne pisat o torticah, ene smo še zmeraj na dietiuser posted image user posted image user posted image

Cepljenje - tako kot vse, tudi mene skrbi, ampak sem po vseh dosedanjih informacijah proti...Nekako ne zaupam temu cepivu....ma sej ne vem, samo upam, da vse skupaj čim hitreje mine, ker mi gre na živce, da je vsak dan top novica nova gripa!!!

A je mogoče katera kupovala Novalac v akciji "Miklavžev popust": plačaš 3 dobiš 4? Akcija naj bi veljala do 18.12 pa ne vem kje lahko kupim pod temi pogoji. V lekarni v Supernovi nič ne vedo o temuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 864
8.12.2009 22:26:28   
bjondi
...grrr...seznam mi je zavrnil user posted image ...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 865
8.12.2009 22:27:28   
bjondi
NICK                      (PDP)     RODILA     PODATKI  
1. Alina*                  (02.06.)   16.04.      Lara (2040g, 43 cm) 
1. mesec: 3000 g, 49 cm
2. mesec: 3770 g, 51,5 cm
3. mesec: 5540 g, 56,5 cm
4. mesec: 6380 g, 62 cm
5. mesec: -
6. mesec: 7210g, 63,5cm     -UVAJANJE GH
7. mesec: 7900g, 66,5cm
Naslednji pregled:
2. mesec: 4350 g
3. mesec: 5050 g, 57 cm
4. mesec: 6000 g, 60 cm
5. mesec: 6700 g, 64 cm      -UVAJANJE GH
6. mesec:
Naslednji pregled:

1. mesec:
  -
2. mesec:
 -
3. mesec:
 -
4. mesec:  -
5. mesec:  -
6. mesec:
Naslednji pregled :
4830 g, 54 cm
2. mesec: 6090 g, 62 cm
3. mesec:  -
6. mesec:
Naslednji pregled:
   4700 g, 56 cm 
2. mesec:   5640 g, 60 cm
3. mesec:   6740 g, 63 cm    - UVAJANJE GH
4. mesec:  
7600 g, 66 cm
5. mesec:   7900 g, 68cm
5.5 mesec: 8200g,  69,5cm 
6. mesec:
Naslednji pregled: 
2. mesec: 5900 g, 59 cm
6. mesec:
Naslednji pregled:
   3910g,55,5cm
2. mesec:    -
3. mesec:   4850g,62 cm
4,5 mesec: 5620g,65cm     -PRVI ZOBEK
5. mesec:
   -
6. mesec:   6050g,66,5cm
Naslednji pregled:
5400 g,
2. mesec: 6100 g, 59 cm
3. mesec: 7000 g, 65 cm
4. mesec:    -
5. mesec: 8500g, 69cm        -UVAJANJE GH,PRVI ZOBEK
6. mesec:
Naslednji pregled:
  13.01
2. mesec: 4800g,63cm
3. mesec:   -
4. mesec:   -                            -UVAJANJE GH
5. mesec: 6000g,71cm
6. mesec:
Naslednji pregled: 16.12
  4560 g, 56 cm
2. mesec:  6420 g, 60 cm
3. mesec:  7640 g, 65 cm
4.5 mesec: 9150g,  70cm      -PRVI ZOBEK                     
5. mesec:                              -UVAJANJE GH
6. mesec:
Naslednji pregled:
 14.12
4420 g, 56,5 cm
2. mesec: 5240 g, 58 cm
3. mesec: 5590 g, 60 cm
4. mesec: 6600g, 66cm
5. mesec:  -                            -UVAJANJE GH
6. mesec: 7490g,69cm
Naslednji pregled: 08.03
  3540 g, 53 cm
2. mesec:  4560 g, 55 cm
3. mesec:  5590 g, 60 cm
4.5 mesec: 6680 g, 65cm   
5. mesec:    -                          -UVAJANJE GH
6. mesec:  7490g.67cm
Naslednji pregled:
1. mesec:

3600 g, 51 cm
2. mesec: 
4480 g, 53 cm
3. mesec:  4880 g, 58 cm
4.5 mesec: 5750 g, 61cm     
5. mesec:   -                         -UVAJANJE GH
6. mesec: 6500g, 63,5cm
Naslednji pregled: 19.01
 5600g, 60,5 cm 
2. mesec:   -
3. mesec: 7870g, 67cm
4. mesec:   -                           -UVAJANJE GH ,PRVI ZOBEK
5. mesec:
9100g,70,5cm
6. mesec: 9470g,72cm
Naslednji pregled:  
 4880g, 58 cm  
2. mesec:      -
3,5 mesec:
7200g, 67 cm 
4. mesec:     -
5. mesec:  8190g, 71cm       -PRVI ZOBEK
6. mesec:
Naslednji pregled:  17.12
4360g ,56 cm
2. mesec: 5330g, 59,5 cm
3. mesec: 6590g, 63,5 cm
4. mesec: 7400g, 66cm
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled:  09.12
  -        
2. mesec: 5670g,  59 cm
3. mesec: 6940g,  64cm
4. mesec: 8190g,  70cm
5. mesec:                           -UVAJANJE GH 
6. mesec:
Naslednji pregled:

2. mesec:  4690g,58cm
3. mesec:  5420g,60cm 
4.5 mesec: 6150g,64cm
5. mesec:                           -UVAJANJE GH
6. mesec:
Naslednji pregled:

2. mesec: 5500g, 56cm
3. mesec: 7100G,62cm
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled:
  3880 g, 54 cm 
2. mesec:  5000 g, 56 cm
3,5 mesec: 6000g, 61cm
4,5mesec:  7200g, 65,5 cm   -UVAJANJE GH
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled:  15.12.2009
4500g, 57 cm
2. mesec: 5440g, 62cm
3. mesec: 5720g,63cm
4. mesec: 6480g,  -
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled: 06.12
  4725 g, 55 cm
2. mesec:      -
3. mesec:    6540 g, 62,5 cm
4.5 mesec:  7120 g,   - 
5. mesec:    7400 g, 67cm    -UVAJANJE GH
6. mesec:    8100g, 68cm     -PRVI ZOBEK
Naslednji pregled:  11.03
2. mesec:  4850 g, 56,5 cm
3. mesec:  5630 g, 59,5 cm
4.5 mesec: 6460g, 63cm
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled:
  3900 g, 53 cm
2. mesec:  5050 g, 58,7 cm
3. mesec:  5830 g, 61,2 cm
4.5 mesec: 6520 g, 67 cm
5. mesec:    -                           -UVAJANJE GH
6. mesec:  7200g,71 cm
Naslednji pregled:
   - 
2. mesec: 6140g,61cm
3. mesec: 7070g,63cm         -UVAJANJE GH
4. mesec:   -                     
5. mesec: 7750g,66cm
6. mesec:
Naslednji pregled: 09.12
  4425g, 55cm
2. mesec:  5210g, 60 cm
3. mesec:   -
4.5 mesec: 6390g,65cm 
5. mesec:                             -UVAJANJE GH
6. mesec: 7200g ,67,5cm
Naslednji pregled:

2. mesec: 6887g,64cm
3. mesec: 7660g,65,5cm
4. mesec:  -
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled:
   3940g, 53 cm
2. mesec:      -
3. mesec:   5300g,60cm
4.5 mesec: 5870g,62cm      -UVAJANJE GH
5. mesec:

6. mesec:
Naslednji pregled: 10.12
1. mesec:
   4620g, 55cm
2. mesec: 
  6180g,61cm
3. mesec: 
  7150g,64cm
4.5 mesec: 7930g,66,5cm
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled :15.12
   4255g, 54,5cm
2. mesec:   5400g, 60cm
3,5 mesec: 6280g,62cm
4. mesec:     -                         - UVAJANJE GH
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled:
1. mesec: 
5350g , 59cm
2. mesec:
6500g,  62,5cm
4. mesec:  8170g ,71cm           -UVAJANJE GH
5. mesec:

6. mesec:
Naslednji pregled: 17.12
2. mesec:  -
3. mesec: 7300g,63cm
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled:
 polno doji
1. mesec: 
4530g, 54,5cm
2. mesec:  
5310g, 57,5cm
3. mesec:  
6280g, 60,5cm
4. mesec: 
7150g, 62,5cm
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled
:

NICK         (PDP)     RODILA     PODATKI  
34.10ka     (30.06.)    19.06.     Katja (3400 g, 51 cm)  polno doji
1. mesec:
3920 g, 55 cm 
2. mesec: 5030 g, 60 cm
3. mesec: 5590 g, 64 cm
4. mesec:    -
5. mesec: 6530g, 68cm      -UVAJANJE GH
6. mesec:
Naslednji pregled

5405g, 59 cm
2. mesec:  5995g, 62 cm
3. mesec:  6850g, 66cm
4.5 mesec: 7850g, 69cm    -UVAJANJE GH
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled: 

1. mesec:
  4190g, 54,5cm 
2. mesec: 
 4960g, 57,5cm 
3. mesec: 
6190g, 62cm 
4.5 mesec: 7340g, 67cm 
5. mesec:                            -UVAJANJE GH,PRVI ZOBEK
6. mesec:
Naslednji pregled :

2. mesec: 5240g,59 cm
3. mesec: 6180g,62cm
4. mesec: 6860g,  -               -UVAJANJE GH 4,5m
5. mesec:

6. mesec:
Naslednji pregled: 16.12
4240 g, 52 cm
2. mesec: 5470, 60 cm
3. mesec: 6830g,61cm              
4,5 mesec:8100g,70cm         -UVAJANJE GH
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled:  11.01
4800 g, 56 cm
2. mesec: 6400 g, 59,5 cm
3. mesec: 7700 g, 64,5 cm
4. mesec:   -             -
5. mesec: 8670g, 68,5cm
6. mesec:
Naslednji pregled: 05.01
2. mesec:  5390 g, 59 cm
3. mesec:  6720 g, 62,5 cm 
4. mesec:  7620g,    -
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled: 24.12
2. mesec: 6220 g, 62 cm
3. mesec: 6987g,  64 cm
5. mesec:
6. mesec:
Naslednji pregled:

< Sporočilo je popravil bjondi -- 8.12.2009 22:40:15 >

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 866
8.12.2009 22:36:56   
Tira
IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši

Ja, glede tega cepljenja kroži toliko mailov, da je noro user posted image  In seveda, vsak zagovarja svoje. Jz sem pa nazadnje dobila mail, od nekega slovenskega zdravnika, ki tako dobro razlaga ta cepljenja, da sem začela malo dvomiti o teli negativni propagandi cepljenja user posted image  Bom probala pripeti, če bom znala user posted image

10ka za malega uporabljam olje za dojenčke, ki ima posebno sestavo mašobnih kislin, primerno prav za dojenčke. Sem brala, da morajo zaužiti tudi dovolj maščob, vendar v primerni sestavi oz razmerju med Omega 3 in Omega 6 maščobnimi kislinami. To olje, naj bi baje to zagotavljalo. Dobiš ga pa v Mercatorju na polici z Zdravo prehrano.
Glede kravjega mleka, naj pa ga otrok ne bi pil pred prvim letom, lahko pa ga uporabljamo za kuho. Moj čudni pediater danes je rekel, da lahko mali je navaden jogurt in sveže sire (skuto)... spomnim pa se, da mi je patronažna rekla, da naj bi to lahko jedel po 7. mesecu. No, potem pa vedi, kaj je prav user posted image user posted image

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 867
8.12.2009 22:38:19   
mk8
Aja pa naslednji pregled imamo 19.1. tretje cepljenje. Pa hvala BJONDI, da urejaš seznam user posted image user posted image

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 868
8.12.2009 22:41:39   
bjondi
SEZNAM-upam,da vse štima,ker me je ven vrglo...preverite user posted image ...

user posted image  vsem za mere vaših sončkov...

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 869
8.12.2009 22:43:29   
Tira
Evo, tale mail, vam pošiljam samo v vednost, ker je mani dal malo za misliti...Vem, da je že gora teh mailov in ste tudi tega mogoče že dobile.

Tole je napisal dr. Ivanuša, prej je bil v Krki vodja MFC (medicinsko
farmac. Sektorja), zdaj je predstavnik WHO za Slovenijo.

Dragi prijatelji!
V zadnjih tednih sem dobival v svoj nabiralnik številna e-sporočila
znanih in neznanih oseb, ki so me s svojimi sporočili želeli
prepričati, naj se nikar ne cepim z nevarnim cepivom proti gripi.
Dolgo časa sem jih ignoriral, kakšnemu vsake toliko prijazno
odgovoril, naj ne pretirava, dokler mi sedaj končno ni prekipelo od
tega "gverila marketinga" nasprotnikov cepljenja. Enostavno sem se
naveličal navodil o tem, da naj pijem sirotko ali žganje in naj jem
česen predvsem pa naj postavim čebulo v vsak prostor, ker to
zanesljivo posrka vse viruse in si takoj zdrav oz. sploh ne zboliš.

Zato vsem tem >dobronamernim neumnostim< odgovarjam s tem emailom.
Vi, ki me poznate, veste, da mislim resno in mi prav tako zaupate, da
imam dovolj znanja in informacij, da lahko kompetentno povem svoje
stališče.

Nova gripa H1N1 je nevarna. Zaradi tega, ker gre za nov virus, bo
zaradi nje zbolelo veliko prebivalcev, najbrž vsaj 25 %, verjetno pa
celo več. V državah, kjer je prvi val gripe H1N1 že mimo, je bilo
največ bolnikov v starosti od 5 do 45 let, vendar lahko zboli vsak ne
glede na starost. Prenaša se enako učinkovito, kot siceršnja sezonska
gripa. Morda celo bolje. Ob prejšnjih pandemijah je trajalo pol leta,
da je virus obkrožil svet. Ta virus je to pot opravil v vsega šest
tednih. Prve analize kažejo, da lahko pričakujemo, da od milijon
bolnikov z novo gripo umre 250 do 1250 bolnikov. Nekateri od teh
imajo že druge kronične bolezi, nekateri pa so prej popolnoma zdravi
ljudje. Zakaj? Novi virus gripe ima večjo afiniteto do pljuč, kot
prejšnji virusi gripe. Zaradi tega lahko pri posameznikih povzroči
hudo obliko virusne pljučnice. Ko pride do takšnega razvoja bolezni,
so možnosti zdravljenja dokaj omejene. Ena tretjina bolnikov, ki so
pristali na intenzivni negi, je bila prej povsem zdravih.

Velika je umrljivost pri nosečnicah, otrocih do dveh let, pri debelih
in pri tistih, ki imajo druge pridružene bolezni. Najboljša
preventiva je cepljenje. Cepivo je varno. Lahko povzroči prehodno
bolečino na mestu vboda, bolečine po telesu, blago zvišano telesno
temperaturo. Z novim cepivom so že cepili na milijone ljudi, pa so še
vsi živi. Zaradi nove gripe pa jih je že umrlo na tisoče. Cepivo, ki
je na voljo v Sloveniji, je odobrila Evropska agencija za zdravila.

Pa še o drugih cepljenjih: otroška paraliza je izjemno huda bolezen.
Vprašajte svoje starše, ali se spominjo koga, ki je bolezen imel in
je invalid za vse življenje, ali pa je celo umrl. Takih otrok je
nekoč bilo izjemno veliko. Zahvaljujoč cepljenju, je bolezen skoraj
izkoreninjena (tako kot je uspelo izkoreniniti črne koze).
Izkoreninjenje ni možno zaradi nemogočih pogojev za izvajanje
cepljenja v nekaterih kriznih žariščih v Afriki in na Bližnjem
vzhodu. Če ne bi bilo cepljenja proti otroški paralizi, davici,
oslovskemu kašlju, tetanusu, ošpicam in tuberkulozi, bi vsako leto
umrlo 2.500.000. Ja, umirati bi začeli tudi pri nas, ko bi
precepljenost padla pod določen odstotek.

Toliko o škodljivostih cepljenja. In o njegovih koristih. Vsak lahko
piše neumnosti, pa tudi če ima naziv profesorja in doktorja znanosti.
Vse te znanstvenike pozivam, naj stopijo pred obličje očeta in
matere, katerih otrok je umrl zaradi bolezni, ki bi jo lahko
preprečili s cepljenjem. Hvaležen sem svojim staršem, da so me cepili
ter mi tako omogočili, da sem živ in zdrav. V svetu in pri nas
obstajajo nasprotniki cepljenja, ki žal ne gledajo na problematiko
širše in imajo očitno zelo enostranske informacije oz. ne želijo
videti ničesar drugega, razen tistega kar pritrjuje njihovemu mnenju.

Nekateri kolegi iz držav, kjer še ni cepiva za novo gripo, me
sprašujejo, ali bi lahko kupili v Slovenji cepivo vsaj zase in za
svoje družine. Pri nas pa se delamo norca iz vsega, kar je dobro in
koristno. Verjamemo pa temu, da pomaga, če pijemo žganje in postavimo
čebulo v vsak bivalni prostor, ker menda posrka vse viruse. No,
nekateri drugi predlagajo ribje olje, tretji česen, četrti ...

Samo znanstvenim dokazom nismo pripravljeni verjeti. Zdi se, da mnogi
med nami še zmerom živijo v srednjem veku in bolj verjamejo
čarovnicam kot pa resni znanosti.

Jaz sem se cepil (za tiste, ki me ne poznate - sem zdravnik) in sem
hvaležen sistemu, ki mi je to omogočil. Ostali pa ravnajte po svojem
prepričanju. Virus kroži in vsak dan je manj časa, da se resnično
zaščitite. Poleg cepljenja pa seveda skrbite za splošno higieno in
higieno kašlja. Saj zgibanke o gripi smo prejeli v vse družine,
kajne?

Upam, da bo tudi ta email tako uspešno potoval po Sloveniji in
opozarjal na resnično plat medalje!

Pošljite ga tistim, ki jih imate radi.

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 870
8.12.2009 23:11:20   
MIŠEL09
Dober večer,
imam mal neumno vprašanje, ali se znesek porodniške spremeni po 6.mesecu (sem nekje založla odločbe CSD)?
Tamali pa že tretji dan ima vročino , drugi dan je še zraven bruhal, tretji dan pa je dobil drisko in se ful matram da spravim nekaj tekočine v njega da ne dehidrira, danes pa je še kakal zelene barve, sem klicala njegovega zdravnika in mi je rekel da če se dojiva in če sprejme hrano da ni panike ter naj še počakam dan-dva in če ne bo bolje naj pridem.
Meni pa se ne zdi pametno da cca 5 dni otroku zbijam vročino brez da grem zdravniku oz. da mu vzamejo kri. Kaj ve menite o tem?

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 871
8.12.2009 23:26:44   
10ka
ali se znesek porodniške spremeni po 6.mesecu (sem nekje založla odločbe CSD)?

ne spremeni se

Meni pa se ne zdi pametno da cca 5 dni otroku zbijam vročino brez da grem zdravniku oz. da mu vzamejo kri. Kaj ve menite o tem?

kako visoko vročino? če je čez 38, potem bi šla k zdravniku. če bruha in driska pri 6 mesecih, pa še vročino ima... k zdravniku.

samo jaz sem bolj paničen tip mame, tako da moj nasvet ni ravno objektiven. v zdravstvenem domu me imajo že na posebnem spisku paničnih mam. ko kličem našo pediatrinjo mi vedno rečejo, naj počakam še en dan, če bo kaj boljše. in potem je skoraj vedno boljše.

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 872
9.12.2009 0:00:40   
MIŠEL09
vročino ima okrog 39(v ritki), danes dopoldan je bila celo 39,5

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 873
9.12.2009 7:19:53   
bačko
Jutro!
Najprej vse naj naj za 6 mesecev:user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Meti 21 - Gaj
Kalanteja - Julija
Deja - Danaja Tea
Goldy - Alya

Tira pri nas se je samo mož cepil.Glede skute in jogurtov.Jaz vem da sem Žani dajala prej kot pred enim letom skuto.Sem ji zraven dala še keks in kako sadje in vse skupi spasirala.Samo ne me vprašati koliko je bila stara ampak vem da ni še bila 1 leto.
10ka hvala za informacije.
Midve greva ven tudi v dežju.Samo včeraj je resnično preveč padalo in nisve šle.Drugače pa greva vedno ven.Pri nas je bolj problem megla.Ker smo na barjastem območju je zelo veliko megle in včasih se dvigne šele okoli 12 uri.To je pa Ig.
Mišel tako kot ti je že 10ka napisala.Če ima otrok več kot 3 dni vročino te mora P vzeti.Vsaj tako je pri nas.Lahko pa da bodo zobki ampak daj vseeno še enkrat pokliči P in kar reči da hočeš pripeljati otroka.
No Lora še pančka jaz pa malo gor na RR visim in čakam da se zbudi.Jaz pa naši Lori nič ne bom torte pekla ker nisem ravno spretna kuharica.

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 874
9.12.2009 8:00:30   
Hanuši
Dobro jutro,

najprej user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  vsem današnjim polletnikom in njihovim mamicam. Madoniš vas je velikouser posted image . Je bačko že vse naštela, samo sebe in Loro je pozabila dodat user posted image .

gripa- jaz sem skoraj 100%, da je vse to napihnjeno od farmacevtskih družb. Tudi naš prijatelj je dr. in je bil ves čas zaposlen v Leku, v prodaji in promoviranju, star je 80 let, pa se tut ni šel cepit,hmmm???
Sem pa danes zasledila v Dnevniku, da se v Ameriki že umirja in, da je v tem času umrlo manj ljudi za novo gripo, kot v istem času lanskega leta za navadno gripo. To je sedaj medijsko podprto in napihnjeno. Saj ima tudi stara gripa smrtne žrtve, pa o tem ni nikoli nihče poročal. Tko, da sploh ni panike za delat

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Generacija Beta je prispela
Leto 2025 označuje začetek nove generacije. Preprosto povedano, generacija Beta zajema tiste, ki se bodo rodili med leto...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?