mini86
|
IZVIRNO SPOROČILO: tecka Glede jemanja iz vozička. Jaz sem našega do sedaj vzela ven 3x. Za 2x sem prepričana, da mu je bilo (pre)vroče, žal pa ni bil oblečen tako, da bi ga sredi zime lahko nekaj slekla, pa bi bilo v redu. V soboto ga je pa prestrašil rešilec s sireno, pa veter je pihal, pa nova marela mu ni odgovarjala, pa tašča je bila pametna, da če ona reče bo pač sedel v vozičku. Malo morgen. Mogoče sem ga res "razvadila", ampak res ne vem, v čem je smisel, da otroka pač malo pustiš jokat. Našemu pomagamo, če mu znamo, če ne znamo, ga vzamem vsaj v naročje in ga vsaj tolažim. Mi je pa tašča enkrat poleti rekla, da naš Srečko pa res ne joka. Saj zakaj pa bi? Če je bilo za vse poskrbljeno, ni imel vzroka za jok (pa krčev oz. ostalih težav hb ni bilo). Se strinjam z mnenjem, da otrok z jokom nekaj sporoča in da moramo SLIŠATI. Kakorkoli, mi je pa enkrat ena moja sestra (4x mati in medicinska sestra, torej bolj čuteča od mene) namignila, da je čas, da pa jaz vzamem Srečka v naročje, ko se meni še ni zdelo potrebno. To je bil zame "dokaz" da ga ne "razvajam". No, taka je pač moja izkušnja s tem otrokom. Pa še o izsiljevanju: otrok izsiljuje takrat, ko se zaveda, da s svojim dejanjem doseže neko posledico. Do takrat pa z jokom samo pripovedujejo, da jih nekaj moti oz. si želijo mamine bližine. Menim, da so naši še premajhni za to. No, upam, da bom znala prepoznati tisti čas, ko se bo izsiljevanje začelo. Dostikrat tudi premišljujem o cartanju in nošenju po rokah. Pri nas je ta čas minil, odkar se sam premika, ga moje naročje ne zanima več - razen za tolažbo, ko se kam udari. Jaz sem ga nosila toliko, kot je "zahteval", pa se mi ne zdi, da bi ga s tem kaj "razvadila". No, mogoče imam pa res tako "hvaležnega otroka". ok se strinjam s tabo če ga vzameš v naročje iz takih in drugačnih razlogov..samo kot pravim od kolegice je izsiljeval-in vem da ne prvič in mam zato verjetno to v glavi manna-se opravičujem za tist prej-verjetno sem drugače mislila kot pa napisala.. drugače pa meni (zaenkrat) še ni bilo ga treba jemati iz vozička.. js ga tud ne pustim jokat..ok jamrat ko kaj delam ja ampak da bi ga namenoma pustila jokat da se kaj nauči iz tega-kao trda roka tud js ne.. men moji skos govorijo da je razvajen-predvsem moja mami..ampak res se mi ne zdi da bi bil..lepo se sam igra, zamoti v vozičku, je res ful pridn-to pa k se k men stisne in če noče bit pr drugmu pa SORI MAMI to zame ni razvajenost..aja pa še pravi da nama bo zlo hudo ko bo treba v vrtec..jbg pa bo-tud to bomo prežvel iz solzami al pa brez.. ji pa seveda vsakič povem da ni razvajen in da je samo fouš k se ni ona stiskala tok z mano in sestro pa je pol debata hitr zaključena..seveda s tem ona niti jaz ne misliva nič slabega sj zato smo na porodniški da smo jim na voljo-pa tud če sm/smo jih razvadla-ja HB da smo jih gdo jih bo pa če ne mi..seveda razvajenost mislm v mejah normale ok mal zafilozofirala-pa bi še sam vm bom prhranla