tecka -> RE: Junijski sončki 2009 2.del (16.3.2010 9:02:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 a se kera spozna kej na ebay..zanima me kok je kej poštnine.. Evo, Mini, si bom vzela par minut zate in ebay. Lahko odpreš stran www.ebay.com in iščeš svoj izdelek, vendar je meni ljubše, če gledam posamezne države. Za primer bom dala Veliko Britanijo, predvidevam, da ti je angleščina najbližja. V vrstico za iskanje sem dala "smoby tricycle" in dobila en izdelek: http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=smoby+tricycle&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1313&_odkw=smoby&_osacat=0 Pri opisu izdelka vidiš napis "buy it now". Obstajajo tudi izdelki, ki so na dražbi - ponavadi so to rabljeni - in takrat moraš ponudit svojo ceno. Nekatere spletne prodajalne že imajo napisano ceno dostave (postage cost), večinoma jih je treba pa kar vprašat. Če klikneš na ime izdelka, dobiš http://cgi.ebay.co.uk/BERCHET-SMOBY-BABY-DRIVER-CHILD-TRICYCLE-STROLLER_W0QQitemZ300401649720QQcmdZViewItemQQptZUK_Toys_Games_Outdoor_Toys_Bikes_Ride_Ons_LE?hash=item45f1556838 Pod slikami izdelka imaš 2 zavihka - "description" in "postage and payment" Konkretno za ta izdelek je definirano, da ga pošiljajo samo v UK. Tudi pri spletnih trgovinah je včasih tako. Takrat ne vržeš puške v koruzo, ampak kontaktiraš prodajalca in vprašaš če bi dostavil tudi v Slovenijo in da seveda ti plačaš poštnino. Plačilo: skoraj vse trgovine imajo možnost plačila s Pay pal-om. To je nekakšen posrednik pri plačevanju, ki te ne stane nič. Je nekakšna "spletna banka", ki ji samo 1x zaupaš številko tvoje kreditne kartice, nato pa pri izpisku iz banke dobiš geslo za plačevanje. Če se odločiš za nakup, pay palu naložiš naj plača in prodajalec dobi denar ne da bi videl tvoje podatke. Pay pal je tudi hitrejši. Prodajalec takoj vidi, da je denar nakazan, medtem ko pri plačevanju s kreditnimi karticami ali preko nakazila kar traja, da prodajalec dobi izpisek. Itak pa ti blago pošlje šele po prejemu denarja. Evo, dam ti še en link do ebayeve spletne trgovine, ki blago dostavlja tudi v Slovenijo in kjer je navedena tudi poštnina: http://stores.shop.ebay.de/Toys-Spiel-und-Baby-Fachmarkt__W0QQ_scZ1QQ_sidZ76312672QQ_sopZ3QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em14?_pgn=7 Poštnina: je zelo različna in nima praktično nič skupnega s težo izdelka. Na britanski strani imam večkrat občutek, da so nekateri izdelki (gledala el. varuške) smešno poceni, potem pa nabijejo tako poštnino, da se ne splača več kupit. V vsakem primeru je pa treba preveriti poštnino, preden se odločiš za nakup. Pa še tvoj tricikel. Malo sem pogledala po nemškem, angleškem in francoskem ebayu. Največ možnosti imaš, da ga najdeš na francoskem, ker je firma francoska, ampak iz Francije težko dobiš stvari v Slovenijo. Pa še to: največ zadetkov sem dobila, če sem v iskalnik vtipkala "Smoby" kot ime firme. Evo, tako na kratko. Malo znam tudi francosko in ti lahko kaj pomagam. Če rabiš še kaj, pa vprašaj. Aja, pa če želiš kaj kupit, se moraš registrirati tudi na ebayu. Potem pa ti kot kupec ocenjuješ prodajalca, prodajalec pa oceni tebe in včasih se tudi po oceni prodajalca odločiš ali boš nekaj kupil ali ne. Pri nas imamo eno prijavo za ebay in če bi se odločila za enkratni nakup, ti lahko priskočim na pomoč.
|
|
|
|