Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 11:12:54
|
|
|
|
bačko
|
Tudi jaz bom mogla z vozičkom po Žano ker nimam zimskih gum.Dobro da ni tako daleč.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 11:48:20
|
|
|
|
manna
|
živjo Ja mi se še držimo, se pa počutim kot Doroteja v Kansas-u Fejst piha ja, menda do 180km/h ali celo 200. Notri je pa toplo, samo okrog vogalov žvižga. Pa vsake tolk se sliši ropot - upam da ne raznaša kakšne kante za smeti po ulici! Menda pouka danes ni, pa vrtec je menda tudi zaprt. Nevem kam so starši dali svoje tamalčke Manca spi, jaz pa pečem jabolčno pecivo - brez jajc in mleka, da bo tudi ona papala...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 12:06:58
|
|
|
|
MONY25
|
manna- upam, da nau hudga... pr nas tud fuuuul piha, snega mamo spet za odvoz-smo mogl že kidat , tamau spi (upam, da bo tok dolg k včeri), js pa mal na netu visim in se bašem s smokiji (mislm, da bo na konc ostala sam prazna vrečka) ...
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 12:13:38
|
|
|
|
mini86
|
dobr da sva šla takoj zjutri v pikapolonco in po zelenjavo.. sj ne da sm puzabla v pikapolonci kupt une nastavke za magični lonček k je star obarvan midva sva pa glih pojedla..no marcel je..jedu je makarončije in skor use zmazu..se mi pa ZDI da ma mau nabrekl tm k nj bi bli zobki..MOGOČE pa bo kej v bližni prihodnosti no odštevanje-še en dan do gastro
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 12:54:45
|
|
|
|
bačko
|
Manna resnično upam da vam kaj ne poškoduje.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 12:55:09
|
|
|
|
Tira
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 7l donata al 7 dcl...veš kok je to 7 l-to te raznese pa drisko maš do grla.. ne nč donata samo 8 h prej ne smem nč jest mam pa ob 18h ta trgovinca je v centru v stari ljubljani..zakaj pa nebi naročila preko neta..a zarad materiala al kako.. a ni tko da naj nebi mel čez dan več mleka..ne vem no Ne, 6 do 7litrov ga je mogel popiti, preden je šel. Vem, ker je bil kar revež, ko je to pil. V bistvu je bil skoz na WC Tako, da je tja prišel res čist prazen. Glede čeveljčkov sem mnenja, da jih mora mali probat... zato jih nočem prek neta. Itak pa imava še čas, ker Marcel še ne kaže nobenih znakov hoje ali kej podobnega Danes sva imela posvetovalnico in spet ni bilo najine P, je bil spet en starejši P Imava pa res smolo! Tako, da nisva izvedela glede čeveljčkov nič, ker mi sploh ni odgovoril na to vprašanje. Rekel je, da bi lahko že kravje mleko, ampak zmešano z vodo 2:1. Pogledal mu je zobke, ravnotežje, poslušal srček, pregedal lulčka in jajčka. To je pa tud vse. Aja, pa kri in vodo sva dala. Za seznam (št. 14) pri 9. mesecih 77 cm, 10780g in obseg glave 46,5 cm. Vse najboljše slavljenkama July in Bačko in vsem obmesečnikom Govorite o snegu, pri nas ga ni nič HB, sedajle sije sonček in tudi piha ne
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 12:58:05
|
|
|
|
Janci F
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tira IZVIRNO SPOROČILO: mini86 7l donata al 7 dcl...veš kok je to 7 l-to te raznese pa drisko maš do grla.. ne nč donata samo 8 h prej ne smem nč jest mam pa ob 18h ta trgovinca je v centru v stari ljubljani..zakaj pa nebi naročila preko neta..a zarad materiala al kako.. a ni tko da naj nebi mel čez dan več mleka..ne vem no Ne, 6 do 7litrov ga je mogel popiti, preden je šel. Vem, ker je bil kar revež, ko je to pil. V bistvu je bil skoz na WC Tako, da je tja prišel res čist prazen. Glede čeveljčkov sem mnenja, da jih mora mali probat... zato jih nočem prek neta. Itak pa imava še čas, ker Marcel še ne kaže nobenih znakov hoje ali kej podobnega Danes sva imela posvetovalnico in spet ni bilo najine P, je bil spet en starejši P Imava pa res smolo! Tako, da nisva izvedela glede čeveljčkov nič, ker mi sploh ni odgovoril na to vprašanje. Rekel je, da bi lahko že kravje mleko, ampak zmešano z vodo 2:1. Pogledal mu je zobke, ravnotežje, poslušal srček, pregedal lulčka in jajčka. To je pa tud vse. Aja, pa kri in vodo sva dala. Za seznam (št. 14) pri 9. mesecih 77 cm, 10780g in obseg glave 46,5 cm. Vse najboljše slavljenkama July in Bačko in vsem obmesečnikom Govorite o snegu, pri nas ga ni nič HB, sedajle sije sonček in tudi piha ne ¸ Jaz sem delala gastro par let nazaj, pa ni bilo potrebno nič donata piti, samo tešč sem morala bit. Se pa popolnoma strinjam, da to res ni kaj preveč prijeten pregled. Donat pa vem, da morajo pit za pregled črevesja in ne gastroskopijo - vsaj tako sem jaz slišala.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 13:48:31
|
|
|
|
lenika
|
IZVIRNO SPOROČILO: MONY25 bačko in July08: HAPPY B-DAY!!! vse najlepš in lepo praznujta... pa čestitke Gaju, Juliji, Danaji Tei, Lori in Alji za 9 mesecev (ufff, jih pa je dons) Se podpišem.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 14:04:15
|
|
|
|
bačko
|
No ne bo mi treba ven.Bo šla moja sestra po Žano v vrtec. Hvala bogu!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 14:23:56
|
|
|
|
Ovnica78
|
Ojla vsem! Se že dolgo nisem oglasila. Mi kar nekako zmanjka časa še za RR. Kolikor sem malo preletela vidim, da je večina junijčkov že kar mobilnih. Bravo !!! No moja Iva je med tistimi bolj ta lenimi. Ona samo sedi, premika se samo tako, da se po ritki tiši nazaj (po parketu). Če pade na trebuh se začne jokat, ji sploh ne paše. Na noge se sploh ne postavlja, sploh nima interesa. Tin je bil čisto drugačen, njega je bilo tak čas že vsepovsod polno. Pa se ne sekiram preveč, saj vem, da pač vsak ob svojem času. Sem pa razmišljala, da bi jo dala v hojico. Pri Tinu sem bila proti njej in ga tudi nikoli nisem dala vanjo. Zdaj pa mislim, da bi pa Ivi mogoče koristila, da bi dobila mogoče malo več interesa za hojo. Kaj pa vem Lep dan še naprej vsem skupaj, pa se še kaj beremo.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 14:53:33
|
|
|
|
manna
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ovnica78 No moja Iva je med tistimi bolj ta lenimi. Ona samo sedi, premika se samo tako, da se po ritki tiši nazaj (po parketu). Če pade na trebuh se začne jokat, ji sploh ne paše. Na noge se sploh ne postavlja, sploh nima interesa. Zanimivo, naša Manca pa sploh noče biti drugače kot na trebuhu! Če jo posedem (sicer jo zadnje čase ne posedam) se zvali nazaj na trebušček in pase kravce po cel dan. Pa vmes se seveda odplazi par metrov v vse smeri.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 14:57:49
|
|
|
|
manna
|
Glede čeveljčkov moram rečt da se stirnjam, da jih zaenkrat nima smisla kupovat za Manco. Vprašanje kdaj bo shodila (pediatrinja pravi da lahko pričakujemo da bo okrog 14.meseca), tako da sploh nevem katero številko bi, niti kateri model. Kajti ko bo pošteno hodila, bo verjetno že jesen, ko se bo pa poleti še učila, bo pa rajši bosa. Edin če bi kakšne čeveljčke tko za včasih... Nevem, bom še vidla. Kdaj boste pa naročale?
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 15:10:20
|
|
|
|
NatyTaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 v 8 mesecih ga je vidu 3x..enkrat k smo bli tm k je biu star 14 dni pa pol še dvakrat za 35 sekund..to je to..ma bo že.. AH ja, Hudič, ko si staršev ne moreš zbirat! Kar maš, maš! Kaj je lahko pa še bolj žalostno od tega.... to, da se moja mat name jezi (btw nimam pojma zakaj točno) in Urbana sploh še ni vidla!! Pa žvi par km stran.... Jeb... ga!! Tak to je. Vedeževalke...no ja! Po moje kje zarad česa takega naša mat z mano ne govori, tak da jaz jih preklinjam (vedeževalke pa to) Sam dnar ponavad vlečejo...Sicer pa kakor ti paše. Mony - naš spi na trebuščku od kar sam obrača glavco, pa ni nič narobe! So tak luštni, ko tisto rito v luftu držijo, ko spijo. S temi čeveljčki se pa date opravka! Naš bo po moje tudi imel na pregledu manj kg, kot pri prejšnjem. Namreč nič noče jest (zobki, prehlad) pa miga neutrudno non stop!! Se mu že kr konkretno pozna se mi zdi na teži. Mini - kako čez dan nič več mleka? Naš je bolj kot ne še skoz na joški - parkrat na dan... Po moje bolj kako komu paše. Mojsonček - duracel zajčki! Dobra primerjava! Sem se nasmejala. Lisca - takle je bil odziv našga malega, ko je tako veliko vodo videl! Se me je ful oklenil in v jok. Pa smo drugi dan probali, je blo pa ok. Pa v fredov obroč smo ga dali da je imel občutek varnosti. Bjondi - še en odvisnik od joške, tak da smo že vsaj trije! Bačko in July in vsi 9-mesečki vse naj naj tudi od mene!! (sorry, že dva dni pišem tale post pa ni točno na rok! ) Manna - a je res tako hudo pri vas z vremenom? je moj tam dol službeno, pa me kr mal skrbi... Evo, pa mi je uspelo nekaj napisat...se mi pa Urban že kake par minut tule pod nogami mota, pa vzdiguje pa spušča pa ...uh, nič ne morem zraven njega naredit. Je pa res, da je prej skor dve uri spal, tako, da je zdaj akcija na polno... Se pišemo
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 15:29:59
|
|
|
|
MONY25
|
js bom pa znorela na FB-ju sm pobrala en virus! in se ga sploh ne da tko zrihtat, kot ostale viruse! bo treba sistem na novo naložit, ker je kao ta virus pršu v register računalnika (upam, da sm si prov zapomnla-mi je kolega reku, k ma isti problem). sm dobila en link od enga kolega in sm kliknla na ta link in ni blo nč!tm gor je bil pa tale virus! in kaj je blo pol? je kr samo od sebe poslal čist popolnoma vsem mojim prijateljem (js nism nč pošiljala!) tko da se fuuuuuul hitr širi! vsi neki norjo zarad tega-jih ma ful te probleme...šteka mi pa vse skp! 2 uri sm se matrala, da bi kle to napisala, pa me sploh ni hotl povezat-no, pol sm se pa spomnla, da bi lahko mal ponovno zagnala komp , no zdj mi je pa uspel-sam za kok časa... tko da če dobite kkšn link za youtube GA NE ODPIRAJTE, ker gre za virus!!!
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 15:57:07
|
|
|
|
10ka
|
evo, jaz tudi že par dni pišem tale post. VSE NAJBOLJŠE JULY IN BAČKO!!! Lepo praznujta naši punci spita zdaj v svoji sobi in so noči res mirne. razen danes ponoči, ko se je naenkrat iz dnevne sobe začel dreti ta neumni pametni pes: NOGA; RUMENA NOGA! no pri tej rumeni nogi je vztrajal toliko časa, da sem mogla vstati in ga izklopiti... očitno se mu je kontakt na rumeni nogi pokvaril . zjutraj sta bili punci zbujeni že ob 6.30; katja je prepevala "DADADA", tjaša pa kričala "glej mami, mlavljice!!!". kljub vsem naravnim sredstvom, ki sem jih potrosila po njuni sobi (limonin sok, pecilni prašek, cimet...) so mravljice našle pot do mojih punčk in jih navsezgodaj razveselile s sprehodom po ograji posteljic zato sem na poti v vrtec nabavila še nek okolju prijazen insekticit. plazenje v otroški sobi pa do za nekaj časa prepovedano... katjo je med mojim izhodom čuval očka, vendar mu je ubogi lačni otrok zgrizel pol mikrofona na slušalkah. zdaj se že cel dan nekam čudno napenja, sem ji dala kar en slivov sok za spit. upam, da bo ok... vrtec - danes mi vloge še niso hoteli sprejeti, ker imajo jutri še en sestanek glede logistike. s katjo sva šli na govorilne ure k tjašini vzgojiteljici in sem se ob tem ustavila še na upravi vrtca. katja je med govorilnimi urami neskončno uživala, ker je bila cela telovadnica otroškega vrtca samo njena. eno uro je šibala gor in dol in mi ob odhodu zaspala že v slingu. manna - držim pesti da vas ne odpihe, pa da imate dobro zavarovalnico mini - vso srečo jutri...
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 16:29:27
|
|
|
|
mini86
|
Mini - kako čez dan nič več mleka? Naš je bolj kot ne še skoz na joški - parkrat na dan... Po moje bolj kako komu paše. ma ne najdem zdj unga članka..sj ga nism neki natančno brala samo pač vem da je pisal da po 8 mesecu naj bi imel otroček čez dan samo GH.. no ampak kokr si rekla-kokr komu paše..tud mi bi se še dojil za večerjo samo mi tamau enostavno skor nč ni pojedu k ga je vse drugo bl zanimal in sm bla nekak prsiljena mu dt une kašice-to pa vse poje..verjetno je biu ta člank spet še ena "pametna" smernica pri hranjenju.. čeveljčki-manna sj to ni mišln da bomo zdj pa kuple čevelčke za hodt z nevem kakšnim podplatom.te pedipedke so nekak bolj copatki kokr čevekljči pa še primerni so pač za prve korake..mislm da maja še ne bo dovolj toplo da bi bli bosi-no predvidevam, tko mu daš pa pač te čevelčke gor..no pč vsak po svoje.. natytaja-glede vedeževalk..ja jih imaš malo moreje..samo je pa razlika če ti kr neki govori al pa če ti pove za preteklost in zadane in pa da ti pove rečmo stvari k niso pogoste in se tičejo samo tebe in tvoje familije..k tisti k js hodm pač vem da zmore neki več..je pa seveda od usazga posameznika odvisn al verjame v to al pa ne.. 10ka-hvala za srečo-jo bom potrebovala..drgač pa tira pomoje js ne bom jutr rabla nobenga donata da bom bla skos na wc-ju
< Sporočilo je popravil mini86 -- 9.3.2010 16:30:37 >
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 18:14:27
|
|
|
|
Goldy
|
bačko in July08 - čestitke še z moje strani! Vse nartabolš! In seveda čestitke Gaju, Juliji, Danaji Tei, Lori in Alji za 9 mesecev! Tale 9.6. je bil pa res dan za rojevanje!
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 18:56:49
|
|
|
|
tecka
|
July - imaš prednost, ker si starejša - vse najboljše za rojstni dan Bačko - tudi tebi vse najboljše za rojstni dan
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 19:11:25
|
|
|
|
Tira
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F Jaz sem delala gastro par let nazaj, pa ni bilo potrebno nič donata piti, samo tešč sem morala bit. Se pa popolnoma strinjam, da to res ni kaj preveč prijeten pregled. Donat pa vem, da morajo pit za pregled črevesja in ne gastroskopijo - vsaj tako sem jaz slišala. Ups, res je imel pregled črevesja sem prav mami vprašala in je res tako. Joj, kakšno vreme napovedujejo... upam, da pri nas ne bo snega, ker sem ga že prov sita letos.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 19:30:13
|
|
|
|
tecka
|
Evo, punce, zdaj pa še jaz malo pokramljam, ko je Srečko končno zaspal. Še sreča, da imamo jutri posvetovalnico in upam, da mi dajo tam kakšen nasvet. Vročine je imel včeraj in danes max 37.1, ampak danes so se mu spustile ene pike po celem telesu. Danes je bil dan obup od obupa - slabo je jedel, slabo spal čez dan, še naročje ni bilo dovolj dobro in se je kar nekaj zvijal in hotel drugam. In smo se cel ljubi dan samo prekladali "nekam drugam", kjer pa ni bilo nič boljše in se je bilo treba prestaviti drugam. Me pa zanima, kako pogosto ponujate hrano bolnim otrokom? Jaz se kar ne znajdem v vsej tej sitnobi. Danes sem mu ponujala hrano na približno 2 uri, pa ni bilo prav. Ampak če je zdrav še nekako vidim, kdaj je lačen, zdaj je pa siten ves čas in kar probavam, če bi mogoče pa kaj pojedel. Pa seveda ne poje "nič" - še največ je pojedel zvečer kašice iz 90 ml mleka, za lahko noč pa je spil 60! ml mleka. Se že vidim, kako bomo ponoči pripravljali vsaj 3 flaše mleka (po 120 ml ). Tiste, ki gledate razočarane gospodinje: naj vas opozorim, da so na sporedu danes - dva dela skupaj. Jih ne mislim gledat, ker ne bom zdržala pokonci niti do začetka ob 22.15 - zjutraj se je Srečko preselil v najino posteljo malo čez 4 in je ob božanju "spal" do 5h zjutraj. Evo mene, packa nemarna, če ne bi imeli jutri posvetovalnice, se tudi stuširala ne bi.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 19:35:21
|
|
|
|
*alina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tecka July - imaš prednost, ker si starejša - vse najboljše za rojstni dan Bačko - tudi tebi vse najboljše za rojstni dan JULY IN BAČKO še čestitke iz moje strani
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 20:06:40
|
|
|
|
princ_princeska
|
Čer Najprej vse najboljše slavljenkam Mi smo pa imeli včeraj posvetovalnico (pri devetih mesecih)....bilo je vse BP:) Za seznam: 9 mesecev-velika 75,5, težka 9330....naslednji pregled 4.6.2010 (jojoj...to bo ja stara že leto in dva dni...madonca kako gre čas) pozdravčke vsem
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 20:28:48
|
|
|
|
manna
|
mini86, aha s temi čeveljčki je tko mišljeno...jaz sem pa cele doktorate o hoji delala.. No, za spomladi in poleti bi pa morda le ene nabavila tudi jaz. Pa eno pentljico za v laske. Tko da - ko boste naročale, me spomnite, oz. se mormo zmenit! Pa sreeeečnooo jutri! Glede vedeževalk moram rečt da jim nisem verjela nič oz. sem bla od zmeraj skeptična do teh stvari, ampak me je pa doletela nenavadna izkušnja ko sem bila v Peru-ju v začetku leta 2008: kolegica je šla k vedeževalki, jaz pa sem sedela in čakala malo stran od njiju. Nič nisem spregovorila, nič povedala o sebi, skratka samo tam sem sedela. Pa se na koncu obrne ta vedeževalka k meni in mi reče, da bom jaz še istega leta zanosila. Jaz pa sem samo debelo gledala. In je imela prav...pa takrat nisva še nič delala na tem oz.planirala. Mala princeska; bomo glasovali! Naty-taja, grooooozno da ni videla še vnučka tvoja mama?!?! Žalostno! Je blo pa res kaj hudo narobe? tecka, se mi smilite s tem prekladanjem... pa verjetno je bil tudi naveličan, ko ne morete nikamor ven? Upam da bo kmalu boljše! Tole z nenehno sitnobo in ponujanjem hrane mi je pa znano. Ampak v bistvu pri nas se bolje obnese če nič ne ponujam in se držim ur. Pa še to; naša ima veliko večji apetit popoldne kot dopoldne in zjutraj. Mogoče ti bo to kaj v pomoč.. Naša je pa danes tako lepo zaspančkala da kar ne morem verjet. Popila je 150ml (!!!), potem se je malo prekladala po postelji, se ene desetkrat obrnila s hrbta nazaj na trebuh in obratno, nato pa zaspala na trebuščku, ritko pa v zrak. Potem sem jo samo prestavila v njeno postlejico. Oh upam da bo vnaprej tudi tako... Ja, drugač pa, na TV čist točno opisujejo naše vreme; pihanje se stopnjuje. Obupno je! Upam da bo noč OK.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 2.del 9.3.2010 21:43:46
|
|
|
|
fragola
|
July in bačko vse najboljše!!!
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?