miapia -> RE: endometrioza - dieta (8.11.2009 9:41:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravljene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Malo sem brala na netu o dieti, ki naj bi pomagala pri endometriozi. Rada bi slišala od tistih, ki so se diete držale, ali je kaj na tem? Meni so end.že nekajkrat kirurško odstranili,vendar se mi ponavlja. Zdaj bi pa rada poskusila s prehrano, zato prosim tiste, ki ste to poskusile, da na kratko napišete kaj res ni dobro jesti, kaj je pa priporočljivo. Vaših odgovorov bom zelo vesela. Hvala. Krivec težav z neplodnostjo je presnovno-črevesni zajedavec (največkrat kandidoza), ki povzroča kislost celega telesa, obenem pa najbolj prizadene prav črevesje, kar med drugim poraja tudi endometriozo ... vendar je endometrioza le ena od možnih posledic vse hujše kislosti (acidoznosti) telesa. S hrano/načinom prehranjevanja lahko telo zelo dobro razkisaš, o tem pa si preberi več na netu. Je pa prehranjevanje za človeka, ki še nikoli ni imel težav, zelo težko, saj se moraš odpovedati sladkorjem, sladilom, beli moki, produktom predvsem bele moke (testenine), sadju (ker vsebuje ogromno sladkorja), mlečnim izdelkom in mleku, kofeinu (kava, določeni čaji, napitki), alkoholu, kvasu, cigaretam...
|
|
|
|