kožica na lulčiju??? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

jaja -> kožica na lulčiju??? (15.6.2005 20:22:54)

Naš mali je star 4,5 leta. Na lulčiju se mu del kožice še vedno drži (se ne loči od korena) in bomo morali v bolnico, da to odrežejo oz. ločijo. Ali ima katera izkušnje s tem? Od vsega začetka nam samim to ni ratal (po vseh mukah in stokih). Prosim za informacije...

Jaja

Anonimen -> kožica na lulčiju??? (15.6.2005 21:34:45)

Se mi zdi, da počakajo do šestega leta. Če ne gre, operirajo.

Janeja -> kožica na lulčiju??? (15.6.2005 21:59:54)

Splišni, operirajo lahko že prej. Midva z Janom sva imela že datum za operacijo pri 2 letih in pol, pa si je sam tri dni pred tem kožico potegnil dol. :bravo: Na pregledu pa je dr. rekel, da to samo ne bo šlo ... samo res ne, z Janovo pomočjo pa - po besedah drugega dr. - zelo strokovno in lepo :)-:)-:)-

Je šel pa moj nečak na to operacijo lani, pa niti dve leti še ni bil star. Menda ni bilo tako hudo in že naslednji dan greš lahko domov.

Anonimen -> kožica na lulčiju??? (15.6.2005 22:01:33)

Ja, no, Janeja, zelo lep primer, kako bi lahko čisto brez veze zelo matrali otroka. Groza!

Janeja -> kožica na lulčiju??? (15.6.2005 22:14:45)

Ja, tud jaz ne vem zakaj se tolk hitro odločijo za operacijo. Mogoče pa ni povsod tako kot v Celju?! :zmeden2:

Mi smo se u glavnem temu izognili. Hvala mojemu Janu, ki je bil tako vztrajen. :)-

ajis -> kožica na lulčiju??? (15.6.2005 22:39:11)

Sveže info. iz Ljubljane, izpred 2 tednov.
Postopek v operacijski traja 45 min., vendar od čakanja na poseg v postelji do treh ur po posegu obsega kar cel, naporen dan.Lačen dan.
Po posegu je vse tri fantke v sobi začelo noro boleti,in so jim dali zdravilo po cevki v rokico. Po posegu morajo čez uro ali dve lulat, kar je tudi boleče.
Nam so največ preglavic delali povoji, ki so se prilepili na rano, in niso hoteli dol. Za enega smo sedeli dobro uro v banji od kamilic, da je lahko mož počasi potegnil povoj, seveda bi vsak od naju takrat potreboval še en par rok, da bi lahko prišel do povoja ob otepajočem se otroku.
Po enem tednu je bil pregled-3 min. samo, da pogleda.
Danes smo še vedno brez spodnjih hlač, saj jih mali noče, ker se boji, da se mu bo vse spet zlepilo.
Rana še ni zaceljena, šivi še niso odpadli.
Aha, v veliko pomoč proti bolečinam so svečke, ki ti jih dajo za domov.
Vse naj, Sija

mojcapr -> kožica na lulčiju??? (16.6.2005 8:09:08)

Moja Gašper je bil operiran pri treh letih. Bilo je kar hudo. Zjutraj smo šli v bolnico in seveda tešč od polnoči naprej. Operiran je bil tam okrog 9h. Nato smo bili v bolnici do 15 ure, da se je polulal in da ga je pregledal zdravnik. Nato pa doma borba za obkladke. Nudisti smo bili skoraj cel teden, saj se mi ni pustil oblečt. Po treh tednih je bil lulček zaceljen. Prej pa je bilo videti kot pečena hrenovka.
Kolegicin tamal ni mel tolk bolečin.
Drugače pa če je potrebna operacija čim prej, ker se bo manj spominjal in ga tudi lažje obvaduješ.
Moj mož je bil opreriran pri 6 letih in pravi da je bilo peklensko, saj se vsega spomni.

janja -> kožica na lulčiju??? (16.6.2005 8:37:11)

ajis...veš, da se v lekarni lahko kupijo gazice , ki se ne primejo na rano.

jaja -> kožica na lulčiju??? (16.6.2005 11:03:50)

Hvala za odgovore, pa mi povejte zakaj samo del kožice ni šlo dol ostalo pa? A smo to sami krivi? Jaz pa tudi nimam srca, da bi mu na silo zvlekla kožico.

še enkrat hvala in LP Jaja

Anonimen -> kožica na lulčiju??? (16.6.2005 13:42:15)

Pač izgleda, da je na enem koncu kožica priraščena. Tudi Tibor je imel tako, pa so nas poslali k urologu (pri dobrem letu) in mu je kožico na silo na hitro potegnil navzdol. Meni je bilo že tisto grozno, ampak v primerjavi z operacijo ni bilo nič.

Stran: [1]