chezAnA -> RE: odnos do stvari (7.11.2009 15:08:02)
|
živjo! Kaj narediti sedaj, ko te prosi, se boš morala sama odločiti, v vsakem primeru pa malo počakaj, preden jih (če jih boš) vrneš, da si sama ne izbiješ avtoritete. Si le rekla, da jih ne bo več. Hotela sem ti povedati nekaj drugega. Tako majhen otrok ni sposoben imeti toliko igrač in za njih lepo skrbeti, jih pospravljati. Jaz sem pri naših igrače sortirala na kupe (duplo kocke, avti, lesene igračke, knjigice, glasbila), na vsakem kupu pustila recimo 10 kosov, nato pa jih ločeno pospravila, vsakega v svoj predal/škatlo. Ko smo se nato igrali, sem videla, kakšna je situacija. Kock je bilo premalo, zato sem jih nekaj dodala, avtov pa preveč in sem jih vzela. Veš kaj se je zgodilo? Sinko je začel z veseljem sodelovati pri pospravljanju, ker se med pospravljanjem ni naveličal. Ko smo skupaj pospravili tistih osem avtov, je lahko vzel kocke, če je hotel knjigico, pa je moral pospraviti kocke. Vsebino predalov vsake toliko časa zamenjamo in to je to. Morda ti naša izkušnja pomaga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|