Pazte pri dohodnini (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

GoYa -> Pazte pri dohodnini (15.6.2005 17:58:25)

Danes sem dobila odmero dohodnine in položnico za plačat :grrr::grrr: Pa sem si sama računala in bi morala dobiti kar nekaj nazaj. Pol pa vidim, da mi niso upoštevali olajšave zaradi pokojninskega načrta. Matr so mi dvignili pritisk. Sem takoj šibala na davčno in dala pritožbo. Je videla, da so res naredili napako. So POZABILI vpisat v program. HALO !!! Buh vari, da bi jaz kaj pozabila. Bi bila takoj kazen.

Hočem rečt, da preverite, ko dobite odmero. Ljudje pač delamo napake, zato še ene učke ne bojo odveč.

Pa upam, da vas čim več dobi nazaj $$$$$$$$$$

Spark -> Pazte pri dohodnini (15.6.2005 18:48:08)

Full so šlampasti:hudicek:. Meni pa niso upoštevali otroka. No ja, sej je res samo za december ampak se mi pozna, da mal manj plačam.Ko sem jih klicala da preverim, če se decemberski novorojenčki sploh upoštevajo, je nekaj pogledala in mi rekla da davčna številka od moje Eme ni bila uredu. Da ni prijela. In da so dali mojo vlogo na čakanje. Odločbo so pa kar poslali, brez da bi mi otroka v olajšavi upoštevali. HALOOOO!:grrr: Pa sej si nisem sama izmislila njene davčne številke. Ampak so mi jo oni dali. Zdej moram pa plačat položnico, dati pritožbo in čakat da mi vrnejo denar.

Lp

Spark -> Pazte pri dohodnini (15.6.2005 19:26:12)

Blagor tebi.:bravo: Pa fajn zapravlji.:)-

Pia73 -> Pazte pri dohodnini (15.6.2005 20:24:12)

Ne vem, če veste a sedaj leto ali dve velja oz. je mislim, da bilo sprejeto kot dopolnilo k zakonu, da se imaš tudi ti pravico zmotit. Včasih to ni bilo mogoče. Jaz sem to dopolnilo že koristila in sicer lani. Pa se nisem zmotila le nagrado, ki jo je dobil sin in sem vpisala k sebi kot njegov dohodek in dobila sem za plačat 23.000 SIT, mogla pa bi dobiti cca 7.000 SIT nazaj. Potem pa sem lahko vložila še eno dohodnino posebej za sina in to avgusta (star je bil 3 leta) in sem potem dobila nazaj več kot 30.000 SIT. Samo tistih 23.000 SIT pa sem mogla plačat.

Vedno je potrebno preverit, če je odmera drugačna kot smo si izračunali.

Anitka -> Pazte pri dohodnini (15.6.2005 21:14:15)

Hej!

Meni so pa dali 1 sit več kot sem si izračunala.:)-:)-

Je pa res, da moraš biti dandanes zelo pozoren, saj se "radi" zmotijo.

Stran: [1]