Kje hranite kruh (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Šaki -> Kje hranite kruh (6.11.2009 8:44:33)

da se prehitro "ne pokvari", ne splesni v skrajni sili??

špelin@ -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 8:46:24)

V posodi od Tupperware, ki jo imam že 10 let. Samo vseeno po nekaj dneh splesni, če mu vsak dan ne rečemo "dobro jutro" in "dober večer" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Šaki -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 9:05:06)

kje pa dobiti in pogledat to posodo ,a imaš kakšen link?

veselka -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 9:08:42)

v vrečki v hladilniku.

n€na -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 9:08:58)

Tudi mi hranimo v tupperware posodi in tudi mi mu moramo rečt vsaki dan vsaj dober dan, da ne splesni prehitro....Meni je pa to posodo zrihtala tašča,kje pa nimam pojma...

špelin@ -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 9:11:32)

IZVIRNO SPOROČILO: n€na
Tudi mi hranimo v tupperware posodi in tudi mi mu moramo rečt vsaki dan vsaj dober dan, da ne splesni prehitro....Meni je pa to posodo zrihtala tašča,kje pa nimam pojma...

Meni jo je takrat podarila moja mami, ki jo je kupila pri kolegici, zastopnici za T.
Zdaj so čisto drugi modeli, kakšno zastopnico pa komot najdeš, tudi na RR [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
Sem že videla, da so. Počakaj na kakšno posebno ponudbo, drugače je cena preveč zasoljena.

Šaki -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 9:14:37)

ja sem vidla 60 evrov.uf tolk pa ne dam .res.

n€na -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 9:20:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Šaki

ja sem vidla 60 evrov.uf tolk pa ne dam .res.

cene so pa res full zasoljene...meni je tašča najprej prinesla pokazat nov model, ki je kot une lesene za kruh z dvižnimi vratci....pa je nisem hotela ker je bila predraga...pol mi je pa zrihtala star model posode in je bila polovico ceneje, kot nov model...Se mi pa zdi da je vredna tega denarja, saj kruh ostane dlje časa svež, samo zračiti ga moraš in redno čistiti posodo....

kasso -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 9:39:03)

v najlon vrečki + tuperware posodi stari že enih 20 let. Tako najdlje zdrži. Če je samo v posodi, prehitro splesni.

Metuljček Cekinček -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 9:49:20)

V papirnati vrečki in v leseni posodi za kruh. V trgovino hodimo na dva dni, tako da v dveh dneh ostane kruh svež.

Ko prinesem svež kruh iz trgovine, starega kruha noben več ne povoha.

Anonimen -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 9:59:54)

isto v tupperware posodi, mi ostane tud 4 dni ne da bi bil plesniv.Baje pomaga, če daš zravn v posodo lonček s soljo

Onasiss -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 10:23:38)

Mi ga imamo  na 1/4 , v vrečkah in v skrinjah... ko rabimo, vzamem ven in v mikrovalovni pogrejemo....

somic -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 10:45:16)

mi tudi prakticiramu tuperware doma in je res super. ko sem začela z lastnim gospodinjstvom kot študentka, pa si te posode nisem mogla privoščiti.

sem pa kupila v kiku plastično podolgovato posogo z pokrovom, ki se zapre na klik, sicer je predvidena za toast in se mi kruh tam notri super obnese. posoda pa je bila nekaj manj kot 3 eur.

robinzon -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 13:56:44)

Že pri nakupu kuhinje sem predvidela enega od zgornjih predalov za kruh. V predalu imam plastično štirioglato plastično posodo primerne velikosti, v preostalem delu predala pa imam raznorazne moke.  Pred tem sem preizkusila več variant, od lesene posode za kruh, do vrečk - plastičnih, platnenih.

MAJDA222 -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 14:41:03)

Dan!

Samo ta teden je ta posoda za kruh v akciji.
Šaki pošlji mi zs.

LP!

pajek -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 15:12:09)

Ko spečem kruh ali žemlje, dam vse v zamrzovalnik ( kruh narežem ) in jemljemo ven po potrebi in odmrznemo v mikrovalovni. Če slučajno ostane kakšen kos gre v Tupervare.
Izkazalo se je, da je najboljši kruh domači in takšno hranjenje. Prej smo vedno zmetali veliko kruha stran

botrca -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 15:15:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Šaki

da se prehitro "ne pokvari", ne splesni v skrajni sili??

narežem ga na kose in zamrznem...po potrebi vzamem par kosov ven

vanilla -> RE: Kje hranite kruh (6.11.2009 16:21:52)

IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Enako!

tweety83 -> RE: Kje hranite kruh (9.11.2009 20:46:17)

IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Enako!

točno tako,samo da jaz bolj prakticiram kajzerice in žemljice,ker so mi nekako boljše,kot pa kruh iz skrinje!

TopsiT -> RE: Kje hranite kruh (10.11.2009 11:50:25)

Mi ga imamo v plastični posodi (kr ena x firma) in nam ostane svež tudi 4 dni, nič ne splesnivi, se ne posuši. Je pa res, da po štirih dneh, ga ponavadi tudi zmanjka, saj ga sproti pečemo.  

orhideja75 -> RE: Kje hranite kruh (10.11.2009 12:41:17)

imamo taperwer posodo. ampak itak ga kupimo sam tolk, kot ga tudi pojemo. tko, da pri nas je kruh za dan ali dva. rajši manj kupimo in večkrat, da je svež, pa še stran ga ne vržemo

al1* -> RE: Kje hranite kruh (10.11.2009 13:33:58)

IZVIRNO SPOROČILO: pajek

Ko spečem kruh ali žemlje, dam vse v zamrzovalnik ( kruh narežem ) in jemljemo ven po potrebi in odmrznemo v mikrovalovni. Če slučajno ostane kakšen kos gre v Tupervare.
Izkazalo se je, da je najboljši kruh domači in takšno hranjenje. Prej smo vedno zmetali veliko kruha stran

Enako

Saša27 -> RE: Kje hranite kruh (10.11.2009 14:54:23)

Tudi jaz ga hranim v tapewer posodi, vendar dam v kot posode malo soli (moraš paziti, da se ne razsuje po celi posodi), da vlago potegne, pol pa kruh ne plesni, sicer pa nimam nikoli kruha več kot 4 dni. Sem pa tudi že prakticirala z prepečencem, ki ravno tako potegne vlago.

Stran: [1]