|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   19.mesečnik.-2 besede?
5.11.2009 19:13:58   
maktub
mene zanima kako kaj govorijo vasi 19.mesečniki...nasje včeraj dopolnu 19 mesecev in cele dneve melje in melje po svoje ampak zna sam 2 besede mama in kaka( tika.-taka) ..tudi ko gledava knjigico zna oponasat samo račko.... nevem ko opazujem druge otroke znajo dosti več...dejansko na nič ne odg. če kaj hoče sam prst in mmmm in to je to.. drugače igra se normalno, sprva sem se bala da ni kaj narobe
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 19.mesečnik.-2 besede?
5.11.2009 19:21:58   
zmajaz
Naša je pri 19. mesecih znala že zelo veliko povedati, zdaj pri 22-ih pa že govori cele pravilne stavke. Ampak to ni nobeno merilo - eni prej, drgi pozneje. Mislim, da je kar dosti tudi otrok, ki se do dveh let skoraj nič ne govorijo, potem se jim pa naenkrat odpre. Od mojga bratranc celo do 3. leta in še čez praktično nič ni govoril, potem je pa naenkrat začel in je zdaj čisto normalen najstnik, tudi v šoli nima nobenih težav. Tako da ima tvoj še kar čas. Zaenkrat je še prehitro za kakršnokoli paniko.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.11.2009 19:29:25   
aki
Naš 19-mesečnik je tak kot vaš. Pove 3 besede in oponaša nekaj živali, to je pa to. Saj majo še čas. Ko bo interes, bodo že govorili. Veliko ljudi pravi, da njihovi otroci dolgo niso govorili, potem pa v kratkem času vse - od besed do stavkov. 

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.11.2009 19:47:03   
scorpiogirl
Pri 18. mesecih naj bi po tistih razvojnih mejnikih znal 2 besedi, tako da te nima kej skrbet user posted image
eni res že zelo zgodaj govorijo, drugi pa zelo pozno, pa so vsi čist ok user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu aki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.11.2009 20:52:30   
Gina
Naš ta mali ni do drugega leta govoril prav nič.NIč. Mene je že ful skrbelo, ker ta prva dva sta bila raglje, sta izjemno govorila in to veliko. POtem se mu je pa pri dveh letih kar naenkrat odprlo in ni zelo kmalu prav nič več zaostajal za nikomer. Se spomnim,da so me takrat na rr tolažile, naj se ne sekiram. Res se ni treba sekirat, normalne so te razlike med otroki. Eni na enem področju nekaj prej, drugi na drugem. Vse skupaj pa ne prinese razlik pri vstopu v šolo prav nobenih.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.11.2009 20:56:27   
nokiamb
Jaz poznam pučke in so prave čveke in vse ponavljajo ko se mamice pogovarjamo.
Jaz pa imam sina in prav nič kaj dosti ne reče. Par besed in par živali oponaša
drugače pa prst in kaže.... in tudi tako mu uspe da dobi kar želi user posted image

malo so pač leni ti naši fantiči, je pa res, da je pa motorično dosti bolj spreten.
LP

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.11.2009 21:04:47   
Anonimen
Pri 16 mesecih pojemo pesmice. Kuža pazi čist celo, sploh 2 kitico.user posted image Naši se je jezik odfrcljal pri 10 mesecih. Govorjenje po3, 4 besede skupaj je mala malica.
Ne sekiraj se, eni prej, drugi kasneje.

(odgovor članu nokiamb)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
5.11.2009 21:05:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.11.2009 21:06:09   
lunca144

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Pri 16 mesecih pojemo pesmice. Kuža pazi čist celo, sploh 2 kitico.user posted image Naši se je jezik odfrcljal pri 10 mesecih. Govorjenje po3, 4 besede skupaj je mala malica.

Tvoja,je itak fenomenuser posted image user posted image ,prekaša,še mojega triletnikauser posted image

evo,me,pa sem nazaj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.11.2009 21:07:54   
Anonimen

Dobr si jo potolazilauser posted image

Moja se tudi nic razumljivega ne pove,razen ne in mama.Govori pa vseeno ogromno,a po svojeuser posted image .Ima 17m.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
5.11.2009 21:09:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

Moja se tudi nic razumljivega ne pove,razen ne in mama.Govori pa vseeno ogromno,a po svojeuser posted image .Ima 17m.

Sej sem sam na vprašanje odgovorila.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
5.11.2009 21:09:53   
lunca144

IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

user posted image user posted image ja,ni,kaj,kdor zna,znauser posted image user posted image ,mi,smo tud bolj še na mama,oči,papa,tator.............kake pesmiceuser posted image

evo,me,pa sem nazaj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.11.2009 22:24:45   
benika
Naš bo januarja dopolnil 2 leti, reče pa samo ama (mama), ala(hvala) ter oponaša psa in mačka. In to je to.

(odgovor članu lunca144)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.11.2009 22:38:53   
živa
Moj je šele pri 2,5 letih prvič rekel mami. Govoril ni nič. Od tedaj naprej pa vsak dan več, no, zdaj itak ne utihne (pri skoraj 4) user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.11.2009 6:47:50   
A.N.J.A.
Moj starejši je bil v vrtec sprejet pri 2 letih,. Takrat so bile njegove besede vse nekako takole BA (bager), ama (jedu) ... nič od nič. Zdaj hodi v 1.razred in govori tako lepe stavke in uporablja take "pametne" besede, da še mene preseneti. Tko da kot so že ostale napisale, nič skrbet, uživaj še malo v "tišini" user posted image  Ko začnejo, ne nehajo user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.11.2009 7:49:11   
Anonimen
Naša je stara 16 mesecev pa že kar veliko besed ve.
Ne vem koliko - jih ne štejemo več. Oponašati zna 9 živali,
kako dela srček in ura, ko vidi glavnik reče "česa", pove za pit, jest,
pa take bolj enostavne besede kot npr: auto, medo, teta, muca,
popku reče popo, pozna že vse dele telesa - jih pokaže, s tem
da kar jo vprašaš kje je... ne vem kaj - zna vse pokazati.
Od slik, telefona, tv-ja, postelje... Res skoraj vse.
V vrtec ne hodi, je pa res da se že skos od mjčknga ukvarjamo z njo.
Moram rečt da se res veliko pozna če se z otrokom pogovarjaš.
Naša je trenutno zelo zvedava in za vsako stvar ki je ne ve vpraša "kaj to?"
Konc koncev pa še noben ni mutast ostal.
Poznam fantka, ki zelo dolgo ni govoril. Danes je pa normalno na nivoju svojih vrstnikov.

(odgovor članu A.N.J.A.)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
6.11.2009 10:51:47   
alexjera
Ne sekiraj se, ko se mu bo pa enkrat odprlo, pa kar nehat ne bo znal in boš zelo presenečena kako hitro napreduje.

Otroci so pač različni, eni shodijo pri 10 mesecih, drugi pri 16-18, tako pač je. Podobno je z govorom. So pa navadno fantki bolj počasni a sigurni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.11.2009 11:20:56   
liliana
Gororila še ni takrat praktično nič....

Zdaj je pa stara 2,5 leti in govori non stop.....

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.11.2009 12:12:20   
mate0ja

IZVIRNO SPOROČILO: tedy

Mi smo potem primer, ko izjeme potrjujejo pravilo. Mi se z našo non stop pogovarjamo. Odkar se je rodila je bla vedno zraven mene in sem ji vedno razlagala kaj počnem in zakaj to počnem pa kje je kaj pa kaj je kaj pa kako se kako stvar uporablja. Ko se voziva v avtu jo skos opozarjam na okolico. pa pravljice ji pripovedujem in berem že od četrtega meseca ... Pa da ne govorim kok se ostali z njo menijo. Malčica pa pri 16 večino samo s prstom kaže. Redkokdaj da kaj pove.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.11.2009 12:22:36   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: alexjera

Ne sekiraj se, ko se mu bo pa enkrat odprlo, pa kar nehat ne bo znal in boš zelo presenečena kako hitro napreduje.

Otroci so pač različni, eni shodijo pri 10 mesecih, drugi pri 16-18, tako pač je. Podobno je z govorom. So pa navadno fantki bolj počasni a sigurni.

se strinjam razen z zadnjim stavkom...moj sin je ful hitro začel govoriti mama, tata (ata)...pri 18 mesecih se mu je pa govor naenkrat odprl in je kar govoril, govoril in govoril. Veliko se z njim pogovarjamo vsi, ne samo jaz in ata (moj možuser posted image ) že od rojstva. Zdaj je star 23 mesecev in že lepo tvori stavke in pove kam gre oz. kaj bi rad...

< Sporočilo je popravil botrca -- 6.11.2009 12:23:24 >

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.11.2009 13:12:17   
živa
Malo za šalo, malo pa tudi zares bi vas rada vprašala, če se vam zdi, da z nasprotnimi izkušnjami (npr. moj je govoril že zgodaj) pomagate in tolažite osebo, ki je zaskrbljena zaradi poznega govora?

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.11.2009 13:16:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

Mi smo potem primer, ko izjeme potrjujejo pravilo. Mi se z našo non stop pogovarjamo. Odkar se je rodila je bla vedno zraven mene in sem ji vedno razlagala kaj počnem in zakaj to počnem pa kje je kaj pa kaj je kaj pa kako se kako stvar uporablja. Ko se voziva v avtu jo skos opozarjam na okolico. pa pravljice ji pripovedujem in berem že od četrtega meseca ... Pa da ne govorim kok se ostali z njo menijo. Malčica pa pri 16 večino samo s prstom kaže. Redkokdaj da kaj pove.

Evo, isto je pri nas, kot pri mateji. Ampak pri nas se je to pokazalo kot se je, pri njej pač ne. Vsak otrok je drugačen .

Živa, kaj vse forum prenese, ne? Treba je prebrat nas, ki se pohvalimouser posted image in ostale, ki imajo podobne skrbi.user posted image

(odgovor članu mate0ja)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
6.11.2009 13:29:13   
Anonimen
očitno se bo potem tvoji malo kasneje odprlo user posted image
naša pove že veliko besed - sicer ne še v stavkih.
sodiš lahko samo po svojemu otroku - ne po drugih.
moji vem da ful pomaga če gledava knjigice itd. ker ponavadi
ravno takrat pobere kakšno besedo. če pa tvoja ne - pa
očitno ji nč ne pomaga ali ji ti govoriš kaj ali pa ne.
tko da - vedno je bilo in vedo bo tako, da so eni malo bolj eni
pa malo manj pametni user posted image  
ne pa zdaj govorit da zato ker tvoj nič ne pove - tudi vsi ostali
nič ne povejo in samo kažejo s prstom! user posted image  neumnost! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
6.11.2009 13:39:20   
liliana

tko da - vedno je bilo in vedo bo tako, da so eni malo bolj eni
pa malo manj pametni user posted image  

A tisti otroci, ki hitreje začno govoriti so bolj pametni......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.11.2009 13:41:08   
Metuljček Cekinček
Tudi moj metuljček je pozno začel govoriti. Mislim, da nekje pri 18 mesecih.

On je znal vse, kar je želel, pokazati in smo ga razumeli. Glavno, da je med vama komunikacija. Ko je bil žejen, je pokazal na flaško, ko je želel, da mu preberem knjigico, jo je prinesel in se mi usedel v naročje.

Ko so njegove potrebe postale kompleksnejše, pa se je začel izražati z besedami. Moral se je naučiti povedati, da ne bi rad pil čaja, ampak kakav, da ne bi rad imel oblečene oranžne majice, ampak rumeno itd. To pa se je začelo nekje pri dveh letih.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?