Srbeči flek (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


smej -> Srbeči flek (5.11.2009 18:23:28)

Sem že pisla na forum alergije pa ni nobenega odziva.  Zanima me, tiste ki imate izkušnje z atopijskim dermatitisom. Je možno, da ima otrok AD, če ima samo en rdeč flekec, ki ga srbi ali so se pri vaših otrocih flekci pojavljali vedno v večjem številu?




pikapolončica -> RE: Srbeči flek (6.11.2009 8:42:57)

pri nas se je začelo z enim flekcem, potem pa se je razširilo po celem trebuščku in prsih. smo šli k alerologinji ki je potrdila atopijski dermatitis, naredili smo teste za alergije pa je bilo vse negativno, tako da je zgleda samo koža taka. dobili smo eno mazilo, ki nam pomaga, toda flekci so še zmeraj vidni, ampak čisto malo :) drugače pa ga večkrat na dan namažem s negovalno kremico, katero so mi jo na racept zmešali v lekarni.




sazi -> RE: Srbeči flek (6.11.2009 11:50:10)


naredili smo teste za alergije pa je bilo vse negativno, tako da je zgleda samo koža taka.


SInko je imel večinoma samo 1 izpuščaj - recej velik na nogi. Včasih tudi več. Izvidi so bili prav tako vsi negativni, amoak meni je bilo jasno, da je verjetno od jajca - izvidi pa negativni. PO pol leta naju je P poslala nazaj na teste. Na vrsto sva čakala 2 meseca, da so naju potem na vratih odpravili, češ, vaš sin nima alergije. So bili pred pol leta vsi testi negativni. Če ima težave s kožo, naj gre k dermatologu. Najraje bi "dohtarci" eno prilimala. SVa šla na bicom in tam so brez moje sugestije takoj ugotovili alergijo na jajca in jo v enem mesecu pozdravili. Od takrat naprej (zdaj 2 leti) nima več nobenih izpuščajev, jajca pa je v vseh oblikah.




Stran: [1]