|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ceplenje proti novi gripi
8.11.2009 20:47:55   
M2I
V TVklubu na POPTV so danes razglabljali o tem. Posnetek najdete na spletu.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 26
8.11.2009 21:50:19   
frutolina
ja, se splača pogledat... se ti vse v sekundi razjasni. Tak da dvomov ni - pri nas se ne bo noben cepil.

(odgovor članu M2I)
Neposredna povezava do sporočila: 27
9.11.2009 7:43:07   
Čebel@
no mene je včeraj tale TV klub popolnoma prepričal da se ne bomo cepili......mi je pa dobesedno ogabno da se 2 doktorja med sabo prekarjata o istem predavanju kjer naj bi jim rekli da se informacij ne sme širit v javnost......mislim,prav zavajajo nas in nam ne govorijo resnice......jaz imam  9 mesecevf staro hčero in me je res groza da bi se ji kaj zgdilo,ampak ne bom ne cepila ker me je bolj kot gripe strah cepiva ki je premalo preiskušen

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
9.11.2009 7:48:19   
botrca
Sem poslušala včeraj pop klub...pa če bi še ne vem koliko debat bilo o tej sv. gripi user posted image  user posted image  user posted image ...ko ne bi povedali bistvo, ker ne smejo. To pa je, da cepivo premalo testirano in raziskano.
Pri nas oz. moja družina se ne bo cepila proti novi gripi. Mojega sina starega 2 leti bom cepila samo proti navadni gripi.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 29
9.11.2009 8:15:12   
ledenaa
http://med.over.net/forum5/read.php?46,5813395

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 30
9.11.2009 8:18:12   
Čebel@
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

http://med.over.net/forum5/read.php?46,5813395
a to naj bi pomenilo da naj temu mikrobiologu ne verjamemo?user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 31
9.11.2009 8:18:36   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@

no mene je včeraj tale TV klub popolnoma prepričal da se ne bomo cepili......mi je pa dobesedno ogabno da se 2 doktorja med sabo prekarjata o istem predavanju kjer naj bi jim rekli da se informacij ne sme širit v javnost......mislim,prav zavajajo nas in nam ne govorijo resnice......jaz imam  9 mesecevf staro hčero in me je res groza da bi se ji kaj zgdilo,ampak ne bom ne cepila ker me je bolj kot gripe strah cepiva ki je premalo preiskušen

to mi je ful zanimivo, da verjameš unemu, ki je to reku, ne drugemu. kje pa piše, da ima ta prov? kje piše, da noče bit smo javnosti všečen? je pa pač bolj blizu javnemu mnenju (ne se cepit!) zato je tudi bolj privlačno za javnost. eh, jest sm že 200x rekla da se ne bom več mešala v to. če se keri da, v včerjašnjem nedelu je tut dokaj ok člank, napisu ga je pa alojz ihan.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 32
9.11.2009 8:41:31   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita
to mi je ful zanimivo, da verjameš unemu, ki je to reku, ne drugemu. kje pa piše, da ima ta prov?

Morda zato, ker zagotovo marsikateri zdravnik/strokovnjak ne upa javno izrazit svojega resničnega pogleda na zadevo, ker gre vendarle tudi za njegovo kariero in njegovo službo, ki bi sigurno bila ogrožena, če bi si drznil nasprotovati uradnemu mnenju stroke.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 33
9.11.2009 9:49:12   
frutolina

to mi je ful zanimivo, da verjameš unemu, ki je to reku, ne drugemu. kje pa piše, da ima ta prov?

Nikjer ne piše. Verjamem mu pa ker je vse kar je povedal rea. Res imamo cepivo ki vsebuje sestavino, ki je v ameriki nimajo, res je kar je povedal za švico - kaj švicarskemu doktorju tudi ni za verjet ko je povedal da podatkov za nosečnice in otroke ni? Cepivo je bilo narejeno hopacupa in zdaj naj bi se kar vsi cepili. Prav zanimivo je tudi da se ogrooomno doktorjev ne bo cepilo. Prav tako pa ne naših politikov user posted image . Poleg tega pa je oni ta drugi preko telefona najprej zanikal da bi o čem takem (tistih 40%) govorili na seminarju..na koncu pa je rekel da pač ala ne bo komentiral. Malo morgen user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 34
9.11.2009 9:59:09   
Urska09
Ja, Frutolina tud jaz sem bila pozorna na vse te detajle. Mogoče mi je še težje, ker imam bližnje sorodstvo v medicini in vem, da so morali ne vem kaj vse podpisovat, da ne bodo okrog govoril, cepit se noče pa nihče.

Mi se še nismo dokončno odločil ampak se vedno bolj nagibamo k temu, da se ne bomo. Bom pa prosila pediatrinjo, če lahko tamalo stestirajo na virus nove gripe, ker smo bili vsi v družini zadnje tedne precej bolani. Kdo ve, mogoče sm jo pa že preboleli....Jaz sem sicer iz Lj. in baje pri nas razsaja v zelo blagi obliki. Ogromno ljudi naj bi jo že prebolel, pa tega sploh ne vejo.

Neposredna povezava do sporočila: 35
9.11.2009 10:17:22   
frutolina
No, za vse ki razumete angleško (posebej pod poglavjem 4.4 so zanimivi podatki):
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/pandemrix/emea-combined-h832en.pdf

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 36
9.11.2009 10:23:58   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: frutolina

No, za vse ki razumete angleško (posebej pod poglavjem 4.4 so zanimivi podatki):
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/pandemrix/emea-combined-h832en.pdf

Ja odlično no - glede otrok med 3 in 9 letom je zelo malo izkušenj, z otroci, mlajšimi od 3 leta in otroci med 10-17 letom pa sploh nič. Pri nas pa dajmo najprej cepit starejše, nosečnice in otroke. user posted image

Pa tudi podatkov o tem ni, kaj se lahko zgodi, če se pred tem cepljenjem ali po njem cepiš še proti navadni gripi.

Ja - prav zares - cepivo je nadvse varno in preizkušeno - gremo se cepit. user posted image  Matr če uvedejo obvezno cepljenje se rajši izselim iz države, kot da cepim s tem sranjem.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 9.11.2009 10:28:58 >

Neposredna povezava do sporočila: 37
9.11.2009 15:13:28   
Čebel@

IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@

to mi je ful zanimivo, da verjameš unemu, ki je to reku, ne drugemu. kje pa piše, da ima ta prov? kje piše, da noče bit smo javnosti všečen? je pa pač bolj blizu javnemu mnenju (ne se cepit!) zato je tudi bolj privlačno za javnost. eh, jest sm že 200x rekla da se ne bom več mešala v to. če se keri da, v včerjašnjem nedelu je tut dokaj ok člank, napisu ga je pa alojz ihan.

ker sem laik na tem področju in ne poznam ne enega ne drugega dr.,pač začnem dvomit v podatke ko se začnejo razni stavki :"ne bom komentiral"........sem bila danes pri p,in sta se sestra in zdravnica(ne naša) pogovarjali okoli te gripe in ne ena ne druga ni bila prepričana koliko je starostna omejitev otrok(ena je trdila 9 let,druga pa 18).......če oni ne vejo,kako bomo potem mi,ki jim kao zaupamo???

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 38
10.11.2009 15:28:21   
Bety11
http://www.svood.org/

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 39
10.11.2009 17:09:34   
marjetica8

IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

http://www.svood.org/

A kira ma ta filem? Kaj pravijo - ja al ne cepit? Se mi kr zdi da bl ne ko ja...user posted image

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 40
10.11.2009 17:40:05   
zmajaz
Svood je na splošno proti bolj ali manj vsem cepljenjem.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?