naja78
|
tinaaja: izliv pomeni da je zaradi vnetja prišlo do perforacije-predrtja bobniča.nastane zaradi tega ker se gnoj nabira in nima kam izteč,lahko izteče nazaj po evstahijevi cevi (od bobniča nazaj-zato niste nič vidli,za vas slabše ),ali ven iz sluhovoda,to se vidi.ponavadi kak dan 2 otrok joka za ušesi,eni še to ne,potem jih ne boli več,ker poči in ni več pritiska. ukrepati je treba takoj oz čimprej-antibiotik.pa ne hiconcil,ki je blažev žegen.zaradi njega se vnetja rada ponavljajo.predpišejo ga za prvo vnetje ušes,mnoge mamice pa po 10 dneh doživijo šok-ponovno vnetje ušes,tudi z izlivom.mi smo ga tudi.od takrat naprej nikoli nisem zahtevala hiconcil ampak konkretni antibiotik(amoksiklav,cefzil,zinnat,...).ušesa si ne sme močit dokler se bobnič ne zaceli,traja 3,4 tedne.odvisno. zaradi predrtja slabše sliši,ko se zaceli naj bi bilo ok.zato je timpanogram slabši.zaradi tekočine(lahko je gnojna tekočina,bistra,serozna,kri,...) A je normalen,B IN C govorita za tekočino.zaradi tega je veliko vnetij ušes,kljub spiranju,dajanja operila,..itd mah še bi ti lahk pisala. mi imamo timpanogram šele po op žrelnice A.zmeri smo imeli,B,C.redko A. sploh tisti so bogi otroci,ko imajo vse ozke poti,sluhovod,evst.cev,...ker se jim hitro zabaše.nam so priporočali ČIGUMI.mali je star 3 leta in obvlada. ga je pa žvečil od 1,5 leta. bistvo je da se naučite prepoznati kdaj je tisti prvi znak da bi jo bolela uha in takoj k zdravnikumi smi imeli cilj: po 5 dneh smrkljev obvezno zdravnik-pregled ušes in smo uspešno rešili zadevo pravočasno.pa zmeri sem imela prav da ima vneta ušesa,še preden ga je bolelo in je imel vročino,....mi niso mogl verjet..boljše škatlja več zdravil,kot pa npr.5x predrt bobnič. mi smo dali 2x skoz to predrtje.hudo smo trpeli,največ jaz,ker se s tem ni za igrat. in sedaj po op žrelnice smo zmagali.pa cepili za pnevmokok 2x.
|