jogging voziček (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

mirjamca -> jogging voziček (15.6.2005 13:34:12)

Že odkar smo začeli razmišljati o dojenčku se ubadam z vprašanjem kako bi združili sprehajanje dojenčka s tekom. Ali ima katera od vas kako tako izkušnjo, da bi tekla z vozičkom - ne le po asvaltu temveč tudi off-road? Verjetno se to do ene starosti parih mesecev dojenčka ne da prakticirati, vendar je kasneje s primernim vozičkom povsem mogoče. Enkrat sem videla eno mamico, ki je tekla s prav posebnim vozičkom: trikolesnik, precej dolg, zelo nizko postavljeno ležišče, aerodinamična plastična lupina v kateri je ležal malček, zavora, ...Ali ste v kaki trgovini oz. med kolegicami že srečale kaj podobnega? Vesela bi bila vsakega odgovora ali namiga, saj mi je tek vsakdanja stvar, ki bi jo rada prakticirala tudi skupaj z otročkom - v obojestransko korist.

Grascakinja -> jogging voziček (15.6.2005 15:35:46)

Ne bi sicer vedla, sam od sprehajanja po e-bayu mi je pa tole poznano, če ti kaj pomaga:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=66700&item=3980866579&rd=1

LP

Pupa

pravljica -> jogging voziček (15.6.2005 17:18:14)

men se zdi za tako še najbolj praktična quinny formula...po izgledu, sprobala je nisem :zmeden2:

andrejaz -> jogging voziček (15.6.2005 22:02:30)

Najbrž bi se dobro obnesel voziček - trikolesnik ki ima gibljivo sprednje kolo (ne vrtljivo za 360 stopinj ampak samo gibljivo).

Takšni vozički so kolikor se spomnim:
- quinny freestyle (brez oznake comfort)
- asahi twister
- en model od Brevi

lacoste7 -> jogging voziček (16.6.2005 10:18:06)

Mislim, da je voziček o katerem govoriš nek ameriški, tukaj jih še nisem zasledila. Iz lastnih izkušenj pa ti povem da sem veliko pretekla s Hartanovim SKATER-jem. Obstaja tudi model z vrtljivim sprednjim kolesom, ampak jaz sem imela kar navadnega.
OFF road tudi gre, le da malo bolj ruka ampak si lahko nastaviš vzmetenje. Off road ti priporočam kasneje, ko otrok že sedi. Ni pa slaba tudi varianta z rolerji (če obvladaš seveda), kajti na lastne oči sem videla kako je ena mamica z rolerji obrnila dvojčka.

Lenny -> jogging voziček (16.6.2005 10:27:52)

Mirjamca, poskusi najti kak tekaški forum. Ko je bil maraton treh src v Radencih, sem videla dva ali tri super trikolesnike, s katerimi so tekli. Morda boš tam dobila kakšno konkretno informacijo, kakšne znamke vozičkov kupujejo tekači.
Lp

Jančika_ -> jogging voziček (16.6.2005 10:31:04)

Evo, tekaški forum:

http://www.sportosplet.net/index.php

mirjamca -> jogging voziček (16.6.2005 12:17:00)

Hvala vsem za nasvete in razne naslove. Ti "jogging" vozički pa zgleda da niso ravno zelo v modi pri nas. Vsaj taki ne, s katerimi bi se dalo laufat po neasvaltnem terenu. Na raznih ameriških spletnih straneh jih kar mrgoli, pa še dragi niso (najdražji ki sem ga videla je stal 350 USD, so pa od 150 USD naprej). No, saj imam še veliko časa, da si kaj primernega omislim. Zgleda, da bom rabla dva vozička: najprej enega za novorojenčka in potem enega takega za laufat.
Lep dan vsem skupaj želim.

Primoza -> jogging voziček (16.6.2005 12:24:26)

OK poskusimo najprej odgovoriti na pojem off road: če so mišljene steze, potem se teči ne bo dalo, ne glede na to, kakšen je voziček.

Če pa so mišljeni makadamski kolovozi, pa je zadeva drugačna. V bistvu se da teči s vsakim vozičkom, najrimernejši so 3W, ki ima možnost nastavitve višjega držala in kjer je razdalja med držalom in "štango" - bremzo spodaj dovolj velika.

Nisem pa ne vem koliko pretekel z vozičkom, kvečjemu sem menjaval tek s hojo. Se pravi poiščite primerno makadamsko pot brez prometa in to je to. Drugače pa je naravnejši način gibanja z vozičkom hoja, lahko tudi zelo hitra. Vzroka je težišče, ki se ti z vozičkom spremeni in zadeva ni več tako naravna, ko tresljaje amortiziraš s pravilnim gibanjem rok.

AlenkaE -> jogging voziček (16.6.2005 13:53:03)

Mi imamo quinny formula xl, ki je narejen za tek in rolanje. Sam se ga splača v Nemčiji preko e-baya kupit. Pri nas je kar precej drag.

lin -> jogging voziček (16.6.2005 23:12:23)

Sicer sem zelo navdušena nad Quinny formulo samo se mi zdi malo pretežka za tekanje po Off-road!

Annny -> jogging voziček (16.6.2005 23:27:08)

Jaz ti pa Q. Formulo lahko kar prodam:):)-:)-

mirjamca -> jogging voziček (17.6.2005 7:23:33)

Hvala še enkrat za vse nasvete. Sem uspela pobrskati po netu, kako zgleda ta Quinny formula. "Fancy", ni kaj. V bistvu bom rabila bolj robusten voziček, zagledala sem se pa v tegale: http://www.joggingstroller.com/brand/bob/bob_ironman.shtml
Komentarji pri temule so kot da bi prebiral kako oceno za mountain bike. Samo kako do takega vozička, po možnosti rabljenega, pri nas prit?
Lep dan vsem skupaj!

Annny -> jogging voziček (17.6.2005 19:21:20)

Tega vozička na našem tržišču ni....cena je resnično astronomska, nekje sem jo videla, vendar se natančno ne spomnim:zmeden::zmeden:

lin -> jogging voziček (18.6.2005 22:33:08)

Tale mislim da je res najbolj primeren za joging samo nevem kje bi ga dobila,sem pa jih že par takih,mo nevem če prav enakih ma v tem stilu vidla.
Upam da ga boš dobila

Gina -> jogging voziček (18.6.2005 22:47:58)

Po moje pa rabiš en jogger voziček, ki ima dosti velike in napihljivo -trde gume. Prednje kolo moraš imeti obvezno med tekom fiksirano, ne sme biti takrat gibljivo. Voziček mora biti stabilen, da se ne prekucne. Jaz imam nekaj takega, samo nima tako velikih koles, kot so na tvojih slikah, tale se mi zdijo skoraj kot na mojem biciklu.:)- Pa z njim ne tečem, ampak rolam pa, pa je ful stabilen, mali pa uživa. Pa ni noben quinni ali kako se že reče, ampak uvožen iz Avstralije, sploh firme na pamet ne vem, ker nisem na to mahnjena.
Če hočeš pa res tako zelo velike gume, pa pojdi na ebay, sem jih zihr na nemškem nekaj časa nazaj videla, ker me je hotel moj prepričati, da takega kupiva, pa nisem hotela.:)

Pupica -> jogging voziček (29.6.2005 12:32:47)

Ojla!

Mi imamo Asahi twister sicer še nisem tekla z njim sem pa rolala. Meni zelo odgovarja, ker je sprednje kolo gibljivo, ima zavoro(ki še škriplje in jo lahko uporabljam, še namesto zvonca;) )
Je trikolesnik z velikimi napihljivimi gumami, tako da je tudi vožnja kolikor toliko leta tudi po neravnem terenu.

LP:rozica:

Stran: [1]