trebušček (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

staška -> trebušček (15.6.2005 13:13:17)

Živjo!

Mam eno mogoče malo smešno vprašanje.
Noseča sem 16 tednov, trebušček še ni viden. Že nekaj let skrbno in neprestano vlečem trebuh noter. To je postala navada, ker pravzaprav ne opazim več, da to delam.
Zanima me, če katera ve, ali je to lahko kaj škodljivo za razvoj otroka, ali s tem le krepim trebušne mišice. Saj vem, da ga ne morem pomečkat ali kaj podobnega, pa vseeno...
Pozdravček!

chips -> trebušček (15.6.2005 13:15:06)

Ti ga vlečeš noter jaz sem ga pa že na začetku ven tiščala morda je pa zato sedaj že tako velik!:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Anonimen -> trebušček (15.6.2005 13:21:07)

Ne ni škodljivo, krepiš mišice, ampak vseeno bi bilo zate in za otročka bolje, da se sprostiš! Tudi jz sem imela tako navado, dokler me ni začel želodec opominjati naj se sprostim.

Tiamo -> trebušček (15.6.2005 13:22:46)

Ne sekiraj se, nič ni narobe....itak vlečeš notri samo trebušno prepono. Kar je pa tudi ena izmed vaj za krepitev mišic.

Ti pa povem, da ga kmalu ne boš več mogla notr vleč :sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

Grascakinja -> trebušček (15.6.2005 14:33:37)

To je pravzaprav zelo koristno za notranje trebušno mišičje, kot boš izvedela v materinski šoli, ki se ob tem krepi, in imaš zato manj možnosti, da se ti trebušne mišice preveč razmaknejo.
Obstajajo tudi vaje za nosečke za to mišičje, tako da se vležeš na bok, izdihneš, potegneš trebuh rahlo not in zadržiš, ob tem pa stisneš še vaginalne mišice. Ob tem normalno dihaš.
Sama sem bila na istem, kot ti. V materinski šoli me je celo pohvalila, ker se mi niso še nič razmaknile in vprašala, če sem delala te vaje, pa sem ji povedala, da gre to na račun malega špehca na trebuhu, ki sem ga vlekla not. Sem požela veliko smeha, ampak je očitno koristilo! Boš pa kasneje itak težje vlekla trebuh not, boš videla! Lepo nosečnost! :rozica:

Stran: [1]