[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.6.2005 11:40:25)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

cmokec -> oktober (15.6.2005 11:52:22)

Čau, čau.

Jaz nikoli nisem bila ljubiteljica marmelad, sedaj pa jem za zajtrk samo to. Obožujem višnjevo, ker malo pokisli.

Imam novičko: Klicala sem v Dravlje in 21.6 imam morfologijo pri Pušenjaku. Sem bila prav presenečena, kako hitro bom na vrsti. Sestra me je še opozorila, naj s seboj prinesem CD. :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Danes je pa spet lep dan. :rozica::rozica::rozica::rozica:

soncek&luna -> oktober (15.6.2005 11:53:12)

dan,
moje pocutje je zelo dobro :)....lakoto sem jaz imela v drugem mesecu, zdaj pa se moram kar silit, da kaj pojem :(.... sploh mi nic ne pase... zjutraj pojem zajtrk, mogoce v sluzbi kako sadje, pa potem kosilo doma, pa se to samo kako solato ali nekaj na hitr pripravljen...mi pa disijo skoljke tako, da grem ta vikend na vrhniko k botru na porcijo skoljk :)-...
kg ze zaenkrat kar drzijo...v teh mesecih sem se zredila za 7-9kg, zaenkrat...imam se malce zalogice od prej :)- pa se moj malcek verjetno s tem hrani :)-

chips -> oktober (15.6.2005 11:53:53)

Oj!Jaz imam z lakoto kakšen mese problem,in sicer takoj zjutraj ko se zbudim(okoli 7-ih) si morem it odrezat kos kruha ali dva,pa seveda ne smeta biti prazna obvezno pašteta ali margerina.Potem pa okrog 10-ih spet jem.Pa potem okrog dveh kosilam(sama),okrog štirih pride moj :love: in skupaj kosilama .Ob šestih imam popoldansko malico in ob pol devetih večerjo.Jem skoraj vsake 2 uri kot dojenček.Noseča sem 20t in 3 dni in sem se do sedaj zredila 4 kg.Ampak vsi mi pravijo da samo v trebuh.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.6.2005 12:07:49)

soncek&luna -> oktober (15.6.2005 12:08:12)

ufff chips imas pa sreco.. ce bi jaz tolk jedla, bi bila kot :sloncek: :)-

soncek&luna -> oktober (15.6.2005 12:09:48)

sem si pa najvec kg pridobila v drugem mesecu, ko sem tri tedne imela volcjo lakoto...takrat je slo kar 4kg :( gor...in vse zadrzala v sebi, ker nisem nic bruhala...

bebika -> oktober (15.6.2005 12:12:20)

Pozdravljene :nosecka:
Tudi midva bi rada videla malo sončka, baje da ga bomo ta vikend dočakali :bravo:. Moja prehrana je tudi od kar sem :nosecka: bolj pogosta. Ob 7 pojem kakšno sadje, ob 10 imam malico, potem do 15 vsake dve uri sadje, ob 16 kosilo (malo več kot pred nosečnostjo), okrog 18 spet sadje, pa ponavadi še okrog 20 večerjo (prej nisem nikoli večerjala). Kar se tiče kg so se kar nekje ustavili, do sedaj +5 do +6, pa sem bila kr suha, tko, da ne vem kje :duda: črpa hrano - verjetno poje večino mojega obroka :)-:)-:)-:)- . Sicer pa so se meni kg porazdelili, najbolj v rito.

Pa-pa!!! Pa cartajte svoje bušije.

bebika 20t5d

AKŠ -> oktober (15.6.2005 12:57:45)

joj dekleta.....men je pa dons neki cukr padu.....

v mojem želodcu je že fruta bela in nato čez še Leo.

(poleg malice seveda) :zmeden:

žlička -> oktober (15.6.2005 13:33:02)

ojla!

soncek, mislim da skoljke niso priporocljive v nosecnosti! pozanimaj se!

vceraj sem vas sprasevala kam greste na dopust, morje ali kaj drugega in kam greste? mi je samo pridna AKŠ odgovorila!

midva se še odločava!

ps: kar se tiče hrane, kar gre še kolikor toliko normalno brez večjih navalov po hrani

se mi pa zdi, da se mi v busiju skoz nekaj dogaja, pogosto cutim premike al kaj bi to bilo, vcasih tudi kakor da en srcek utripa notr9nebesa9nebesa9nebesa

sem vceraj na TV-national G. gledala oddajo v maternici...toplo priporočam obema, katera je še ni gledala

lp

bebika -> oktober (15.6.2005 13:43:28)

Ojla žlička!
Mi letos ne gremo na morje, bomo šparali. Komaj pa čakam, da ostanem doma, da grem v šoping za cunjicam in podobnimi stvarmi za prihajajočega novega člana družine. Pišuka šele zdej sem se začela zavedat, da bova z možem končno imela družinico :bravo::bravo::bravo:. Kok se dobr sliš.
Žlička sporoči, za kam si se odločila.

lp

cmokec -> oktober (15.6.2005 13:49:05)

Jaz, Sara in moja mami imamo rezervirano v Poreču (hotel Delfin) 10. julija. Vplačala sem še tisto zavarovanje za možnost odjave v zadnjem hipu, ker imam 4 dni pred odhodom pregled. Če mi G. dovoli, pol gremo, če pa mi bo odsvetoval oz. mi ne bo priporočal, bom pa sigurno doma. To je en glavnih razlogov, da sem rezervirala tam, ker je blizu Izola.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.6.2005 13:50:04)

balaena -> oktober (15.6.2005 14:22:54)

za nalin in ostale, ki vas zanima:
http://www.milupa.de/mlp/milupa/eltern/eltern/images/ssdiagramm2.gif
upam da link deluje, je pa en graf, ki kaze, kako naj bi teza v nosecnosti narascala. ceprav so kar siroki razponi. ampak je dokaj podobno, kot v reviji nosečnost. tam je pa po procentih in sicer:

0-12 teden 5% od vse pridobljene teze
12-20 teden 20% -/-
20-30 teden 50% -/-
30-36 teden 25% -/-
36-40 teden teža ostane praktično enaka

vecina pa naj bi se zredila od 10-20kg.

sicer pa imam eno vprasanje za vas. a imate tudi ve kaksne probleme z mehurjem? mene ze ves cas non stop nekej lulat tisci. doma se gre. najhuje je, ce grem v mesto s kolesom in me ruka ves cas. tisto je res kriza. ceprav pa tudi kadar pes hodim malo bolj hitro in dalec ne mine dolgo, ko bi ze kar mogla it. sicer je bolj ko ne obcutek tak, kot da se mi bo mehur razpocil, ceprav potem ne gre kaj dosti ven, ampak ni prijetno.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.6.2005 14:27:00)

soncek&luna -> oktober (15.6.2005 14:59:34)

midva letos ne bova sla na morje (:duda: in jaz)...zal...bova rajsi stanovanjce rihtala (no bolj sama :)), ko ga dobiva :zmeden2:...
z mehurjem pa imam tudi jaz problemcke.. kar je normalno...se pa moram kar pazit, ker imam ze tko kronicno vnetje mehurja...mi pa :duda: vcasih kar veselo skace po mehurju :)-... takrat dirkam vsake dve min na wc

Udb -> oktober (15.6.2005 16:32:43)

Dan! Danes sem opravila zadnji izpit in imam zdaj POČITNICE! Ful sem vesela!! :)-:)-:)-:)-:)- Si bom končno malo odpočila!!

Kg so +2,5.
Mehur - mene pa zanima, če še katero boli, ko izprazni mehur - kot bi me nekakšni krči prijeli! :zmeden:

Morje - upam da se bo izšlo za prvi teden avgusta, nekam v Istro - še en vem - jutri se moram odpraviti v agencijo in se pozanimati!

Zdaj grem pa ven, na ležalnik, v senčko! Pa dobro knjigo s sabo!! Uživajte!!

Aja, danes sem bila v H&M in sem kupila srčkan kompletek hlačke+jupica iz pliša, da bom lahko svojega :duda: prinesla iz porodnišnice! Zelo lep!! 1990 sit!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.6.2005 17:25:18)

nana 27 -> oktober (15.6.2005 17:52:20)

Tudi mene boli mehur, ko se polulam. Sem se sekirala, da bi lahko šlo za vnetje mehurja, ampak me je Pušenjak pomiril, da v primeru, da vnašam veliko količine, to ne bi smel biti problem. Še dobro, da popijem 3-4L na dan.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.6.2005 18:27:25)

Stran: [1]