Potratna potica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


zvesta -> Potratna potica (4.11.2009 8:10:55)

Ja, očitno me hormoni čisto dajajo in imam nenavadne lušte :) Sicer malo manj volje, ampak očitno želodec prevaga...



Te potice nisem delala še nikoli, tako da sploh ne vem, če se naj lotim, ker zgleda zapleteno.

Našla sem si ta recept:

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1667

Ima katera boljšega?

Vse mi še nekak gre, ustavi se pa pri izbiri pekačev.

A mora bit pekač za biskvit in posledično biskvit manjši od pekača v katerem se potem peče potica? Ali naj raje biskvit za dva-tri centimetre obrežem, da ga potem stlačim v isti pekač?

Kak pekač (velikost) je sploh primeren za peko te potice?


Vsak nasvet v katerekoli delu postopka je dobrodošel. Mi glih ni, da bi zajebala tako količino sestavin.

Hvala!




noranate -> RE: Potratna potica (4.11.2009 8:20:41)

Čim manj kompliciraj pri tej potici, pa boš videla, da bo ratala. Sama spečem biskvit v tistem pekaču, v katerem bom potem pekla potico in nič ga ni treba obrezovat. To boš že potem videla, ko boš zlagala vse v pekač. Speci biskvit, kot ga pečeš ponavadi in ga prereži, da bosta dva (lahko pa spečeš posebej). In v tistem pekaču, v katerem ga pečeš, edino, kar je je to, da mora biti višji  pekač (ne tisti zelo nizek). Srečno, če te še kaj zanima, piši.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bučkabb -> RE: Potratna potica (4.11.2009 8:37:30)

za tale recept potrebuješ pekač v katerega drgač spraviš dve rebre navadne potice, mora bit pa tavisok

biskvit pol spečeš na peki papirju v istem pekaču, ko boš pol celo potico spekla.

svetujem ti tudi da narediš nadeve fajn močnate, da bo pol potica fajn sočna, ker če maš presuhe je pol potica tud tak suha.

aja sem vidla pol v receptu damaš za navlažit biskvite, no jaz jih posebaj ne navlažim, naredim pa sočne nadeve,
z rumom ne pretiravaj, sploh če bodo jedli potico otroci, jaz dam mal ruma v kvašeno testo, pa pol v orehov nadev in je to to.




Stran: [1]